Just nu är det skördetider ute på min balkong. Själva balkongen är en rätt liten en på knappt 1,5 m². Men jag och Philip har försökt att optimera balkongen så mycket som möjligt så att allt vi vill odla ska få plats. Philip har byggt ett klaffbord och stolarna vi har går att fälla ihop. Det gör att även om det är litet kan vi få till en vettig arbetsyta på golvet samt låta växtligheten ta sin plats. När vi vill äta på balkongen eller bara njuta av solen är det bara att fälla ut bord och stolar. Så praktiskt.

Efter att ha skördat basilika i så stora mängder att vi har ända fram till nästa år petade jag ner några rädisor i den balkonglådan där basilikan hade växt. För de växer snabbt och det är gott.  Det blev ju en succé.

Veggies from the balcony

Jag tycker att rädisor är så himla fina som grönsak. Det enda minuset med dem egentligen är själva förvaringen tycker jag. Jag upplever att om en inte äter dem direkt blir de lätt mjuka och skrynkliga. Men! Jag har världens bästa knep mot skrynkliga rädisor.

Veggies from the balcony

Tomaterna har blivit sådär djupt röda och vansinnigt goda. Finns det något som går upp mot solvarma tomater och doften av dem? Tror nästan inte det. I år odlade jag två sorter. Glacier som är på bilden här ovanför. Och Sibirjak som är på bilden här under.

Veggies from the balcony

Veggies from the balcony

Det är en sån himla lyx att kunna gå ut på balkongen och plocka i ordning ett helt fat av grönsaker. Och jag har inte ens pratat om gurkan som har vuxit som bara den. Ett frö tog sig och jag planterade ut en ensam liten planta som jag, tyvärr inte hade så höga förhoppningar över. Men så fel jag hade. Hittills har vi fått fyra stora rejäla gurkor och fler är på väg. Nu är det snarare en kamp mot frosten som kan komma snart.

Veggies from the balcony

Och trots att jag varit bortrest några veckor i sommar så har jag lyckats få till en bra skörd. Nu gäller det bara att äta upp och ta tillvara på allt. Men det är ju bara roligt att göra. Har lite tomatidéer som jag hoppas hinna med. Men idag tänkte jag ta med mig allt gott från balkongen och ha en superlyxig sallad till lunch.

Hur har det gått för era odlingar?

 

LÄS MER OM MINA ODLINGAR
Plantera ut på balkongen
☼ Mina odlingar – Maj
Mina odlingar – Juni
En vildvuxen balkong efter två veckor borta
☼ Så här skördar jag min basilika

 TRANSLATION: So, this is how my balcony garden looks right now. So many delicious things to harvest and eat. 

1 Comment

  1. Mikaela 30 augusti, 2016 at 09:28

    Vad kul att se! Det enda som har gått dåligt är zucchinin, men tomaterna frodas och det mognar hela tiden fler!

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *