Här om dagen åkte jag, Philip och Stefan ut i skogen. Vi åkte iväg tidigt på morgonen, hade med oss frukost och dukade upp det när vi vandrat en liten bit och hittat den perfekta gläntan.

Ramson

Ramson

Matsäck i naturen kan ju vara så himla gott. Det är som att den friska luften och skogsdoften gör att allt smakar lite godare.

Ramson

Vårt mål med skogsfärden var att hitta ramslök. Men svampboken åkte också med om vi skulle springa på murklor. Så en stunds högläsning innan vi letade vidare så vi visste var vi borde vara extra uppmärksamma.

Ramson

Ramson

Ramson

Ramson

Vi gick ett bra tag utan att hitta nån ramslök eller svamp överhuvudtaget. Men jag hittade desto fler vit- och blåsippor. Alltid nåt. Nåja, jag var ändå rätt himla besviken trots att vi sa flera gånger ”Det är ju ändå härligt att komma ut i skogen, det är okej om vi inte hittar nåt.”  Vi hoppade in i bilen igen för att åka till ett annat ställe precis i närheten som också, på pappret verkade lovande för ramslöken.

Vi kör några hundra meter längs grusvägen samma väg som vi kom någon timme tidigare. Från baksätet ropar Stefan. ”Ramslök?! Kolla! Där! Vad är det?” Vi hoppade ur bilen och där var hela marken fylld av det gröna guldet.

Ramson

Den här gröna färgen är ju bara så himla fin. Och det fanns ju verkligen hur mycket ramslök som helst.

Ramson

Ramson

Bladen var så himla fina och vi fyllde våra korgar och säkrade en årsförbrukning av ramslök skulle jag tro. Jag har aldrig tidigare lagat mat själv med ramslök så både Philip och jag ville ha nog mycket att kunna testa med.

Ramson

Det var svårt att sluta plocka när vi väl hade börjat. Kolla bara, grönt precis överallt!

Ramson

Efter att vi fyllt våra korgar med ramslök avslutade vi skogsturen med en fika. Helt klart lyckad tur med bra fångst. Sen var det bara att åka hem och ta hand om allt. Hur jag gjorde det och vad jag har lagat för mat med ramslök i tänkte jag berätta om i ett eget inlägg. Nu är jag redan pepp på att åka ut nästa år och plocka igen.

TRANSLATION: A few days ago me, Philip and Stefan went to the woods for picking ramson. 

12 Comments

 1. Mikaela 5 maj, 2016 at 10:09

  Jäklar vad mycket ramslök! 😀 Kul! Mamma har bara en liten liten planta än så länge, men hoppas den sprider sig till nästa år!

  Reply
  1. Anna María Larsson 5 maj, 2016 at 13:32

   Ja, men med en liten planta kommer du ju i alla fall en liten bit. Du behöver ju inte maxa som vi gjorde 😛

   Reply
 2. Amanda 5 maj, 2016 at 10:46

  Jösses vad mycket ramslök! ^^ det luktar ju så himla gott 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 5 maj, 2016 at 13:31

   Men ja, luktar helt magiskt!

   Reply
 3. Alicia 5 maj, 2016 at 11:41

  Alltså sånt fantastiskt äventyr och så fina bilder! Jag blir helt pirrig i kroppen och vill bara ge mig ut jag med (fast jag heller aldrig tillagat ramslök annat än som köpekrydda). Är det för sent att plocka nu?

  Reply
  1. Anna María Larsson 5 maj, 2016 at 13:30

   Det var verkligen ett äventyr! Nej, tror det finns kvar än, så ut i skogen och leta!

   Reply
 4. Christin 5 maj, 2016 at 17:04

  Så jäkla mysigt!!! Älskar ramslök men glömmer alltid att prioritera det, dumt!

  Reply
  1. Anna María Larsson 6 maj, 2016 at 07:41

   Så dumt! Jag kommer göra detta till ett stående inslag varje år från och med nu. Så gott!

   Reply
 5. H 6 maj, 2016 at 06:49

  Häftigt! Jag blev också till mig förra sommaren när jag fick (till min kompis stoooora glädje) plocka kirskål i en trädgård 😛 Sen använde jag inte ens allt och jag plockade dem lite sent så de var lite hårda men bara för att det var nåt ätbart som var helt gratis så blev jag helt crazy. Haha 🙂 Vad fin tröja du har också 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 6 maj, 2016 at 07:40

   Ja, men det är väl kanske en extra tjusning med att plocka ätbara grejer själv som en kan laga nåt av. Och tack! Älskar den där tröjan.

   Reply
 6. Pingback: Tre enkla och goda recept med ramslök - Anna María

 7. Pingback: Till skogs för att plocka det gröna guldet – Ramslök | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *