Att hålla kontakten med någon 2131 km bort

Skype with Amma & Afi

Varje torsdag mellan 19-20 har jag en tradition att ringa upp amma och afi. Det är alltså min mormor och morfar som bor på Island. (Amma = mormor/farmor på isländska och afi = morfar/farfar. Så nu vet ni varför jag kallar dem så.) För mig är det så himla värdefullt att ha planerat in en tid att ringa till dem. För med 2131 km avstånd till några av de finaste personerna som jag har i mitt liv vill jag göra allt för att de ska kännas lite närmare.

Skype with Amma & Afi

Alltså tack, tack, tack för utvecklingen och att Skype och diverse andra moderna tekniker finns tillgängliga. Då blir det så mycket lättare att hålla kontakten. Mamma har berättat att när hon flyttade till Sverige och ville ringa hem var hon tvungen att beställa telefonsamtalen flera dagar (veckor?!) i förväg.

Skype with Amma & Afi

Ibland när jag tänker på avståndet mellan oss gör det så ont i mig. Ont för att jag är smärtsamt medveten om att de inte kommer finnas kvar för alltid. Men samtidigt är jag så himla tacksam över att de ändå har varit med mig i så många år och att vi faktiskt har en så himla fin kontakt trots att halva Atlanten skiljer oss åt.

Skype with Amma & Afi

Sen ett halvår tillbaka ungefär har vi dock gått över till att prata via FaceTime. För Afi fick min kusins gamla iPhone. Han är mäkta stolt över den och hanterar den som ett himla proffs! I och med övergången till FaceTime så har det också blivit lite lättare för mig att ringa och få svar. För med Skype var de tvungna att komma ihåg att slå på datorn en viss tid.

Skype with Amma & Afi

Ibland gästspelar min morbror också i våra samtal. ♡

Skype with Amma & Afi

Och det är så fint att få höra deras röster, prata vardagliga saker och bli visad runt i deras lägenhet. De berättar vad de äter, visar hur utsikten ser ut från balkongen. Amma visar hur stora pelagonerna som jag gav till henne som stickling har blivit och vad hon håller på att sticka just nu.

Skype with Amma & Afi

Jag älskar dom här två så himla mycket. Och i kväll ska jag ringa dom igen, som vanligt.

Och mitt tips till dig är att också ringa någon du tycker om som kanske bor lite för långt bort. Eller nära för den delen. Kanske mor- eller farföräldrar som du inte pratar med så himla ofta egentligen. Ring och säg hej, jag tänker på dig.

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

P.S. Idag är det den 10:e vilket som vanligt innebär att vi släpper ett nytt tema i Monthly Makers. Värd för den här månaden är Wilda. Så in till henne och ta reda på vilket tema vi har att jobba med den här månaden.

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

16 Comments

 1. Simone 10 mars, 2016 at 09:17

  Åh, så fint! Bor cirka 4000 km från min familj, och vi hörs lite då och då, men att ha en fast tid kanske vore en bra idé.

  Reply
  1. Anna María Larsson 11 mars, 2016 at 07:45

   En fast tid är så himla bra. Kan kännas lite trist och planerat, men det blir liksom av om det finns en fast tid. Och det tycker jag är så värdefullt.

   Reply
 2. Form&Känsla 10 mars, 2016 at 10:13

  Åh, vad du är lik din mormor, samma leende, kul! Fint att du håller kontakten.

  Reply
  1. Anna María Larsson 11 mars, 2016 at 07:43

   Tycker du! Roligt att höra. Är gärna lik min mormor nu och sen i framtiden när jag blir äldre.

   Reply
 3. Sandra 10 mars, 2016 at 15:36

  Så gulligt, Anna María! Fint att ni håller kontakten så bra <3

  Reply
 4. Vesna 10 mars, 2016 at 15:40

  Åh, vad gulliga ni är! <3

  Reply
 5. Wilda 10 mars, 2016 at 16:22

  Alltså, åh. <3 Önskar jag hade den kontakten med de som bor långt bort. Det borde verkligen göras oftare, de där samtalen.

  Reply
 6. Matilda 10 mars, 2016 at 17:53

  Alltså åh, vilket fint inlägg! Så himla, himla fint.

  Reply
 7. Maja 10 mars, 2016 at 19:49

  Men åh vad härliga de ser ut! Min mormor ringer lite då och då och så skriver vi till varandra på facebook regelbundet. Så fint att kunna ha kontakt fast man inte bor i samma stad

  Reply
  1. Anna María Larsson 11 mars, 2016 at 07:43

   Ja visst är det fint att ha den kontakten. Kul att du skriver till din mormor på faebook. Min mormor har facebook, men det är morfar som styr kontot 😛

   Reply
 8. Vicky 10 mars, 2016 at 21:07

  detta inlägg! finaste jag sett på länge. <3

  Reply
  1. Anna María Larsson 11 mars, 2016 at 07:41

   Åh tack!

   Reply
 9. Karin 10 mars, 2016 at 21:47

  Vilket otroligt fint inlägg! Det är bara andra gången jag är inne på din blogg (gick in första gången genom länk till hushållspappershållar-DIY:n) och efter att ha läst detta supergulliga, känner jag direkt att jag är här för att stanna! <3

  Reply
  1. Anna María Larsson 11 mars, 2016 at 07:41

   Tusen tack för de fina orden. Hoppas du kommer trivas här i fortsättningen 🙂

   Reply
 10. Julia 10 mars, 2016 at 22:10

  Men åh, de är ju så himla söta på bilderna! Och en sån fin tradition att ringa varandra så regelbundet.

  Reply
 11. Mikaela 10 mars, 2016 at 22:40

  Gud så fint inlägg!! <3

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *