Först tänkte jag säga att jag känner sån himla vårpepp just nu, gatorna håller på att sopas rena från allt grus och det är liksom ljust både före och efter jobbet på dagarna. Men så sitter jag här och skriver inlägget och årets största snöflingor börjar sakta dala ner från himlen. Just nu är det helt vitt utanför mitt fönster. Jaha. Men vårpeppen kommer nog tillbaka snart. Det här kan ju inte ligga kvar så himla länge ändå.

Jaja, det är ju ändå fredag idag och jag har som vanligt samlat ihop ett gäng inspirerande projekt som du kan göra själv.

1. Ljusslinga med blommor via Little Inspiration – Det här var ju himla fint om än kanske lite kitschigt, men jag blir i alla fall glad av blommor och ljusslingor. Jag tycker att just ljusslingor kan göra allt lite mer mysigt och ombonat på nåt vis. 

2. Kameraband i makramé via Lovely Indeed – När vi var i London nu kände jag verkligen ett behov av ett nytt kameraband. Originalbandet i all ära, men i och med att jag använder kameran så himla mycket så tycker jag att den i alla fall är värd ett lite finare (och såklart DIYat) kameraband. Den här varianten i makramé var ju rätt fint. Annars har jag varit rätt inne på en variant i läder eller läderimitation.

3. Blomkruka med 3d effekt via Almost Makes Perfect – Att fixa till blomkrukor och sätta en mer personlig prägel på dem är ett sätt att göra nåt extra med dina växter. Det här DIYet var faktiskt lättare än jag trodde. Tänker mig att det går att variera vilka former en vill ha också.

4. Lär dig brodera en blombukett via Down Grapewine Lane – Alicia har fått mig att vilja brodera mera och det här känns ju som en bra början. Något att utgå ifrån som berör några olika tekniker, men som ändå inte är för stort. Älskar färgkombinationerna på just den här också. Plus hur väl allt passar med broderiringen.

Fler grejer du kan göra själv
☆ Gör det själv #1
☆ Gör det själv #2
☆ Gör det själv #3
Gör det själv #4
Gör det själv #5
Gör det själv #6
Gör det själv #7
Gör det själv #8
Gör det själv #9
Gör det själv #10


TRANSLATION:  Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend!
1. Light Faux Flower Garland via Little Inspiration
2. Macrame Camera Strap via Lovely Indeed
3. 3D Planter via Almost Makes Perfect

4. Embroidered Bouquet Tutorial via Down Grapewine Lane

13 Comments

 1. Matilda 1 april, 2016 at 10:28

  Kamerabandet! Jag är så sugen på att göra ett eget men har inte lyckats hitta spännen som passar mina kameror. Måste fortsätta leta nu direkt för jag blev himla inspirerad!

  Reply
  1. Anna María Larsson 3 april, 2016 at 14:50

   Men ja! Spännena är ju det knepigaste faktiskt. Jag måste också hitta något som passar min kamera.

   Reply
 2. Mikaela 2 april, 2016 at 08:54

  Åh har också pinnat kamerabandet, så fint! Men är rädd att det kanske inte är så bekvämt att bära omkring på? :/

  Reply
  1. Anna María Larsson 3 april, 2016 at 14:45

   Den tanken slog mig också. Men kanske skulle man kunna ha en tyg/läder bit som botten så slipper knutarna göra ont.

   Reply
 3. Ronette 3 april, 2016 at 13:49

  Gillar verkligen dina de här inspo-inläggen! Och kamerabandet var ju verkligen tokfint! Gillar idén till ljusslingan med. Att en kan piffa upp en helt vanlig med sådant man tycker är fint.

  Reply
  1. Anna María Larsson 3 april, 2016 at 14:44

   Vad kul att höra att du gillar dem 🙂 Är ju himla kul att leta upp fina projekt som folk har skapat dessutom!

   Reply
  1. Anna María Larsson 6 april, 2016 at 07:37

   Jag vet ju tyvärr inte det. Den är himla fin i alla fall!

   Reply
  1. Anna María Larsson 6 april, 2016 at 07:31

   Vad kul att du gillar den 🙂

   Reply
 4. Pingback: Frågor & svar – om kaktusskjortan, tvåspråkighet och guld - Anna María

 5. Pingback: Gör det själv #20 - Anna María

 6. Pingback: Gör det själv #27 - Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *