Det är bara att låtsas

Let's pretend

De senaste veckorna har jag tillbringat orimligt mycket tid hos frisören. Dels har det varit förberedelser för filmen vi spelade in i förra veckan. Förutom det ska jag vara med och tävla som modell i Årets Frisör som avgörs nu på lördag. Och eftersom jag är en ny modell jämfört med de bilder som skickades in till kvalet så behövs det så klart övas. Så flera kvällar har jag spenderat på salongen och fått den ena frisyren häftigare och knäppare än den andra. Och då har det funnits gott om tid att prata om allt mellan himmel och jord.

Hur som helst så igår när jag satt i frisörstolen pratade vi om det här med att låtsas. Jag sa att en kollega till mig hade varit på en föreläsning och då fått höra att människor överlag borde låtsas mer. Är du sur – låtsas att du är glad. Går det dåligt – men låtsas att det går bra då! Eller som min kollega själv gjorde. Hon köpte hem tårta till hela familjen så låtsades de att alla fyllde år. De sjöng, hade ballonger och ordnade med kalas. GENI! Tusan så mycket roligare en kan göra livet genom att bara låtsas lite.

Det lustiga här var att min frisör sa att det exakt var hennes motto och något hon hade levt efter i flera år. Och jag har också gjort det. För det tjänar som inget till att vara sur. Och om en nu råkar vara sur. (Visst var sur en liten stund.) Men låtsas som att du är glad i stället.

Här kommer en lista på saker en kan låtsas
⋄ Låtsas att det är sommar mitt i vintern och duka upp en härlig picknick inomhus.
⋄ Låtsas att någon fyller år
⋄ Låtsas att du visst vill ut på en promenad
⋄ Låtsas att du tycker om att städa
⋄ Låtsas att du är på kanonbra humör
⋄ Låtsas att du inte alls är nervös
⋄ Låtsas att du är turist i din egen stad
⋄ Låtsas att du har hur mycket pengar och tid som helst, skriv en lista på vad du skulle vilja göra då
⋄ Låtsas att du är supermodig och gör det där läskiga du annars inte vågar
⋄ Låtsas att du heter och är någon annan än dig själv. Gå ut med kompisar som också låtsas

Ja, men självklart kan en ju inte alltid applicera det här tänket på allt och ibland kan till och med jag tycka att det är bra att vara arg/sur/ledsen/förbannad. Men det jag menar är att det är värt att försöka i alla fall. För mig funkar det kanonbra. Så idag tänker jag låtsas att det är vår på riktigt, att solen skiner och att workshopen jag ska hålla i idag kommer vara den bästa någonsin!

 

TRANSLATION: Let’s pretend more. Pretend that you’re happy. Pretend it’s your birthday and celebrate. Pretend that it’s spring. Have a great wednesday!

12 Comments

 1. Sandra 2 mars, 2016 at 08:26

  UNDERBART inlägg! Älskar också det här med att låtsas för det gör ta mig tusan livet så mycket roligare 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 3 mars, 2016 at 17:27

   Men precis!!

   Reply
 2. Wilda 2 mars, 2016 at 09:04

  Ja, verkligen ett bra tips som gör livet roligare! Om det inte blir ett sätt att slippa ta tag i känslor som behöver ut så klart, men det säger ju sig självt. Idag ska jag låtsas att jag jobbar som författare och bloggare och sitta med en latte på något kafé och jobba. Det hjälper mig många gånger, att ta mig själv på lite större allvar – och låtsas.

  Reply
  1. Anna María Larsson 3 mars, 2016 at 17:26

   Precis! Nej, men en får ju vara lite smart när en gör det. Hjälper ju kanske inte i långa loppet att trycka bort sina känslor. Hoppas du hade en bra dag som proffsig författare och bloggare!

   Reply
 3. Mikaela 2 mars, 2016 at 09:18

  Vilket fantastiskt tips! Jag ska låtsas att jag har all energi i världen idag och att jag älskar att städa…. 🙂 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 3 mars, 2016 at 17:24

   Haha! Bra där!

   Reply
 4. Ida här och nu 2 mars, 2016 at 13:54

  Men de där låter ju grymt roligt! Att låtsas vara någon annan tex. Eller att låtsas att de är motsatsen till hur det är. Jag som tex är sjuk kanske skulle låtsas att jag är frisk. Kram

  Reply
  1. Anna María Larsson 3 mars, 2016 at 17:24

   Men precis. Alltid kul att låtsas vara någon annan. Ja, om det är ett sätt att en kort stund glömma bort en sjukdom kan det ju vara en fin idé.

   Reply
 5. Vicky 2 mars, 2016 at 20:55

  alltså! har inte tänkt på detta så mycket. men härom dagen när jag mådde skit sa min roomie att hon brukade låtsas att vara på jättebra humör och att hon sen ibland lyckades lura sig själv att hon var det typ. jag var helt ”??” när hon sa det men det kanske makear sense …? oklart. jag är nog oftast lite väl ärlig med hur jag mår. kanske ska sluta med det (lol)

  Reply
  1. Anna María Larsson 3 mars, 2016 at 17:20

   Ibland kan en ju såklart inte lura sig själv. Men jag tycker det kan funka ibland i alla fall. Haha! Tror det är bra att vara ärlig med sina känslor. Ej bra att trycka bort dem ju.

   Reply
 6. Pingback: Ett hej från sjuksängen och en efterlysning « Anna María

 7. Pingback: Minnen från en långhelg - Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *