21 juni idag, vilket innebär att jag ska visa vad jag har gjort i månadens Monthly Makers! Som ni kanske vet har vi haft tema VÄXTER och det är Beata som är värd. Jag fick en kommentar om att det här temat känns som att det borde passa mig som handen i handsken. Då fick jag så himla mycket prestationsångest. Jag har haft massor att göra på jobbet och inte alls kunnat gå in för temat så mycket som jag egentligen ville göra. Plus att jag är i Italien och tänkte liksom ta temat lite som det kom och skapa något när jag är här nere. Men så brottades jag en stund med prestationsdjävulen, vann och gjorde något roligt av det. Skönt tycker jag.

Nu här i Italien kommer fokus ligga mycket på att laga god mat och umgås med mina vänner. Då vill en ju såklart att det ska vara fint runt en när vi gör detta. Mvh en person som fotar allt och vill att det ska vara fint. Så då tänkte jag att jag skulle göra något som vi kunde ha lite användning för. Därför knöt jag 6 olika amplar att hänga växter i. Tänker att det liksom piffar till det lite extra. (Tänker också att de här kommer funka kanon att ha värmeljus i framåt kvällarna.)

Monthly Makers VÄXTER

Att knyta amplar var något jag inte hade gjort innan och tror en kan utveckla till hur komplicerat som helst egentligen. Jag har inte haft internet och kunde därför inte googla upp några avancerade makraméknutar. Så det fick duga med en vanlig hederlig knut. Men det tycker jag faktiskt funkade riktigt bra det med. Bara att variera avstånd och hur många en gör så kan det som egentligen är gjort på samma sätt se väldigt olika ut.

Monthly Makers VÄXTER

Svårighetsgrad:

Tidsåtgång:
mindre än 30 min

Du behöver:
⟡ Snöre att knyta med
⟡ Glasburkar (mina är gamla yoghurtburkar)
⟡ Sax

(Beskrivning efter bilden)

DIY plant hanger

Gör såhär:
Börja med att klippa (exempelvis) fyra snören dubbelt så långa som du vill ha själva ampeln. Lägg snöret dubbelt och knyt en liten ögla i toppen. Knyt sen ihop snörena två och två i den höjd du vill att burkens topp ska vara på. Knyt sedan ihop två snören från olika buntar till en ny bunt. Fortsätt så i så många rader som din burk är stor. Knyt sedan ihop de två yttre snörena och avsluta ampeln genom att knyta ihop alla snören till en botten. Lite knepigt att förklara, men hoppas att bilderna gör det lite tydligare. Knyt så många amplar du vill och behöver. Variera med avståndet på knutarna och prova dig fram.

Monthly Makers VÄXTER

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I juni är temat VÄXTER och Beata är värd. Kommentera detta inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med senast den 28 juni. Efter det sätter Beata ihop ett grymt inlägg med allt vi skapat tillsammans.

Är så nyfiken på att se vad ni har gjort!

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Vi som driver Monthly Makers är Alicia, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag.

Du hittar oss på facebook, instagram, pinterest och på monthlymakers.com

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

28 Comments

 1. Mikaela 21 juni, 2016 at 11:11

  Vad fina de blev! Piffar verkligen upp uteplatsen! 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 23 juni, 2016 at 09:47

   Tack och visst gör det!

   Reply
 2. Jessica 21 juni, 2016 at 13:07

  Gud vad fina! Och så fint gult snöre!!! <3

  Reply
  1. Anna María Larsson 23 juni, 2016 at 09:47

   Tack!

   Reply
 3. Silje 21 juni, 2016 at 17:31

  Knallkule farger! Synes det ble riktig så bra 😀

  Reply
  1. Anna María Larsson 23 juni, 2016 at 09:47

   Tack! Gillade också den gula färgen himla mycket. Tur att det var just det snöret jag hade hemma 😛

   Reply
 4. Stina - Stinas tillvaro 21 juni, 2016 at 21:11

  De passar ju perfekt och jag tror verkligen också att några värmeljus kommer passa perfekt i dem 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 23 juni, 2016 at 09:46

   Perfekt 😉 Ja visst kommer värmeljus bli fint!

   Reply
 5. Jenny 21 juni, 2016 at 21:14

  Vad mysigt det ser ut med den lilla ”väggen” av vaser! Älskar hur en såpass enkel förändring höjer mysfaktorn enormt!

  Reply
  1. Anna María Larsson 23 juni, 2016 at 09:45

   Ja, visst gör det. Tycker det blev himla bra dessutom och tror det kan vara rätt mäktigt att maxa med ännu fler amplar.

   Reply
 6. Lovisa 22 juni, 2016 at 10:36

  Åh, det här har jag ju tänkt göra hur länge som helst! Med dina instruktioner så känns det inte så svårt längre ju.

  Reply
  1. Anna María Larsson 23 juni, 2016 at 09:44

   Kul! Hoppas du vågra prova. Det var kul!

   Reply
 7. Victoria 22 juni, 2016 at 15:08

  SÅ snyggt! 🙂
  Jag försökte mig också på amplar, men det blev verkligen tokdåligt. Jag tror det är en bra idé att använda lite tunnare snöre, ska testa när jag har kommit över mitt totala misslyckande…

  Reply
  1. Anna María Larsson 23 juni, 2016 at 09:43

   Tack! Ja, det är bra att börja med ett lite tunnare snöre ändå. Men inte för tunnt tycker jag. Det var också lurigt. Hoppas du kommer över misslyckandet och provar igen.

   Reply
 8. Joana 22 juni, 2016 at 16:36

  Åh, önskar att jag också bara kunde freestyla när det gäller pyssel…men får massiv prestationsångest och ger upp innan jag börjat, haha…

  Reply
  1. Anna María Larsson 23 juni, 2016 at 09:42

   Jag var faktiskt sådär förut också, men sen gav jag mig bara fan på att göra klart projekt och det går mycket lättare då. Det gjortde det för mig i alla fall 🙂

   Reply
 9. Ruth | HungryHeart.se 24 juni, 2016 at 11:15

  Så himla fint!!! Mysigt, ombonat och samtidigt stylish som attan. Älskar den knalligt gula färgen som dessutom gör sig väldigt bra mot den gröna växtligheten.

  Reply
  1. Anna María Larsson 27 juni, 2016 at 08:10

   Tack Ruth! Ja, den gula färgen passade otippa bra.

   Reply
 10. Wilda 25 juni, 2016 at 10:00

  Åh så himla snyggt! Är svag för den gula färgen och framför allt gör-det-själv-tekniker som handlar om att också hitta på tekniken själv vilket du ju gjorde helt fantastiskt fint. Inspirerande! Hoppas du njuter för fullt av semester och sol i Italien. Det är du så jäkla värd efter denna slitiga vår som du har haft. <3

  Reply
  1. Anna María Larsson 27 juni, 2016 at 08:11

   Tack Wilda! <3

   Reply
 11. Pingback: Monthly Makers: VÄXTER - era bidrag! - Beata

 12. Pingback: Vi flyttar in i Villa Mami - Anna María

 13. Pingback: Picks of the Week for July 1, 2016 | Hands Occupied

 14. Pingback: Creative Weekend Links

 15. Pingback: 16 Fun and Easy Summer DIY Garden Projects - Style Motivation

 16. Alicia 15 juli, 2016 at 10:16

  Jag tycker du är så cool i ditt skapande för det känns som att du kan ta vilken gammal uttjatad, omodern eller tråkig idé och göra om den till något modernt, spännande och vackert! Fattar inte hur du gör… Är det neonfärgerna som är hemligheten? Hehe… Nu tycker jag inte amplar är tråkiga utan är tvärt om väldigt svag för det där 70-talsbohemiska, men din tolkning tillför ändå ett untz jag inte sett tidigare. Så ballt! Plus att du är så grym på pedagogiska beskrivningar!

  Reply
  1. Anna María Larsson 18 juli, 2016 at 06:27

   Tack snälla! Vad glad jag blir 🙂

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *