Jag tycker det är himla tydligt att det blir ljusare ute varje dag. Kanske beror det också på att solen har letat sig fram och just nu skiner in i mitt vardagsrum. Det känns lättare att gå upp på morgnarna och jag är piggare. Så välkommet. Även om jag tror att det kommer komma en snöomgång till innan jag verkligen kan säga hej till våren. (Optimist men ändå realist.) Men idag skiner solen och det tänker jag njuta av. Plus att det är fredag. Yay!

Den här veckan har jag samlat på mig fyra helt olika grejer du kan göra själv. Jag vill göra alla, gärna på en gång! Hoppas det inspirerar er också.

1. Kudde med mini pompoms via Almost Makes Perfect – Ett rätt enkelt sätt att ge en kudde en personlig touch. Limma på små pompoms i olika mönster. Regelbundet eller huller om buller. Tyckte den här varianten var himla fin.

2. Vägghängda växter via Lana Red studio – Visst har vi sett ganska många varianter av armeringsjärn/ståltråd på väggen och en del kanske tycker det är uttjatat. Men jag gillar det fortfarande. Dels för att det ju går att variera i oändlighet beroende på vad en hänger upp. Tycker att det var väldigt fint att hänga växter såhär på väggen. Säkert fint att mixa med bilder, någon ljusslinga och några fysiska objekt.

3. Kom-i-håg-tavla av kopparplåt via Francois et moi – Som några av er kanske vet så gillar jag listor, framförallt att bocka av saker från dem. Jag gjorde ju en himla enkel variant i glas nyss och den här är också lätt att göra men tar visuellt lite mer plats. Gillar verkligen de synliga skruvarna.

4. Nyckelring i läder via Damask Love – Jag har alltid varit facinerad av teknik och maskiner som ska göra speciella grejer. För att göra det här själv behöver du en speciell maskin, Circut Explore. Har sett den och liknande på flera bloggar och blir så nyfiken på den. Men faktiskt så funkar det ju kanon även utan maskinen. En kan ju skära ut egna symboler på fri hand. Kanske inte samma millimeterprecision men är det handgjort gör det inte att det syns brukar jag tänka.

Här kan du kika på vad jag har inspirerats av tidigare veckor
☆ Gör det själv #1
☆ Gör det själv #2
☆ Gör det själv #3
Gör det själv #4
Gör det själv #5
Gör det själv #6
Gör det själv #7


TRANSLATION:  Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend!
1.Modern pom pom pillow via Almost Makes Perfect
2. Green DIY Wall Planter via Lana Red studio
3. Copper message board via Francois et moi
4. How to cut leather with circut explore via Damask Love

6 Comments

 1. Sandra 11 mars, 2016 at 09:03

  Nyckelringarna var ju så snygga!

  Reply
 2. Mikaela 11 mars, 2016 at 09:10

  ÅH det här var typ finaste inlägget hittills i den här serien! Pinnade den där kudden häromdagen, så sugen på att göra en liknande!

  Reply
 3. Beata 11 mars, 2016 at 11:32

  men oh nyckelringarna!

  Reply
 4. Jess 12 mars, 2016 at 15:55

  Kudden är min favorit bland de fyra, så fin! Vill byta ut våra kuddfodral nu när våren är på intågande, kanske skulle göra en med minipompoms, fint med annan textur som bryter av också.

  Reply
 5. jore 12 mars, 2016 at 16:11

  åhh kom-ihåg-tavlan!! så himla snygg. grymma tips!!

  Reply
 6. Pingback: Gör det själv #18 - Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *