Ljuset, våren och en växt som är rädd

Mimosa sensitiva

Känner ni hur våren bara spritter i kroppen? Jag gör det i alla fall. Jag vaknar av att solen skiner in i sovrummet, det är ljust ute på morgonen och framförallt. Det är ljust när jag åker hem från jobbet. Jag är så himla beroende av ljus, jag minns när jag bodde i Piteå och somrarna där är ju ljusa dygnet runt i princip. Det gjorde att mitt sömnbehov ändrades drastiskt. Jag behövde inte alls så många timmars sömn som på vintern. Och jag älskade det.

Den här lilla växten är också en himla ljusdyrkare, mimosa sensitiva heter den. Den viker ihop sig varje kväll när det bli mörk och tar du på den blir den rädd och slapp. Men på något sätt tycker jag den är så himla gullig och liksom mer levande i och med att den rör sig. Visst?

Just nu är jag inne i en minst sagt hektisk vecka. Eller som vår VD sa på måndagsmötet igår:
– Välkomna till Hell-Week
Men det är bara att jobba på så att allt blir klart och bra. Så länge tänker jag att den här är en listan med bra grejer med våren kan vara något att se fram emot.

Bra grejer med våren
☼ Ljuset
☼ Att vakna till fågelsång
☼ Nysopade gator
☼ Sneakers i ljusa färger
☼ Knoppar på träden
☼ Krokusar i rabatten
☼ Att kisa mot solen
☼ Ha ork att hitta på saker efter jobbet
☼ Att sticka ut på en löprunda och höra gruset knastra under skorna
☼ Att planera upp sommaren och se fram emot en semester
☼ Sa jag ljuset?

TRANSLATION: So many spring feelings right now. It’s bright outside and it feels like there’s hope for the future. I love the light as much as this cute mimosa sensitiva plant.

9 Comments

 1. Beata 12 april, 2016 at 07:50

  våååååååååååår!!!!!!!!!!!! <3

  Reply
  1. Anna María Larsson 12 april, 2016 at 08:52

   Jag veeeet! Orimligt pepp på detta!

   Reply
 2. Amanda 12 april, 2016 at 15:15

  Alltså våren <3 Allt blir så mycket lättare och härligare med ljus och sol 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 13 april, 2016 at 08:48

   Men verkligen!

   Reply
 3. Ljuva Julia 12 april, 2016 at 15:32

  men gud, vilken gullig en 🙂 Och stort lycka till med hell week. Här är det mycket också, nationella prov och någon snabchatfight bland eleverna som jag inte får rätsida på och därför inte vet hur jag ska hjälpa till med… och så mycket sjuka lärare, så jag har vikarierat väldigt mycket både idag och igår. Känner redan att en helg vore fint 😉

  Ja, våren är himla vacker – det är lätt min favoritårstid. Här i Umeå är den bara själsligt vacker än så länge. Ljuset gör stor skillnad, men gatorna är inte sopade och all grönska är förtfarande brun av tjälen. Ack. Men Ljuset, balkonghäng, solbrillor, cykeln som kom fram i söndags… allt känns som konkreta bevis på HOPP!

  Reply
  1. Anna María Larsson 13 april, 2016 at 08:50

   Det låter som en hel del du har på ditt bord. Men precis. Ljuset gör verkligen allt. Minns när jag bodde i Piteå hur fin jag tyckte vårvintern var. Balkonghäng, cykel och solbrillor är ju givna vårtecken!

   Reply
 4. Mikaela 12 april, 2016 at 22:37

  Bästa listan! Blev glad bara av att läsa den! Hoppas hell week går bra!

  Reply
  1. Anna María Larsson 13 april, 2016 at 08:51

   Härligt! <3 Tack för pepp ang. Hell Week. Halvvägs vid lunch idag!

   Reply
 5. Wilda 21 april, 2016 at 17:57

  Våren är fantastisk! Men intensiv. Härlig lista och växten är ju helt fantastisk. Känns som något jag behöver införskaffa. 🙂

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *