När jag blir bortbjuden på exempelvis middag tycker jag det är kul att ha med mig en liten present. Behöver verkligen inte vara mycket, utan hellre något symboliskt. En liten blomma, en müsli jag gjort själv, hemkokad saft eller nån planta. Behöver ju inte vara grejer en gjort själv heller förresten. Kan också vara en blomma plockad på vägen eller något från affären. Eller ibland inget alls. Presenten kan ju också vara att jag hälsar på… Eeeh.

Hur som helst, här om veckan skulle Philip och jag bort på middag och vi hade en stickling elefantöra vi tyckte passade bra att ta med oss. Men så kommer alltid det där med kruka. Det tycker jag är lite lurigt. Oftast har ju folk massa krukor hemma, eller så är det en viss stil på krukor som passar. Jag blir i alla fall ofta osäker på vad för typ av kruka och föredrar faktiskt att inte ge någon alls. Men ibland kanske den där svarta plastkrukan känns lite trist.

Då kom jag på en ny grej. Eller ny är den väl kanske inte, men lite här och var syns det bruna krukor av papperspåsar. Och det är himla fint. Dessutom busenkelt att göra själv.

Flower pot out of a grocery bag

Jag hittade en gammal take away papperspåse som jag slet av handtagen på. Sen klippte jag till en lagom stor fyrkant av ena långsidan. Ställde krukan mitt på, lyfte in kanterna och slog in som ett paket. För att få allt att sitta på plats häftade jag med en häftapparat. Sen vek jag ner kanterna runtomkring. Klart!

Flower pot out of a grocery bag

Jag tycker det blev himla fint och blev sugen på att göra fler på krukorna vi har hemma. Men då måste jag nog ha ett litet fat nere i botten på papperspåsen för att inte all fukt ska rinna igenom och eventuellt förstöra påsen och kanske fukta ner underlaget som till exempel fönsterbrädan.

Andra grejer du kan göra temporära krukor av är exempelvis tidnings-, silkespapper eller en tygbit med ett snöre runt om.


TRANSLATION: I made this super simple flower pot out of a grocery bag the other day. Just cut out a big enough square and fold it as if you were wrapping a gift. Use a stapler to put it together. So easy and stylish, right?

5 Comments

 1. lovisa 8 juni, 2016 at 11:15

  åh, men skitsnyggt ju! älskar resonemanget i början också 😀 <3

  Reply
 2. Joana 8 juni, 2016 at 11:52

  Åh grym idé. Har hur mycket sticklingar som helst som jag tänkt ge bort, ska lätt göra egna krukor.

  Reply
 3. Wilda 9 juni, 2016 at 10:17

  Underbart! Du är så duktig på att hitta de där enkla lösningarna som är så snygga att jag bara gapar! Wow!

  Reply
 4. Pingback: Inspiration Monthly Makers – VÄXTER - Anna María

 5. Pingback: 7 favoritprojekt från 2016 | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *