I år har vi en extra tidig påsk och det gör ju såklart att våren inte har hunnit lika långt som andra år. Annars är det ofta runt påsk som en kan börja sitta ute tätt mot en husvägg i lä och njuta. Jag minns vårvintarna från då jag bodde i Piteå. Bästa tiden då snön ligger kvar och solen skiner.

Den här påsken kommer jag fira, ja, eller snarare befinna mig i London. Här ska det tydligen mest regna, men sånt tänker jag att liksom hör till när en är här.

Jag har inte så jättemånga traditioner när det kommer till påsk. Men en grej jag tycker om att göra är att måla på ägg. Och sen efter äggdekorationen kommer den obligatoriska äggapickningen. Minns när jag var liten och var nere i Skåne hos pappas släkt. Då åkte vi och kollade på äggapickningen i Simrishamn. Den traditionen tog vi med oss hem och har fortsatt med. Ja, lite då och då i alla fall.

Här har jag samlat fyra olika sätt att dekorera ägg på.

1. Färga ägg med naturliga färger via Simple Medicine – Det finns så många smarta naturliga grejer som en kan färga ägg med. Onödigt att hålla på med massa färgämnen och så tycker jag när det går minst lika bra med diverse sylter, kryddor och grönsaker.

2. Handmålade abstrakta ägg via Instruck – Eller varför inte bara gå loss med färg och pensel lite hur som helst. Tycker de här penseldragen gjorde att äggen blev riktigt fina.

3. Enkla tattuerade ägg via The Crafted Life – Att använda gnuggistatueringar är ju också ett himla enkelt sätt att få fina ägg väldigt snabbt. Här är det ju tatueringen som sätter begränsningarna. Så ut på jakt efter din favorit. Eller varför inte köpa skrivarpapper som du kan skriva ut egna tatueringar på. Har för mig att jag sett det någonstans i alla fall.

4. Ägg med stämplade frukter via Delinate Your Dwelling – De här äggen passade ju faktiskt in på Monthly Makers senaste tema, miniatyr. Har du inte skapat något än kan det här vara ett tips. Du har till den 28:e på dig. Hur som helst. Så gulligt att göra små ministämplar och stämpla på äggen. Sen kan du ju ha kvar stämplarna och stämpla loss på allt möjligt annat.

Brukar du dekorera eller måla på ägg?

Fler grejer du kan göra själv
☆ Gör det själv #1
☆ Gör det själv #2
☆ Gör det själv #3
Gör det själv #4
Gör det själv #5
Gör det själv #6
Gör det själv #7
Gör det själv #8
Gör det själv #9


TRANSLATION: Here are four Easter inspired projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend!
1. Naturally Dye Easter Eggs via Simple Medicine
2. Simple Abstract Easter Eggs via Instruck
3. Temporary Tattoos Easter Eggs via The Crafted Life
4. Fruit stamped Easter Eggs via Delinate Your Dwelling

11 Comments

 1. AngelicasVärld 25 mars, 2016 at 13:54

  Men så fina DIY tips!! Toppen ju!

  Hoppas du får en härlig långfredag och påsk!

  Reply
 2. Wilda 26 mars, 2016 at 08:31

  Toppentips! Mitt målade ägg var inte lika fint, men ja det duger det med. 🙂 Hoppas du får fint Londonregn på dig och att ni har det bäst!

  Reply
 3. Matsdotter 28 mars, 2016 at 19:59

  Har precis hittat hit och skrollat igenom jag vet inte hur lång tid tillbaka. Så otroligt fina bilder och grymma DIY-tips, (älskar växthuset)

  Jag är glad att jag hitta hit!

  Reply
  1. Anna María Larsson 3 april, 2016 at 15:30

   Men tack snälla för din fina kommentar! Hoppas du vill stanna kvar 🙂

   Reply
 4. Pingback: Gör det själv #19 - Anna María

 5. Pingback: Gör det själv #22 - Anna María

 6. Pingback: Gör det själv #23 - Anna María

 7. Pingback: Gör det själv #24 - Anna María

 8. Pingback: Gör det själv #25 - Anna María

 9. Pingback: Gör det själv #26 - Anna María

 10. Pingback: Gör det själv #27 - Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *