Det blir mycket Italien nu här på bloggen. Dels för att det ändå faktiskt har varit min vardag de senaste veckorna men också för att det finns så mycket att visa. Jag ska försöka blanda upp med lite andra inlägg också för jag vet att många av er gillar just den mixen.

Idag tänkte jag nämligen visa er delar av huset vi hyrde.

Det här är alltså Villa Mami. Det ligger i utkanten av en liten by som heter Collepaganello som tillhör staden Fabriano. Ett vräkigt hus, med tre våningar på över 600 m². Med plats för upp till 15 personer. 6 sovrum, 5 badrum, 2 kök och 1 pentry.

Villa Mami

Går du en halv trappa upp kan du blicka ut över den gröna lummiga trädgården och poolen.

Villa Mami

Och så här ser det ut från balkongen på andra våningen. Med bergen som en kuliss i bakgrunden. Och just den här morgonen låg morgondiset långt nere i dalen. Så vackert!

Villa Mami

Poolen som är riktigt stor och dykvänlig ligger en liten bit nedanför huset. Dit kommer du via vad dom kallar ”de rommerska trapporna”. Jag älskar hur lummig trädgården är och att det är massa fruktträd. Körsbär, fikon och vindruvor bland annat.

Villa Mami

Poolen från andra hållet. Här fanns det gungor och ett litet lusthus. Perfekt för ett parti yatzy när en ville fly från solen en stund.

Villa Mami

Villa Mami

Och från det här hållet kunde en se upp till huset. Och här till höger i bild körde vi två pass Body Balance, då Anna som var med ena veckan jobbar som instruktör. Sån lyx.

Villa Mami

Nyp mig i armen så himla fint det är!

Och nu inser jag såklart att jag har missat massa delar. Typ grillen med milsvid utsikt. Pergolan där vi åt middagar och ordnade bio på kvällarna. Solnedgångsterassen på tredje våningen. Och alla rummen inhomhus såklart. Men dom struntade jag medvetet i faktiskt.

Men alla dom delarna kommer ni få se så småningom. Jag tänkte skriva ihop ett inlägg om att hyra hus i Italien. Vi har ju gjort det två år i rad nu och har lärt oss lite. Men ni kanske har några frågor ni undrar över som jag kan ta med? Ställ i så fall alla frågor ni har i kommentarsfältet så ska jag få med dem i mitt inlägg sen. OK?

MER OM ITALIEN:
☞ Ancona
Vi flyttar in i Villa Mami
Utflykt till Grotte di Frasassi

 


 

TRANSLATION: Welcome to Villa Mami, the villa we rented in Italy. An AMAZING house just outside Fabriano in the area of Marche.

16 Comments

 1. ISA 6 juli, 2016 at 20:27

  men vilken himla lyxkåk hörrdu!! fick lite ”welcome to my crib”-vibbar. Eller vad det där gamla MTV-programmet nu hette 😉

  Reply
  1. Anna María Larsson 8 juli, 2016 at 18:21

   Haha! Visst! Vi funderade faktiskt ett tag att spela in en Cribs-video, på skoj. Hade varit så kul!

   Reply
 2. Lund Johanna 7 juli, 2016 at 22:36

  Å herrejösses vad fint det såg ut! Älskar utsikten med dimslöjorna där nere. Hyra hus (eller lägenhet) utomlands känns verkligen som en hit, alla som gjort det verkar vara så himla nöjda. Ser fram emot mer information, för det känns som något som känns än mer aktuellt när man ska få en lite knodd att ta med på semester från och med snart 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 8 juli, 2016 at 18:20

   Ja, för mig har det hittills bara varit lyckat att hyra boende utomlands. Jag tycker att en får en lite mer genuin känsla av stället samt att det är rätt fint att låtsas som om man bor någon annanstans för en kort stund 🙂

   Reply
 3. Wilda 9 juli, 2016 at 10:56

  Åh vilken plats! Och hjälp vad jag älskar dina foton och måste ha det där objektivet snart. Typ helst nyss.

  Reply
  1. Anna María Larsson 12 juli, 2016 at 09:37

   Tack snälla Wilda! Objektivet är kanon!

   Reply
 4. Marinda 11 juli, 2016 at 12:51

  Oj vad vacker och drömmigt!

  Reply
  1. Anna María Larsson 12 juli, 2016 at 09:28

   Men visst är det. Fick nypa mig i armen för att kolla att det verkligen var på riktigt.

   Reply
 5. Ronette 11 juli, 2016 at 13:19

  Men – WOW! Ni ser ju ut att ha haft det helt fantastiskt.

  Reply
  1. Anna María Larsson 12 juli, 2016 at 09:18

   Ja, men det hade vi verkligen!

   Reply
 6. Lisa 8 oktober, 2016 at 23:20

  Är i full färd att styra upp utlandsresa med familjen så en guide hade ju varit guld värt!!
  Med vänlig hälsning, total beginner 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 10 oktober, 2016 at 15:22

   Sant! Nu är det hög tid att sätta ihop den där guiden. I’m on it!

   Reply
 7. Pingback: Urbino i solnedgång | Dnilva

 8. Therese Jensen 18 oktober, 2017 at 19:55

  Hej Anna Maria!
  I sommar så ska jag och min stora familj hyra detta hus. Min mamma som ska stå för hela kalaset är orolig för djur. Stötte ni på mycket orm, ödlor eller kackerlackor?
  Sen så undrar hon om någon kommer och sköter om poolen samt slutstäd. Står man för det själv?

  Med vänlig hälsning
  Therese Jensen

  Reply
  1. Anna María 20 oktober, 2017 at 10:09

   Men vad roligt att ni ska till Villa Mami! Vad jag minns var det inga djur alls. Det är en stor trädgård som när vi var där hade en del bin och getingar som sög nektar från blommorna, så vi var mest noga med att inte gå barfota i gräset efter att en av oss tramapde på en geting. Men de störde aldrig vid maten eller så. Annars var det oerhört lite djur som störde. Någon enstaka liten ödla ute, men de är mer rädda för dig och de var aldrig till besvär. Men inga obehagliga djur så som kackerlackor eller ormar. Just det! Det var en grannhund, en svart hund som heter Vaniglia som var rätt nyfiken på oss och tittade förbi ibland. Totalt harmlös men vi blev lite förvånade första gången vi såg hen.

   Poolen sköttes med några dagars mellanrum, men det märkte vi knappt av. Och vad gäller slutstäd så tömde vi kylskåpet, plockade undan och lämnade vi det snyggt, men själva städing med produkter, damsugning och skura golv och toaletter gjorde de. Det vi däremot behövde göra var att hålla koll på vilka dagar som sopbilen kom och tog olika sorters sopor, så det fick vi gå ut med precis utanför grinden. Men det fanns tydliga skyltar och förklaringar om när och hur det skulle tömmas. Så det var enkelt.

   Hoppas ni får en fin semester i huset!

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *