När jag var i London för några veckor sedan passade vi på att gå på en riktigt klassisk Afternoon Tea. Vi valde mellan ett gäng olika, men eftersom vi inte hade bokat något innan vi åkte så var vissa fullbokade och andra var bara extra dyra pga påsk. (Typ Sketch, men den här drömmiga inredningen.) 

Philip hade fått tips av sin syster om ett Afternoon Tea som låg en bit utanför London. Först hade vi avfärdat det eftersom det var en bit att åka, men när vi kollade närmare på kartan så var det på vår sida av stan och inte så himla långt bort om vi tog en Uber. Sagt och gjort gjorde vi det! Orange Pekoe heter stället om någon undrar.

London – Afternoon Tea and the Boat Race

Själva stället var litet och himla mysigt. Det fanns bara runt 20 platser om jag minns rätt och te i fina burkar från golv till tak.

London – Afternoon Tea and the Boat Race

Det var glastak och stora speglar vilket gjorde att det kändes stort och luftigt. Hej te-gänget!

London – Afternoon Tea and the Boat Race

Vi beställde in det mest klassiska vi kunde komma på och så himla många fina goda grejer det fanns. De var väldigt tillmötesgående och fixade diverse matpreferenser med bravur. En vego, en som inte gillade lax och en som inte ville ha mjölkprodukter. Tack för det!

London – Afternoon Tea and the Boat Race

Jag dricker oftast örtte och en klar favorit är pepparmintste. Det fick det bli den här gången också.

London – Afternoon Tea and the Boat Race

5 smörgåsar var med varierande pålägg. Sen varsin scones med goda tillbehör och ett sött bakverk. NOM! Efter det var jag helt klart mätt och väldigt belåten.

London – Afternoon Tea and the Boat Race

Vi tog en sista titt på allt det fina innan vi tackade för oss!

London – Afternoon Tea and the Boat Race

Och såhär såg det ut från utsidan. Det låg dessutom i en lite mindre by som verkade typiskt brittisk och himla gullig. Vi hade också fått höra att det var något slags båtrace på gång precis utanför så vi traskade ner mot vattnet.

London – Afternoon Tea and the Boat Race

Det var tydligen ett årligt race mellan Cambridge och Oxford. Hur sjukt att vi lyckades pricka in just exakt rätt dag och rätt tid? Vi hejade på när båtarna susade förbi. Och ärligt. Fattar att det är kul med folkfest osv, men jag har varit på BETYDLIGT mer underhållande sporter och tävlingar än detta. Då var boulefinalen i Villa Trotta förra sommaren mer rafflande. Snapchat hade dessutom en story om själva racet. I och för sig bra, då kunde jag greppa allt vi såg lite mer i efterhand.

London – Afternoon Tea and the Boat Race

Fullt med folk var det i alla fall och vi trängde oss förbi massorna, hoppade in i en bil och åkte hem igen. Jag har helt klart fått mersmak för afternoon tea och tror att jag måste boka in något här i Stockholm.

Mer från London:
Min födelsedag och en promenad längs Portobello Road
London, torsdag – En dag i ätandets tecken
Londonfredag – ett besök på Borough Market
Fredag i London

 

TRANSLATION: When in London a classic afternoon tea is mandatory. We went to Orange Pekoe and it was so good. 

8 Comments

 1. Annie - lättlagat vegokäk 4 maj, 2016 at 09:07

  Afernoon tea alltså! Det ser magiskt ut! Jag är i Brighton nu och ska se om jag lyckas klämma in det någon dag. Det är ju bara för gott 😀

  Reply
 2. Mikaela 4 maj, 2016 at 09:56

  Vad mysigt det ser ut! Men jag blir lite knäpp av bilden där du pratar om speglar, VAR är kameran haha!? Det är ju två av dig så den ena borde vara en spegelbild och bilden är så rakt på så kameran borde ligga i mitten av bordet? ELLER!? Haha blir knäpp!

  Reply
 3. Sandra 4 maj, 2016 at 13:13

  Haha alltså jag höll först på att få spel innan jag förstod att det var en spegel. Tyckte det var lite smått läskigt att personen som satt bredvid dig såg PRECIS ut som du 😉

  Reply
 4. Daniella Caspian 4 maj, 2016 at 20:07

  SW13 är ju inte alls utanför London haha? Det är ju typ… SW13 London fortfarande haha! En London-postcode. Eller? Zon 3-4 är fortfarande London.

  Reply
  1. Anna María Larsson 5 maj, 2016 at 13:32

   Haha! Jaha, Jag har ingen aning alls. Var bara Philips syster som hade sagt att det ”låg helt off” 😛

   Reply
 5. ISA 4 maj, 2016 at 20:27

  tanten i mig jublar av åsynen av det där fatet i två våningar! åh<3

  Reply
 6. lovisa 4 maj, 2016 at 22:08

  blir fan HELT Å HÅLLET mindfuck av den där spegelbilden!?!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *