Don't panic - What happened?

I juli förra sommaren var temat för Monthly Makers RYMDEN. Till det gjorde jag en T-shirt med ett Liftarens guide till galaxen citat på. Don’t panic skrivet i silvriga rymdbokstäver. Jag har inte riktigt kunnat bestämma mig om jag har gillat tröjan eller inte. På ett sätt gillar jag den massor, men på ett annat känner jag att jag nog egentligen har vuxit ifrån tröjor med glittriga bokstäver på. Hur som helst har jag använt tröjan ganska många gånger sen jag gjorde den. När det kommer till att göra saker själv, pyssla och DIYa så är det kanske inte alltid att allt håller i flera år, men ibland gör det det. Och dessvärre ibland inte. Idag tänkte jag vi kunde titta på hur bra just den här t-shirten har hållit.

Själva bokstäverna klippte jag ut från ett A4 ark glittrigt iron on papper. På instruktionerna står det att det ska gå fint att tvätta i max 40°C med avigsidan utåt.

Don't Panic - What happened

Och det är nog det där sista. Att tvätta med avigsidan utåt som jag har missat. För när tröjan kom ut ur tvätten sist hade bokstaven D lossnat helt.

Don't Panic - What happened

Och när jag pillade på flera andra bokstäver så kunde jag lyfta upp dem en bra bit. Men det fina i kråksången är att det inte syns alls var bokstäverna har suttit så vill jag kan jag nog bara pilla bort dem helt och sen använda tröjan utan något på eller göra ett nytt DIY. För jag gissar att det inte funkar att stryka fast bokstäverna igen. Har dock inte provat, men borde kanske göra det.

I fortsättningen tänker jag vara lite mer noga med att verkligen tvätta ut och in om det står så på instruktionerna. För om jag ska vara helt ärlig så har jag faktiskt inte haft en tanke på det de gånger tröjan har åkt i tvätten.

 

TRANSLATION: A little look back on an old project of mine where I did this iron on t-shirt inspired by the hitchhiker’s guide to the galaxy and what happened to it now.

4 Comments

 1. Sandra 8 mars, 2016 at 08:01

  Uppskattar verkligen den här typen av uppföljning för att se hur det gick med olika projekt. Tråkigt att bokstäverna inte höll längre men det kanske var meningen att du skulle få en svart tisha till något annat nu 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 9 mars, 2016 at 07:30

   Vad bra! Jag gillar också att få se hur det gick sen med grejer andra har gjort. Alltid kul att veta hållbarheten liksom 🙂 Ja, faktiskt så skulle jag behöva en svart t-shirt nu så det var väl meningen 🙂

   Reply
 2. Emilia 16 mars, 2016 at 22:28

  Otroligt lärorikt och kul att läsa den här typen av inläggen! Om du själv tycker det är kul så får du gärna göra fler ”hur gick det sen” inlägg 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 17 mars, 2016 at 13:30

   Kul att du gillar dem, det skulle jag absolut kunna göra flera av. Har ju gjort en del DIYs genom åren.

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *