Är det bara jag som tycker att tiden går så himla snabbt? Eller är det bara ett tecken på att jag börjar bli gammal? (Ni vet för att tiden går ”fortare” då?) Hur som helst, sen jag gjorde det stänkmålade porslinet till Monthly Makers på tema FÄRG har jag haft stänk på hjärnan. Att jag dessutom i jobbet medvetet eller omedvetet har jobbat in så jag ”var tvungen” att måla en akvarellbakgrund till en hemsida jag håller på med gör det bara roligare. Det är faktiskt kul att jobba med färg även om det är något jag gör ganska sällan. Hur som helst så är det just stänk och färger jag har inspirerats av den här veckan och samlat ihop till er.

1. Pennställ med terazzoeffekt via Fabrica de Imaginacion – Det här tyckte jag var himla fint. Ett pennställ gjort i fimo-lera. En skrär av små färgflisor som en bakar in i leran för att få till den här skvättiga effekten. Påminner om ni vet sånna där spräckliga golv. Tycker det var himla fint i alla fall.

2. Stänkfärgad tygkasse via Duly Noted, ink. – En behöver ju inte bara stänka på porslin utan det mesta går ju bra + blir fint om en stänker ner. Tygkasse är en sån klassisk grej som jag faktiskt har hur många som helst av. Så himla bra grej även att ha med på exempelvis en resa. Du vet aldrig när du behöver en liten väska.

3. Akvarellkjol via Lana Red Studio – Gissa vad det här mönstret är gjort med? Tuschpennor som sen har fått alkohol sprayat på sig för att flyta ut! Så häftig effekt ju. Behöver såklart inte vara på en kjol utan kan ju göras på nästan vad som helst. Så fint!

4. Stänkfärgad kruka via Wonderwood – Här är ett exempel på att det kan också bli en effekt av att bara stänka lite försiktigt. Det blir en helt annan effekt än om en totalt går lös och stänker loss. Jag gillar båda sätten och tycker i alla fall att alla växter förtjänar fina krukor.

Min helg då? Jo, idag ska jag vara med på en FOTografering, jag ska vara fotmodell (pun totally intended). Sen hoppas jag hinna springa en tur i helgen. Jag vill hinna fixa i ordning på balkongen och plantera om. Jag ska på vinprovning och 30-årsfest. Plus att vi har pratat om att fixa nån slags skrivbordshörna. Det lyxiga den här helgen är ju att det är långhelg på grund av Nationaldagen på måndag. Hela tre dagar helg!

Vad ska ni hitta på för kul i helgen?

Fler grejer du kan göra själv
#10 / #11 / #12 / #13 / #14 / #15 / #16 / #17 / #18 / #19

TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend
1. Pen holder with terrazzo effect via Fabrica de Imaginacion
2. Splatter tote bag via  Duly Noted, ink.
3. Sharpie and alcohol textile print via Lana Red Studio
4. Speckled pot via Wonderwood

6 Comments

 1. Mikaela 3 juni, 2016 at 16:06

  Jag har också tänkt mycket på stänk på sistone, hämtade hem mina keramikgrejer idag och har bland annat drejat en liten kanna som jag stänkt glasyr på! Dock blev stänken bruna och inte svarta som det var tänkt, men men!

  Reply
  1. Anna María Larsson 6 juni, 2016 at 18:37

   Vad fint med en liten drejad stänkt kanna!

   Reply
 2. Beata 5 juni, 2016 at 08:01

  FÄRG!!! åh vill göra pennstället!

  Reply
 3. Annie - lättlagat vegokäk 6 juni, 2016 at 10:55

  Jag blev så sjukt inspirerad av ditt stänkmålade porslin! Jag vill verkligen avsätta tid till att göra det själv! Tack <3

  Reply
  1. Anna María Larsson 6 juni, 2016 at 18:28

   Vad glad jag blir! Ja! Gör ett eget. Det är fint + KUL!

   Reply
 4. Pingback: Gör det själv #23 - Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *