Fredag igen! Tack fina ni för peppiga kommentarer ang att sommaren plötsligt är här. Det ska bli skönt med helg så jag kan hinna ikapp och få lite saker gjorda. Men så tänkte jag också gå på födelsedagsfest och göra klart ett kul jobb jag har jobbat med på sista tiden som jag också kan visa er. Meteorologerna lovar ju inte sommarvärme i helgen direkt, men det får gå ändå. Alicia som är månadens värd för Monthly Makers har ju avslöjat tema FÄRG, kanske perfekt tillfälla att göra något kul och färgglatt i helgen?

Jag har i vanlig ordning samlat på mig inspireerande DIY-projekt som du kan göra nu i helgen. Vi kikar!

1. Blommig takkrona via Town and Country Living – Tänk vad himla drömmigt med ett helt tak fyllt av blommor. Den här takkronan är ju en bit på vägen i alla fall. Vare sig du gör det med riktiga blommor till en fest eller plastblommor så det ska hålla länge spelar ingen roll tänker jag. Ett annat sätt är ju att ta ett galler som en låter alla blommor hänga ner igenom. Också väldigt fint tror jag.

2. Tofs av läder som en nyckelring via Persia Lou – Tassels och tofsar tycker jag har fått en rejäl uppsving efter att Maria Montazami presenterade dem för svenska folket i TV-sofforna och blev lite skrattad åt. Nu är deras revansch kommen. Jag ser tofsar på väskor, nyckelringar, skor, väggbonader. You name it! Det är enkelt att göra och kan varieras i massor.

3. Organiserare av trä via Brit + co – Skrivbordsförvaring och organiserare har länge varit på tapeten bland DIYare. Ex. Sandra har gjort en egen variant med många andra. Men att hålla ordning och reda på sina saker känns som ständigt aktuellt. Jag tycker att den här fina varianten i trä med lådor hyllor och en mini-anslagstavla var klockren.

4. Korkunderlägg med halvmånemönster via Sarah Hearts  – Fint korkunderlägg med fint mönster. Att måla om eller måla på något på en befintlig grej är ju ett gammalt trick i DIY-boken. Men det funkar ju så himla bra och blir väldigt fint.

Vad ska ni göra i helgen?

Fler grejer du kan göra själv
#1 / #2 / #3 /  #4  / #5 / #6  / #7  /  #8  / #9 / #10 / #11 / #12 / #13 / #14 / #15 / #16


TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend!
1. Florar Chandelier via Town and Country Living
2. Leather tassle key chain via Persia Lou
3. Antrophologie Wall Organizer via Brit + co
4. Scalloped IKEA cork placemats via Sarah Hearts

7 Comments

 1. Sandra 13 maj, 2016 at 08:48

  Åh, vad fina korkunderläggen var! Har faktiskt lite kork här hemma men har inte riktigt vetat vad jag ska göra med dem. Funderar på om det kanske går att göra någon slags musmatta? Hm.

  Reply
  1. Anna María Larsson 16 maj, 2016 at 07:23

   Åh, spännande med en musmatta. Fint om inte annat, frågan är bara om musen rullar bra på underlaget. Hoppas!

   Reply
 2. Simone 13 maj, 2016 at 10:23

  Fina saker, särskilt korken och den blommiga takkronan i all sin enkelhet.

  Reply
 3. Wilda 15 maj, 2016 at 10:56

  Åh den där blomsterkronan! Vill ha nu!

  Reply
 4. Pingback: Gör det själv #20 - Anna María

 5. Pingback: Gör det själv #26 - Anna María

 6. Pingback: Gör det själv #27 - Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *