Kan vi prata lite om Pokémon Go?

Pokémon Go

Okej. Jag har spelat det sen den 10 juli och är liksom helt fast. Det var Hannes, min lillebror som smsade mig och sa att han skulle ut i skogen och jaga Pokémons. Pepp, tänkte jag! Eftersom det inte är släppt i Sverige än får en trixa med ett konto i ex amerikanska app store. Philip har haft ett konto där i massa år så jag kunde ladda ner min app genom hans. Värt. Annars sägs det släppas när som helst i Sverige också. Om en hellre vill det.

Pokémon Go

Jag är just nu i Påarp utanför Halmstad vilket är inte det Pokémontätaste stället i världen. Det finns bara ett Pokéstop och det är ute vid en sten mitt i en kohage. Vilket gör att jag typ ständigt har slut på bollar. Vårt närmsta gym ligger i Trönninge som är kanske 5 km bort, så en dag efter jobbet hoppade Philip och jag på våra cyklar och cyklade bort dit för att testa våra Pokémons. (Tog över gymmet vid Rolles grill. Thank you! #TeamMystic) Det var liksom då det gick upp för mig hur stort detta har blivit. På en dryg vecka har det totalt exploderat. Det känns som nåt större än bara Pokémon. Det här är liksom en helt ny grej och vi är mitt i det. Vi mötte nog 4 sällskap som gick runt och spelade på vår korta tur dit. I lilla Trönninge. Det liksom fascinerar mig. Jag kan tänka mig hur det måste vara inne i städer också.

Pokémon Go

Jag tycker liksom att detta dels är jättekul att spela, för jag minns hur himla kul det var att spela Pokémon på Game Boy och det här blir såklart en ny nivå när en måste ut och röra sig utomhus. Men sen är jag också så imponerad över själva fenomenet och den utveckling som kommer komma med detta. Men att media på många håll väljer att gå ut och klaga över hur folk skadar sig eller inte är uppmärksamma i trafiken tycker jag bara är så himla synd. Ta istället upp hur ballt detta är. Vilket sjukt häftigt fenomen och så vidare. För att inte tala om alla appidéer Philip och jag har kommit på i förlängning till detta.

Men nåt i mig tycker att det är lite pinsamt också. När jag liksom tittar på det utifrån. Vi gick en snabb promenad runt kvarteret igår för att kolla om det fanns några roliga Pokémons att fånga och få steg så att våra ägg skulle kläckas. Då mötte vi två äldre par och de kollar på oss och undrar om vi spelar Pokémon Go. Är det så uppenbart? Vi stirrar ner i telefonerna går fram till en punkt. Håller upp telefonen och swipear lite på skärmen. Vänder tillbaka igen. Jag måste bara komma ifrån det och spela med stolthet. För det är svinkul ju!

Nu ska vi till Laholm och spela padel. Vem vet. Vi kanske stannar till på nåt Pokéstop eller gym på vägen dit.

Vad tycker du om Pokémon Go, spelar du? 

 

TRANSLATION: I’ve been playing Pokémon Go for almost a week and I’m hooked.

11 Comments

 1. Mikaela 16 juli, 2016 at 10:07

  JA! Har spelat sedan 11 juli och är också besatt! I förrgår var jag ute 4 timmar, igår ”bara” 2.5. Möter hela tiden folk som spelar haha. Och det är ett gym precis utanför vårt hus som precis blivit team mystic (go team valor!!!). Men jag promenerar mer än någonsin och bara det tycker jag är coolt! Jag måste dock köpa en sån där grej så att man kan ladda mobilen ”on the go” så att säga, för min dör efter ca två timmars spelande 😛

  Reply
  1. Anna María Larsson 18 juli, 2016 at 06:31

   Haha! Så kul. Kan tänka mig att det är mycket roligare att spela när en har nära till gym + stops. Plus så bra att människor som spelar får en extra anledning att komma ut och röra på sig!

   Reply
 2. christin 16 juli, 2016 at 12:04

  Wah, alltså eftersom jag levt under en sten detta året så har jag helt missat detta. Utveckla gärna pga fattar inte riktigt? Låter spännande!!!! Vill också!

  Reply
  1. Anna María Larsson 18 juli, 2016 at 06:30

   Det är alltså ett spel till telefonen. Android + iPhone. Finns i Sverige nu. Du ska fånga Pokémons ute på gatan. Är positionsbaserat så du behöver liksom gå till fysiska platser för att kunna göra nåt. Så himla kul!

   Reply
 3. Danni 16 juli, 2016 at 15:28

  Har varit ute och promenerat lite mer än mil om dagen nu de dagarna jag varit ledig! Är aldrig ute och rör på mej annars. #teammystic

  Reply
  1. Anna María Larsson 18 juli, 2016 at 06:32

   Sån himla WIN ändå! Go team Mystic!

   Reply
 4. Vicky 17 juli, 2016 at 07:45

  jag spelar inte själv men herreguuuuuuuud vad sf kryllar!!!! alltså prick varje person med telefon ute på stan!

  Reply
  1. Anna María Larsson 18 juli, 2016 at 06:32

   Haha! Kan tänka mig att just SF kryllar av spelare. Kul!

   Reply
 5. Lund Johanna 18 juli, 2016 at 22:40

  Haha, vi diskuterade detta ca 10 minuter innan jag läste inlägget. Jag har verkligen noll koll, är alltid sist på sånt här. Men jag är helt klart fascinerad och det låter ju faktiskt väldigt kul när du beskriver det. Får se om det fortfarande är populärt när jag är lite mer mobil igen 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 20 juli, 2016 at 09:52

   Haha, vad lustigt. Pokémon på allas läppar just nu! Ja, perfekt att sysselsätta dig med på promenader med barnvagnen sen skulle jag säga 😉

   Reply
 6. Wilda 24 juli, 2016 at 11:10

  Det känns verkligen som en jättehäftig grej! Jag är lite ledsen över att jag missade när Pokémon kom men försöker snappa upp allt jag kan och spela lite nu med vänner när jag är på olika ställen. Jag har däremot inte haft riktigt med tid att ägna mig helt åt det men kul är det att så många är med!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *