Dags att visa er vad jag har gjort på tema SAGA i månadens Monthly Makers. Att läsa sagor, och för den delen böcker kräver ju ett fint bokmärke. Eller hur! Så det är precis vad jag har tolkat månadens tema med. Genom att göra ett eget bokmärke alltså. Det är på riktigt kanonenkelt och en kan variera på tusen olika sätt. Jag tänkte visa hur jag gick tillväga.

Monthly Makers – SAGA

↑ Det här är vad du behöver ↑

För själva bokmärket: tjockt papper, en penna att rita med, linjal, hålslagare och sax eller skalpell.
För tofsen: gaffel, tråd/garn eller liknande, sytråd och sax.

Jag måttade lite på måfå hur stort jag ville att själva bokmärket skulle vara. Skar ut det och ritade två olika mönster med en tunn penna. Sen är det bara att göra ett hål med en hålslagare.

Monthly Makers – SAGA

För att göra själva tofsen följde jag den här guiden från Flamingo Toes. Snurra det tjockare garnet runt en gaffel och själva tofshänget. Snurra sedan runt sytråden och gör en midja. Ta av garnet från gaffeln och klipp upp. Tofs, klar! Sen fäste jag den i hålet på pappret. I en perfekt värld hade jag haft en matchande sytråd till mitt gula garn, men jag ville verkligen försöka göra något på det materialet jag hade hemma så då fick det bli vit tråd istället. Kan ju vara kul att ha nån annan färgglad tråd där.

Monthly Makers – SAGA

Och inspirerad av Mikaelas fina kruka med fiskbensmönster ville jag ha ett bokmärke i samma stil. Det är så himla roligt och avkopplande pilligt att sitta och rita mönster med små prickar också streck.

Monthly Makers – SAGA

Monthly Makers – SAGA

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I juli är temat SAGA och Jessica är värd. Kommentera detta inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med senast den 28 juli. Efter det sätter Jessica ihop ett inlägg med allt sagolikt vi skapat.

Är som vanligt pepp på att se vad ni alla har gjort.

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Vi som driver Monthly Makers är Alicia, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag.

Du hittar oss på facebook, instagram, pinterest och på monthlymakers.com

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

 

TRANSLATION: Monthly Makers is a creative challenge where we want you to create with us. Each month has a theme and based on the theme we all create awesome stuff. This month’s theme was SAGA and I made these bookmarks. Perfect for keeping track of the right page. 

It’s super easy. Take a thick paper, cut it at the size you want. Draw a fun pattern and make a hole. Then make the tassel. I took help from this great tutorial from Flamingo Toes

25 Comments

  1. Anna María Larsson 23 juli, 2016 at 12:50

   Tack snälla! 🙂

   Reply
 1. Mikaela 21 juli, 2016 at 09:55

  Så fint! Jag saknar verkligen bokmärken, brukar typ stoppa i en penna eller vad som ligger närmast till hands, men nu blev jag sugen på att göra egna! Tänkte också skriva att vad fint fiskbensmönstret var, vad kul att jag kunde inspirera till det 😀

  Reply
  1. Anna María Larsson 23 juli, 2016 at 12:49

   Precis som mig då. INNAN dessa bokmärken 😛 Ja, gör egna du med. Är säker på att de kommer bli så fina med nåt illustrerat av dig på.

   Reply
 2. Beata 21 juli, 2016 at 10:17

  så mkt bättre än alla konstiga papperslappar jag använder! svinfint!

  Reply
  1. Anna María Larsson 23 juli, 2016 at 12:48

   Tack! 🙂

   Reply
 3. Alicia 21 juli, 2016 at 10:17

  Din hjärna alltså! Så himla fett hur du löste detta hjärnbryderi och gjorde något praktiskt, användbart, snyggt och smart på ett tema som ligger så långt ifrån vad du brukar göra! 5 av 5! Blev också extremt inspirerad att ha lite fina bokmärken i mina böcker istället för gamla avrivna pappersbitar och allmänt skräp!

  Reply
  1. Anna María Larsson 23 juli, 2016 at 12:48

   Tack snälla! Jag är också den som brukar ta det som ligger närmast och peta in i böckerna. Typ kvitton, gem och avklippta prislappar från kläder. Men det känns faktiskt mycket roligare med ett fint bokmärke 🙂

   Reply
 4. Jessica 21 juli, 2016 at 10:53

  Alltså ååhh vad fina de blev!! Älskar fiskbensmönstret!!!! Och så bra att du kunde lösa det på ett så bra sätt ju!!!!!!!!!! Heja!

  Reply
  1. Anna María Larsson 23 juli, 2016 at 12:46

   Tack snälla! Ja, himla skönt att jag kom ur min kreativa block. Tack för pepp och hjälp!

   Reply
 5. Silje 21 juli, 2016 at 11:36

  Man kan aldri ha for mange bokmerker 😉 Disse ble superfine! 😀

  Reply
  1. Anna María Larsson 23 juli, 2016 at 12:46

   Nej, en kan nog inte det. Tack snälla 🙂

   Reply
 6. Sandra 21 juli, 2016 at 14:27

  Så fina de blev! Är så impad över tålamodet som måste krävts för att skapa fiskebensmönstret + hur stadig du är på handen. Superduperfint!

  Reply
  1. Anna María Larsson 23 juli, 2016 at 12:45

   Haha! Tänk att det är ett rätt litet bokmärke. Tror till och med du hade haft tålamodet faktiskt 😛

   Reply
 7. Louie 21 juli, 2016 at 18:39

  Så fina!

  Reply
  1. Anna María Larsson 23 juli, 2016 at 12:45

   Tack! Tycker dom blev himla bra jag med.

   Reply
 8. Wilda 25 juli, 2016 at 11:34

  Jäklar så fint! Jag gillar framför allt mönstret och tofsarna är ju verkligen sagolika! Åh vad du är duktig på att hitta de där enkla DIY-grejerna som vem som helst kan göra och ändå sätta sin prägel på!

  Reply
 9. Katarina 27 juli, 2016 at 00:19

  Vad lyxiga dina bokmärken känns när de har tofsar.

  Reply
  1. Anna María Larsson 28 juli, 2016 at 10:34

   Ja, men faktiskt så gör dom det 🙂

   Reply
  1. Anna María Larsson 2 augusti, 2016 at 09:34

   Vad kul att du gillade temat, själv hade jag rätt svårt för att komma på något. Tycker din älva blev väldigt söt och somrig 🙂

   Reply
 10. Anni 1 augusti, 2016 at 10:40

  Rackarns också, jag känner mig ju avslöjad som använder mig av gamla kvitton och allmänt skräp! Så himla enkelt och snyggt du gjort!
  Nu ska jag leta rätt på mitt fina Mr Darcy-bokmärke jag köpte i Jane Austens hus förra året. Eller göra en egen hög. Tack för sparken jag behövde!

  Reply
  1. Anna María Larsson 2 augusti, 2016 at 09:30

   Tack! Ja, det är ju roligare med nåt fint mellan sidorna än ett kvitto. Även om jag också använt ett gäng kvitton i mina dagar som bokmärke.

   Reply
 11. Julia 6 augusti, 2016 at 15:50

  Vi tolkade visst temat precis lika! 🙂 Snyggt! blir sugen på göra något själv med det där fiskbensmönstrer… nu har jag något att klura på!

  Reply
  1. Anna María Larsson 8 augusti, 2016 at 14:01

   Vad kul att vi gjorde det. Och ändå så olika 🙂 Bokmärken kan en ju variera på massa sätt.

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *