Att komma hem och ställa om

Nu är jag hemma i Sverige igen. Jag vill inte riktigt acceptera det. Jag önskar att jag var kvar i Villa Mami, bland lugnet, naturen och fridfullheten. Men nu ska jag jobba i två veckor innan jag går på semester igen. Så jag försöker ställa om tillbaka till nåt som liknar rutiner så gott jag kan.

Fyra tankar som snurrar i mitt huvud sen jag kom hem

1. Att handla mat. I Italien tar du frukt i affären med plasthandskar. Och du tar den frukten du petar på. På nåt sätt kändes det svenska med att stå och klämma på allt ganska så ofräscht.

2. Omgivningarna. Alltså. Kontrasten när jag kom hem till Hägerstensåsen och gick till tunnelbanan. Allt kändes så mycket fulare här. Varför väljer jag att bo här när jag egentligen kan bo var som helst?!

3. Råvarorna. Allt är lite godare. Tomaterna smakar lite mer och frukten är liksom färsk på riktigt. De enda tomaterna som går upp mot de i Italien är väl de jag odlat själv. Men nu är det en bit kvar innan mina tomater är ätklara. Så jag är bitter en stund till.

4. Vad tomt det blev. Efter att ha bott med 11 andra personer i två veckor så känns det plötsligt lite ensamt att bara ha Philip runt mig.

Hoppas ni är peppade på att se mer från huset vi hyrde och vad vi gjorde i Italien. Jag har nämligen massor att visa! Men vi tar det allteftersom. Nu har jag ju bra internet igen vilket är den första förutsättningen.

Nu ska jag till jobbet! Hoppas ni får en fin tisdag.

 


 

TRANSLATION: I’m back in Sweden again after over two weeks in Italy. Now it’s two weeks of working before I go for my next round of vacation. 

 

6 Comments

 1. Simone 5 juli, 2016 at 14:53

  I Spanien plockar man också frukt och grönsaker men plasthandskar. Känns som ett himla slöseri på resurser egentligen 🙁 Och allt ska märkas innan det tas till kassan, vilket jag aldrig gör i Sverige.

  Reply
 2. Christin 5 juli, 2016 at 18:24

  Nr2 frågar man alltid det efter att jag och Anton rest. Det bästa jag vet.

  Reply
 3. Christin 5 juli, 2016 at 18:26

  plus, ser såklart framemot mer Italien!

  Reply
 4. Mikaela 5 juli, 2016 at 22:57

  Välkommen hem! Ska bli kul att se allt härligt från Italien 😀

  Reply
  1. Anna María Larsson 6 juli, 2016 at 10:26

   Tack! Ja, mer kommer det vill jag lova 🙂

   Reply
 5. Wilda 6 juli, 2016 at 10:43

  Välkommen hem! Det är verkligen en omställning. Och speciellt med så mycket folk omkring sig. Hoppas anpassningen går fort och att du kan njuta av bilderna. Ser fram emot att se mer. 😀

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *