Skala mango på bästa sätt

Hoppas ni alla har en fin helg. Egentligen skulle Philip och jag ha kört ner till Halmstad nu i helgen för att byta till vår bil som har stått där nere över vintern. Men på grund av att jag har haft så mycket jobb hade jag inte ro i kroppen att vi skulle köra upp och ner över helgen. Det blev liksom ett till stressmoment och att stressköra 100 mil kändes inte som det smartaste. Så helt plötsligt fick jag lite luft i mitt annars rätt så välfyllda schema. Så himla välbehövligt för mig just nu. Jag har till exempel sovit över 8h på en natt och det var verkligen på tiden att jag fick göra det.

Så idag tänkte jag tipsa om hur du kan skala mango på ett enkelt sätt. 

Skala mango enkelt och snabbt

Så himla smidigt och enkelt om du vill ha fina mangofilér (är det ens ett ord?!) utan att hålla på och mecka massa. Ta bara ett glas och dra mangon längs med det. Sen kan du skära den i kuber, båtar eller på annat valfritt sätt.

Bra sätt va? Bäst funkar det ju såklart om mangon är mogen, men vem vill äta en omogen mango tänker jag.

TRANSLATION: Here’s my best trick for peeling a mango. It’s both quick and easy. 

7 Comments

 1. Amanda 17 april, 2016 at 12:34

  Men åh vad smart! Har alltid problem med att skala mango annars.

  Reply
 2. Louise Stigell 17 april, 2016 at 15:01

  Mind blown! Måste vara smidighetsrekord i fruktskalning. =)

  Reply
 3. Annica 17 april, 2016 at 22:54

  Men helt galet vad smart och enkelt! det har jag inte sett förut, måste testas 🙂

  Reply
 4. Vicky 18 april, 2016 at 05:19

  men JA. men älskar ju lifehacks, och speciellt på mangosar som är så kladdiga och dana att skala annars.

  Reply
 5. Joana 20 april, 2016 at 20:32

  Orkar inte vad bra tips. Testade direkt och funkade perfekt!

  Reply
 6. Wilda 21 april, 2016 at 18:00

  Smartaste på länge! Så himla coolt!

  Reply
 7. Pingback: Stjärnögonblick #16 | moder jord, treåringar och vitsippor. – REAKTIONISTA

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *