En bok om framtiden

Ibland tänker jag på livet, vad jag egentligen ska göra och med det och vad som är viktigt för mig. Men jag har väldigt svårt att komma fram till exakta slutsatser. Jag fattar ju såklart att det liksom är en pågående process och att en ständigt utvecklas. Men någonstans att sätta upp mål och ibland reflektera över tillvaron tror jag är ganska så viktigt.

Rent allmänt är jag ändå inte en person som grubblar och analyserar, vrider och vänder på grejer. Jag finner mig ganska lätt i en situation och gör det bästa utifrån den. Men jag vill ändå bli bättre på att reflektera lite mer än jag gör. För jag tror att reflektion är viktigt för att utvecklas och komma framåt.

Min framtid på 3 minuter

Så när jag blev tillfrågad om jag ville recensera boken Min framtid på 3 minuter tackade jag JA på en gång. Det är en bok som du fyller i varje dag. En fråga per dag som rör morgondagen och din framtid. Och ni kanske vet vid det här laget att jag gillar att göra grejer där en ska komma ihåg att göra något varje dag. Som mina fem år av selfies.

Min framtid på 3 minuter

Det är stora och små frågor. Allt från framtida frisyrer till vilka städer i världen jag vill se och vad jag kan göra för att få bättre självkänsla. Ett kort brev till mig själv eller om mina framtida drömyrken. En himla bra blandning ändå. Och ganska enkelt att bara lägga ner några minuter på att fundera.

Sen allt eftersom är det lätt att gå tillbaka och se vad jag har skrivit samt hur jag eventuellt har utvecklats, för att genom att skriva ner vad jag drömmer om och tänker tror jag det är lättare att göra förändringar i livet.

Och insprängt bland frågorna finns även tänkvärda citat.

Min framtid på 3 minuter

Som det här från Ally McBeal till exempel. Bara en sån sak.

Det här är ett pressutskick. 

TRANSLATION: Got this book the other day and it’s a book you’re supposed to fill out and answer one question about yourself everyday. 

6 Comments

 1. Sandra 24 mars, 2016 at 07:28

  Fyller du i din lite på måfå eller kör du sidorna efterhand som de kommer? Jag tar mina efterhand vilket blir både spännande och knepigt eftersom det ibland dyker upp frågor som jag inte ens har funderat på tidigare och som du sa så tar det lite mer än tre minuter att fundera fram dem. Men det känns verkligen fint att få möta sig själv och samla ihop alla tankar i en bok såhär 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 24 mars, 2016 at 11:25

   Jag har faktiskt fyllt i allteftersom. Alltså jag går från början till slut. Sen försöker jag att inte kolla i förväg vilka frågor det handlar om. Just så jag ska kunna svara ärligt för stunden vad jag tycker och tänker. Tar absolut lite mer tid ibland, men känns ändå värt att lägga ner tiden på det 🙂

   Reply
 2. Wilda 24 mars, 2016 at 10:01

  Åh vilken fantastisk bok! Älskar sånt här. Jag jobbar lite med de frågorna i min bullet journal men vore ju fantastiskt att ha mer specifika frågor att fundera kring.

  Reply
 3. Annica 25 mars, 2016 at 09:01

  Men vilken kul grej! Känns som ett bra sätt att komma in i nya tankebanor och utvecklas. Nu blev jag jättesugen på att testa!

  Reply
 4. Jess 26 mars, 2016 at 16:01

  Åh, låter spännande! Har funderat en hel del på just framtid och mig själv den senaste tiden, och en bok att fylla i skulle kanske göra tankarna med konkreta.

  Reply
  1. Anna María Larsson 28 mars, 2016 at 17:48

   Ja, men faktiskt så tror jag att boken kan hjälpa till att göra allt lite mer konkret och lättare att få en överblick typ.

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *