Malmö över dagen

A daytrip to Malmö

För några helger sedan var Philip och jag på bröllop i Skåne, närmare bestämt i Kristianstad. Så när vi ändå var i närheten tänkte vi att det vore kul att passa på och åka till Malmö också. Vädret var grått och regnet låg i luften. Så på med regnjackan och promenadskorna. För nu skulle vi upptäcka stan!

A daytrip to Malmö

Eftersom vi båda var rätt hungriga på väg att bli hangry. Så då gjorde vi det enda vettiga. Letade upp någonstans att äta, snabbt. Detta gjorde väl att vi inte valde Malmös mest fantastiska mat. Men vi åt varsin pasta på Lilla Torg, alltid nåt. Här är mitt sällskap för dagen btw. ↑

Efter mat i magarna var humöret lite bättre så vi gav oss ut på upptäcksfärd. Jag hade frågat om lite tips på vad en kan hitta på i Malmö över en dag och Lovisa kom med ett kanonbra tips så vi markerade ut de områden hon tipsade om och började promenera.

A daytrip to Malmö

Vi gick förbi AB Småland. Alltså, hallå! Vilket himla drömställe! Jag hade kunnat gå där i timtal och hela deras workshopavdelning verkade ju helt fantastisk! Fantiserade om alla workshops jag skulle kunna hålla i och gå på där. Det vore så himla kul!

A daytrip to Malmö

Så fin plats! Känns för övrigt som att nåt sånt aldrig skulle funka i Stockholm vilket är så himla synd. Men jag hoppas jag har fel. Flytta till Malmö vore kanske kul?

A daytrip to Malmö

Så promenerade vi vidare förbi Triangeln och bprt mot Pildammsparken. Så himla fin och stor park. Blev helt hänförd.

A daytrip to Malmö

Hej!

A daytrip to Malmö

Vi letade oss in bland träden och fortsatte vår promenad runt i parken.

A daytrip to Malmö

Och vände sen tillbaka igen och gick bort till Möllan. Såhär såg vi ut när vi var där. Helt plötsligt hade solen kikat fram och det var svinvarmt med ulltröja + regnjacka.

A daytrip to Malmö

Sen bestämde vi att vi skulle ta ett senare tåg vidare och helt plötsligt hade vi tid att gå ut till Västra Hamnen. Båda våra telefoner hade så dåligt med batteri (vi laddade ner och började visst spela Pokémon Go när vi var här). Lite otaktiskt med tanke på att vi var i en okänd stad och eventuellt skulle behöva kolla på en karta. Ja, alltså, jag vet att bilden inte är från Västra Hamnen, men vi gick förbi detta på vägen dit.

A daytrip to Malmö

Vi köpte lite fika och fikade samtidigt som vi tittade över mot Danmark.

A daytrip to Malmö

Så gick vi in bland alla fina, roliga hus. Älskade att husen var så himla olika där.

A daytrip to Malmö

När vi ändå var i närheten var vi liksom tvugna att gå förbi Turnig Torso också.

A daytrip to Malmö

Så högt! Sen promenerade vi tillbaka till stationen, köpte en duobiljett på Öresundståget och hoppade på. Efter några timmar var vi framme vid vår slutdestination.

A daytrip to Malmö

HALMSTAD! Härifrån skulle vi jobba och vara i en vecka, sista veckan innan semestern. Mer om det senare. Men Malmö alltså, tyckte så mycket om staden även om en kankse inte kan göra en helt rättvis bedömning efter bara några timmar en söndag. Hur som, jag vill tillbaka snart igen.


 

TRANSLATION: A daytrip to Malmö.

 

11 Comments

 1. Beatrice 26 juli, 2016 at 08:59

  Det hade varit så kul att få hit hela Monthly Makers-gänget på något sätt! Här finns ju så mycket att se och göra, och det hade varit kul att träffas igen! Det svåraste är ju bara att bo och ha någonstans att diskutera typ… Men det hade varit kul, som sagt! 😀

  Reply
  1. christin 26 juli, 2016 at 18:39

   Amen hallå! Ni borde pitcha in en workshop-idé hos AB småland med hela Monthlymakers-gänget. Så många bra flugor i en smäll, malmöbesök, kreativt kaos, marknadsföring och samarbetspartners (precis som marie föreslog). Jag hade deffo gått!! Sängplatser kan man ju alltid efterlysa!

   Reply
   1. Anna María Larsson 28 juli, 2016 at 10:47

    Klart vi borde göra!! Det får vi prata vidare om! Kul att vi har en som kommer i alla fall 😛

    Reply
 2. Charlotte Uleskog 26 juli, 2016 at 10:47

  Ser ut som ni haft en fin dag i Malmö! Alltid bra att få insider- tips 🙂 Härligt med fika utomhus, min favoritsyssla i sommar!

  Reply
  1. Anna María Larsson 28 juli, 2016 at 10:48

   Ja, insidertips är det bästa 🙂 Alltid kul att få en lite mer lokal inblick i hur en ny stad är.

   Reply
 3. Christin 26 juli, 2016 at 12:06

  Malmö 4-ever! Det är bara att komma och bo 🙂

  Reply
 4. lovisa 26 juli, 2016 at 12:58

  åh men vad kul med malmövyer på din blogg, och vad kul att ni körde på lite av mina tips. synd bara att jag inte var på hemmaplan, så himla tråkig tajming. (men det går ju att reda bot mot om du/ni flyttar hit ;D) puss!

  Reply
  1. Anna María Larsson 28 juli, 2016 at 10:45

   Ja, himla trist att du inte var på hemmaplan, men tusen tack för tipsen! <3

   Reply
 5. Marie 26 juli, 2016 at 13:57

  Asså Hangry XD Så himla bra uttryck!!!

  Förövrigt, apropå ngt annat, så har jag tänkt på att ni i Monthlymakers borde ha en hemsida med alla era pyssel! Och även kanske samarbete med olika företag o privatpersoner liksom. Älskar förövrigt MM! Har hur länge som helst tänkt hänga på och pyssla! Men skola eller annat har kommit i vägen! Nu blir det annorlunda när skolan är färdig. Äntligen! Hinner nog inte med månadens tema. Men nästa!!!

  Ha det så himla fint <3

  Reply
  1. Anna María Larsson 28 juli, 2016 at 10:43

   Visst är det ett himla bra uttryck!

   Ja, vi har faktiskt pratat om att göra något samlat med allt vi gjort. Vad kul att du gillar Monthly Makers! Vore så kul om du ville vara med och skapa, du gör så himla fina grejer 🙂 Ser fram emot att du är med framöver 🙂

   Reply
 6. Wilda 2 augusti, 2016 at 10:15

  Wow vilken häftig dag i Malmö! Jag sparar den för framtida besök 😀

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *