En av dagarna i Italien bestämde vi oss att åka på utflykt med sikte på havet. Vi körde längs kringliga vägar upp och ner genom vackra landskap tills vi kom till Sirolo. Philip som var kartläsare guidade oss upp på toppen till en utkiksplats. Aå alla sprang ut ur bilen, sträkte på benen och oh-ade och ah-ade över den fina utsikten.

Italy – Sirolo

Italy – Sirolo

Italy – Sirolo

Italy – Sirolo

Italy – Sirolo

Vi var typiskt turisteffektiva. Ut ur bilarna, smattra av lite bilder, njuta av utsikten och tacka för oss.

Italy – Sirolo

Italy - Sirolo

För vi hade siktet inställt på havet, saltvatten och bad. Vi hittade ett badställe som vi fick snitsla oss genom en skog innan vi kom fram till. Det var i princip inga andra där och vi kunde hoppa från klipporna, njuta av solen och havet som låg oändligt framför oss.

Italy - Sirolo

Italy - Sirolo

Italy - Sirolo

När vi var helt färdigbadade och våra magar började kurra packade vi ihop, letade oss upp till bilarna igen och åkte vidare.

Italy – Numana

Vi hade märkt ut en agriturismo i närheten som vi åkta mot. Är du i Italien vill jag verkligen tipsa om att du ska äta på en agriturismo. Det är lokala bondgårdar som ofta har övernattningsmöjligheter också. Om jag minns rätt så måste nästan all mat och råvaror vara från just den gården. Så maten är alltid så god och du får möjlighet att smaka på massa lokala grejer. De två gånger jag har varit på en agriturismo har varit så himla bra plus extremt prisvärt.

Italy – Numana

Men! När vi väl kom fram var det stängt och skulle inte öppna förrän till kvällen vilket ju var ett himla minus. Vi var 12 rikigt hungriga personer. Men fint var det i alla fall på utsidan. Så vi letade oss vidare till något annat ställe med mat.

Italy – Numana

Så tillslut efter alldeles för många stängda ställen lyckades vi få tag i mat på en restaurang vid stranden som egentligen hade stängt. Men de sa att de kunde fixa ihop nåt enkelt. Vi fick pizza och friterad fisk och grönsaker. Så vansinnigt gott. Kan i och för sig delvis bero på den extrema hungern. Men jag tycker det var himla bra fixat trots att de ”inte hade nåt”.

Sen åkte vi till en vingård i trakten (Fattoria Le Terazze) och fick smaka på deras viner plus att vi köpte med oss lite vin, olivolja och marmelad att ha hemma i huset.

Italy – Villa Mami

Och på kvällen ordnade vi utomhusbio i pergolan. Philip hade packat med sig sin lilla mini-projektor. Så satt vi ute, lyssnade på syrsor och såg på film.

 

MER OM ITALIEN:
☞ Ancona
Vi flyttar in i Villa Mami
Utflykt till Grotte di Frasassi
Välkommen till Villa Mami
Poolhäng och helgrillad fisk


TRANSLATION: One day we took a drive to Sirolo and down to the ocean and found this amazing place were we could dive from the cliffs. Then we drove around the beautiful Italian landscape and finnished off with a movie night outside at Villa Mami.

9 Comments

 1. Mikaela 14 juli, 2016 at 11:38

  Sån jäkla drömsemester!!!!

  Reply
  1. Anna María Larsson 15 juli, 2016 at 08:24

   Men ja! Kommer på mig själv ibland med att säga högt vilka himla genier vi är som gör detta. 😛

   Reply
  1. Anna María Larsson 15 juli, 2016 at 08:21

   Det är precis vad det var 🙂 Längtar verkligen tillbaka.

   Reply
 2. Wilda 20 juli, 2016 at 14:20

  Verkligen drömsemester! Och så fint att de fixade något trots att det var stängt! Sånt är så fint.

  Reply
  1. Anna María Larsson 20 juli, 2016 at 21:36

   Ja, men visst. Var så hungrig att jag ej kunde ansvara för mina handlingar 😛

   Reply
 3. Pingback: Lugna dagar i Villa Mami och Agriturismo Il Gelso – DNILVA

 4. Pingback: Vinfestival i Montecarotto – DNILVA

 5. Pingback: En dag, tre måltider – DNILVA

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *