Och plötsligt var sommaren redan här

Cherryblossom in Kungsträdgården

Jag kan inte hjälpa det, men på nåt sätt känner jag mig så himla stressad över den här plötsliga sommaren som kom. Vart fan tog våren vägen?! Det känns som om jag har missat allt som blommar och allt har bara blivit grönt. Det som i vanliga fall blir någon slags förväntan på det som komma skall öppnade bara dörren och stormade in med buller och bång. Missförstå mig rätt, jag är glad för den här plötsliga sommaren som kom, men jag blev så himla stressad av den. Det känns som om sommaren glider mig ur händerna när den inte ens har börjat.

Cherryblossom in Kungsträdgården

Jag är stressad över allt jobb som jag ska hinna med innan jag åker till Italien. Jag är stressad övar alla idéer jag har i huvudet, men som inte hinner ut. Dels blogginlägg, bilder som ska redigeras och texter som ska skrivas. Dels projekt jag vill göra, tycker är kul och har lust till. Uppdrag som ska påbörjas och deadlines som ska hinnas med. Varma kvällar som måste utnyttjas. Ut och springa, gå en promenad. Hitta på något med vänner och allt njutande jag ska hinna med. – Njut för fan, det kan vara över i morgon!

Cherryblossom in Kungsträdgården

Semestern har inte ens börjat och jag känner redan att den är för kort. Hur ska jag hinna med allt? Rent logiskt är det helt idiotiskt, för jag vet att jag har gott om tid, att jag ska göra massa roliga saker. Åka utomlands, gå på bröllop, vara hemma, bada, grilla, slappna av. Men det gnager ändå i magen och hjärtat känns ledset.

Cherryblossom in Kungsträdgården

Jag vet att jag inte ska jämföra mig med andra, men det är svårt att låta bli. Jag vill också hinna allt det där fantastiska, kravlösa men som säkert bakom alla ord och bilder kanske inte alls är så himla fantastiskt. Äta den där goda frukosten, njuta, resa bort, bara vara och ha middagar med vänner. Men det går inte. Jag hinner inte.

Cherryblossom in Kungsträdgården

Jag önskar att tiden gick hälften så fort och jag dubbelt så snabbt. Men jag har jobbat i dubbel hastighet för länge nu, det går inte mer. Jag älskar egentligen våren och försommaren, när livet lättar och ljuset är tillbaka, men i år gick det bara så himla snabbt.

Min tid räcker inte till och jag önskar att den gjorde det. Önskar, önskar att det fanns mer.

 

TRANSLATION: About a spring that never showed up and a summer that came too fast.

12 Comments

 1. Simone 11 maj, 2016 at 08:57

  Avskyr den där känslan. Stressen. Kände likadant när jag pluggade på universitet och när solen och värmen plötsligt kom var jag alldeles för upptagen med uppsatsskrivning och tentaplugg för att hinna uppleva försommaren.
  Hoppas du får mer tid snart.

  Reply
  1. Anna María Larsson 13 maj, 2016 at 07:55

   Tack <3 Åh, kan relatera till den där pluggstressen också. Minns dessutom lättnaden när en var klar på riktigt och kunde njuta. Det var fint.

   Reply
 2. Sandra 11 maj, 2016 at 09:20

  <33

  Jag förstår helt och hållet vad du menar även om jag har lite av det motsatta problemet just nu. Har checkat ut från allt jobb och tillåtit mig att ta varje dag som den kommer nu inför förlossningen. Det gör att jag kan njuta maximalt av vädret, allt som slår ut och alla fina saker som kommer med sommaren. Däremot lägger jag noll tid på jobbgrejer vilket gör att jag känner mig så stressad eftersom det bor någon känsla i mig som säger åt mig att passa på att fota, förbereda och hitta på roliga koncept nu när vädret är så fint. Suck på att det ska vara så svårt att hitta en bra balans!

  Det som oroa mig mest är egentligen hur resten av sommaren kommer bli nu när allt bara pang bom började blomma och slå ut på en och samma gång. Känns som att naturen kan få sakta ner lite nu och portionera ut en bit i taget.

  Reply
  1. Anna María Larsson 13 maj, 2016 at 07:54

   Lyx att ha det motsatta problemet. Jag förstår dig dock och avundas dig en aning. Men att den där himla stressen av att en måste leverera hela tiden och göra saker är jag inte helt vän med. Även om jag vet att jag är den typen av person som gärna gör något och har projekt pågående hela tiden.

   Ja, det känns verkligen som att naturen får stanna upp för att inte överleverera allt på en gång.

   <3

   Reply
 3. lovisa 11 maj, 2016 at 19:46

  usch, tråkig känsla. jag fick sommarlovskänsla över långhelgen, så kändes helt knäppt att gå tillbaka till jobbet. många elever kände nog samma sak, för den här veckan har varit ca bananas på jobbet. folk som flippar, kaxar, hetsar, förstör… det tar mycket energi.

  okej det här blev ju en väldigt peppande kommentar känner jag nu.

  Reply
  1. Anna María Larsson 13 maj, 2016 at 07:51

   Usch, sommaren gör en knäpp. Särskilt när e blir snuvad på konfekten och en inte alls får vara ledig som kroppen och huvudet vill. Hoppas folket lugnat sig nu.

   Reply
 4. Christin 12 maj, 2016 at 12:51

  Kram till dig! Kan verkligen känna igen mig i det där. ”Jag önskar tiden gick hälften så fort och jag dubbelt så snabbt”. Väldigt välformulerat och spot on. Så höll jag på ända sen Algot föddes och i vintras tog det de bästa av mig och jag kollapsade lite. Svår balans det där. Fint att du skriver sä öppet och ärligt om det ändå. Kram!

  Reply
  1. Anna María Larsson 13 maj, 2016 at 07:49

   <3 Ja, men det är ju en så himla svår balans. Fy för kollapser, hoppas du mår bättre nu. Kram till dig med!

   Reply
 5. Annie - lättlagat vegokäk 12 maj, 2016 at 22:57

  Jag kan relatera så otroligt mycket till det du säger! Dessutom känner jag en extra stress över att somrarna ”som ung” bara blir färre och färre. Jag hoppas att du kan stanna upp och njuta lite ändå <3 Tiden går trots allt inte att stoppa <3 Och du kommer hinna ha sommar!

  Reply
  1. Anna María Larsson 13 maj, 2016 at 07:48

   Trist att du också kan relatera till detta, inte den härligaste känslan precis. Men fint att veta att jag inte är ensam i alla fall 🙂 Ja, jag vet ju att jag kommer hinna ha sommar. Längtar ändå till den.

   Reply
 6. Pingback: Gör det själv #17 - Anna María

 7. Wilda 15 maj, 2016 at 13:14

  Åh jobbigt att ha så mycket stress. Jag känner mig stressad inför sommaren och allt jag vill göra, och kanske mest för att jag inte har råd med allt jag verkligen skulle behöva för att peppa igång mig själv efter det där trista skolbeskedet. Men usch för att känna att våren glider iväg. Sommaren är en sak, den går alltid fort. Hoppas att det lugnar sig för dig och att du hinner njuta emellanåt, i det lilla om inte annat. <3 Som vanligt ljuvliga bilder!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *