Min födelsedag och en promenad längs Portobello Road

My birthday and London

Vi spolar tillbaka bandet till den 23 mars. Nämligen min födelsedag. Jag blev väckt på morgonen av sång från Philip, eller nja, väckt blev jag kanske inte. Sover så sjukt lätt att det nog är en omöjlighet att överraska mig genom att väcka mig. Jag låtsassov för sakens skull och väntade på att Philip skulle komma in och fira mig.

Jag går upp mellan 06.00-06.30 varje dag så Philip fick ju gå upp extra tidigt även han för att hinna väcka mig ju. I alla fall så öppnade jag mina paket från Philip och var allmänt pepp på min födelsedag. Så helt plötsligt ringer det på dörren!?! Jag blev svinnervös över vem det kunde vara. Satt typ rak i sängen och stirrade ut i luften. Så Philip sprang ut och öppnade. Och då hör jag min mamma, pappa och Hannes stå utanför och sjunga! Alltså! Jag sprang ut och var så himla förvånad. Grät av glädje och kramade alla. Så himla fint att de hade åkt från Uppsala vid 05.00 för att fira mig på morgonen.

My birthday and London

Jag var nog i chock hela morgonen, men det var en så himla fin grej av dem att komma och jag blev så glad. ♡ Dom åt frukost med oss som Philip hade dukat fram och sen vinkade vi hejdå och jag förberedde mig för jobbet och mamma, pappa och Hannes åkte tillbaka till Uppsala för jobb och skola som med.

Sen stack jag till jobbet och jobbade på som bara den. Och strax efter fyra gick jag iväg till Centralstationen, hoppade på en flygbuss och hamnade ute på Arlanda tillsammans med Philip, Stefan och Malin.

My birthday and London

Stefan var såhär pepp över vår kommande resa och vi tog en varsin öl för att fira min födelsedag och att vi nu var på väg på semester.

My birthday and London

Upp och iväg. Det var en så himla fin solnedgång ovanför molnen. Älskar den här känslan när jag flyger iväg ot ett nytt resmål och jag får titta ner på marken eller molnen uppifrån.

My birthday and London

Molnen skingrade sig och nedanför oss såg vi London uppifrån. Pepp!

Vi hoppade in i en taxi som körde oss till vår Airbnb lägenhet vi hyrt över helgen. väl där lämnade vi av våra väskor och gick sen till Tesco för att köpa frukost för och förbi en restaurang i närheten och köpte med oss take away. Vi åt maten, skålade i Prosecco och gick sen och la oss.

My birthday and London

Morgonen efter vaknade jag tidigt, som vanligt så Philip och jag passade på att jobba lite från sängen medan vi väntade på att resten av gänget skulle vakna.

My birthday and London

Vi lagade en full English Breakfast, bara för att! Som veggis är det kanske inte det ultimata. Men jag är rätt nöjd med allt som fanns minus köttet ändå.

My birthday and London

Maxade min toast med ost, lemoncurd och gurka. Inte helt enligt konstens alla regler. Men det var ju gott!

My birthday and London

Så klädde vi på oss och lämnade vår lägenhet för en hel dag ute på äventyr!

My birthday and London

Hej Londongänget!

My birthday and London

Såhär fin var gatan vi bodde på. Husen i London är ju bara så himla fina. Vi bodde i norra Kensington i ett radhusområde. Så himla gulligt alltså.

My birthday and London

My birthday and London

Vårt hus låg bara ett stenkast bort från Notting Hill och alla färgglada hus.

My birthday and London

Vi gick en bit längs med Portobello Road och förbi Electric Cinema som vi var peppade på att gå på. Där kan du se film, drick vin och äta mat samtidigt om jag har fattat det rätt. Vi var taggade på att försöka boka in en visning, men i och med påsk så var vi inte ensamma om den tanken. Så det blev inget den här gången.

My birthday and London

My birthday and London

Vi gick förbi så många fina hus. Och här och var blommade magnolior och körsbärsträd.

My birthday and London

Kolla bara på den här magnoliaväggen!! Vi gick ändra fram till Hyde Park och korsade parken. Där på andra sidan parken väntade nämligen dagens inbokade aktivitet. Att gå och äta lyxlunch. Men mer om det en annan gång.

 

TRANSLATION: My birthday and our first hours in London. 

14 Comments

 1. Vicky 5 april, 2016 at 09:44

  ”Satt typ rak i sängen och stirrade ut i luften.” gulligaste jag hört idag! fan vad FINT på födelsedan alltså, och man saknar ju london nu när du rapporterar. så glad att du haft det så fint! <3

  Reply
 2. Ronette 5 april, 2016 at 10:19

  Men åh så härligt! Plus drömmen att få bo i en London-lägenhet med färgglad dörr<3

  Reply
 3. Sandra 7 april, 2016 at 07:22

  Men åh, så fin födelsedagsöverraskning av din familj! Även om jag inte är så glad för överraskningar skulle jag bli helt överlycklig över just en sån surprise 😀

  Reply
 4. Wilda 8 april, 2016 at 13:44

  Ah, hade jag läst det här tidigare hade jag ju vetat vart ni var :p Och alltså wow vilken underbar födelsedag! Så fint att din familj kom så där och att få åka till London liksom! Haha skrattade när jag såg bilden på dig och Philip med era datorer. Skulle kunna vara en reklambild för Apple ju! Ni är så himla fotogeniska och så den där lägenheten – vilken dröm!

  Reply
  1. Anna María Larsson 12 april, 2016 at 09:07

   Ja. Visst så himla fint av dem. Hehe. Apple får gärna sponsra med produkter om de vill använda bilden 😛

   Reply
 5. Pingback: London, torsdag – En dag i ätandets tecken - Anna María

 6. Jess 10 april, 2016 at 21:37

  Så kul att se bilder från London och vilken himla fin grej av familjen att överraska sådär på födelsedagen 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 12 april, 2016 at 08:55

   Ja verkligen. Så fint av dem <3

   Reply
 7. Pingback: Londonfredag – ett besök på Borough Market - Anna María

 8. Pingback: Fredag i London - Anna María

 9. Alicia 25 april, 2016 at 10:27

  Åååh så himla perfekt födelsedag! Vad fantastiskt fint av din familj att komma och överraska i ottan :):):) Och hur fint bodde ni inte i London? ÄLSKAR britterna och deras radhus + små färgglada dörrar. Dröm <3

  Reply
 10. Pingback: Afternoon Tea och båtrace - Anna María

 11. Pingback: Färgglada hus i Notting Hill - Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *