Månadens tema i Monthly Makers har varit PÄRLOR. Ett brett tema med många möjligheter. För min del har jag fått jättemånga idéer på vad jag eventuellt skulle kunna hitta på. Jag har haft tankar på att jobba med större pärlor och tankar att jobba med ganska små. Men till slut kom jag att tänka på vänskapsarmband jag gjorde när jag var liten. Själva banden var små blommor efter varandra. Och jag bara kände att jag var tvungen att återuppliva mina minnen kring dem. Men istället för att göra ett armband tänkte jag att en choker skulle passa mig bättre just nu. Jag tycker att den blev himla somrig. Åtminstone med de färgerna jag valde. Perfekt till en framtida midsommar med andra ord, eller att försöka få sommaren att stanna kvar en liiiiiiten stund till.

Det kan tyckas ara lite pilligt att göra själva blommorna, men när en får in snitsen så flyter det på himla bra. Jag satt och pratade på FaceTime med mina föräldrar medan jag gjorde klart mitt halsband. Funkade super att multitaska.

 

Beaded Dasiy Choker by Anna María

Svårighetsgrad:
▲▲
△△

Tidsåtgång:
30-60 min

Du behöver:
⟡ Fiskelina
⟡ Små glaspärlor
⟡ Lås + ringar
⟡ Nål

(Beskrivning efter bilden)

DIY Beaded Daisy Choker by Anna María

Gör såhär:
☆ För att göra halsbandet använder du samma teknik upprepade gånger. Så nu tänkte jag gå igenom hur du gör en blomma. Det är fritt fram att antingen ha en, flera eller inga pärlor som avdelare mellan blommorna. Jag tyckte det var fint med en så därför gjorde jag så.

☆ Förbered genom att knyta fast ena änden av låset i en ganska lång bit fiskelina. Tänk på att göra den mer än dubbelt så lång som du vill att halsbandet ska vara långt.

☆ Ta fyra vita pärlor och en gul. Trä på dem på fiskelinan.

☆ Trä fiskelinan i motsatt riktning genom den första pärlan.

☆ Dra åt så det bildas en halv blomma.

☆ Trä på tre vita pärlor på nålen och trä nålen igenom den vita pärlan uppåt som är närmast den gula pärlan. Dra åt.

☆ Trä på en blå pärla för att skilja blommorna åt. Upprepa till önskad längd.

☆ Avsluta med andra delen av låset.

Beaded Dasiy Choker by Anna María

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I augusti är temat PÄRLOR och Mikaela är värd. Kommentera detta inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med senast den 28 augusti. Efter det sätter Mikaela ihop ett inlägg med allt vi skapat.

Jag ser fram emot att se vad ni har hittat på.

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Vi som driver Monthly Makers är Alicia, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag.

Du hittar oss på facebook, instagram, pinterest och på monthlymakers.com

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Beaded Dasiy Choker by Anna María

Och när jag ändå var igång med pärlandet kunde jag inte låta bli att göra ett till halsband.

Beaded lizzards by Anna María

Och en fredagkväll kom Stina över och lärde mig göra små ödlor som en kan ha som nyckelring. Så roligt. Men detta är bara bonus.

 TRANSLATION: Monthly Makers is a creative challenge where we want you to create with us. Each month has a theme and based on the theme we all create awesome stuff. This month’s theme was BEADS and I made
this beaded daisy choker. 

Follow the tutorial and make your own version.

 

29 Comments

 1. sandra 21 augusti, 2016 at 08:46

  Asså ååååh, ÄLSKAR utseendet på den! Så perfekt somrig och 90-talsaktig!

  Reply
  1. Anna María Larsson 25 augusti, 2016 at 07:22

   Tack! Precis min tanke också 🙂

   Reply
 2. Alicia 21 augusti, 2016 at 09:30

  Ååh vad kul att du gjorde ett smycket med klassiska glaspärlor! Jag grejade också jättemycket med såna när jag var liten, men lärde mig aldrig något mer avancerat än att sätta dem på rad 😛 Kul var det ju i alla fall, och det gör mig glad att du har uppdaterat tekniken och tagit med dig den till temat 🙂 Hemskt fint blev det också!

  Reply
  1. Anna María Larsson 25 augusti, 2016 at 07:22

   Tack snälla. Ja, det kändes så himla klassiskt att använda just glaspärlor och lite roligare att göra ”mönster” med dem än att bara sätta på rad.

   Reply
 3. Wilda 21 augusti, 2016 at 11:28

  Åh, åkte in i 90-talsnostalgi direkt. Haha på gott och ont. Så pilligt men otroligt effektfullt med blommorna. Passar dig verkligen! Och ödlorna blev jag verkligen nyfiken på så det får du gärna berätta mer om någon dag 😉

  Reply
  1. Anna María Larsson 25 augusti, 2016 at 07:19

   Hehe, jag älskar 90-talsnostagli! Kul att du blev nyfiken på ödlorna, ska se om jag kan få till en tutorial å dem 🙂

   Reply
 4. Linnéao 21 augusti, 2016 at 11:46

  Älskar detta!!! Har inte haft så höga tankar om småpärlor förut eftersom att jag tycker att det ofta blir lite… Tantigt? Men ditt halsband är ju hur modernt och funky som helst!

  Reply
  1. Anna María Larsson 25 augusti, 2016 at 07:18

   Tack! Jag hoppades att jag skulle kunna göra nåt lite mer tidsenligt med dem 🙂 Så tack!

   Reply
 5. Stina | Stinas tillvaro 21 augusti, 2016 at 12:33

  Toppenfint och verkligen du! Blev supernostalgisk för jag har gjort exakt samma blomarmband en gång i tiden 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 25 augusti, 2016 at 07:17

   Åh vad kul. Hörde om flera som gjorde samma grej. Nostalgi blir jag alltid glad av.

   Reply
  1. Anna María Larsson 25 augusti, 2016 at 07:17

   Men wow! Och extra bra om din mamma kan göra dem. Då kan du ju lära dig. Strunt i om det tar tid, du kommer ju lära dig och bli snabbare allt eftersom 🙂

   Reply
 6. Mikaela 21 augusti, 2016 at 19:10

  Superfint! Tänkte också på midsommar direkt när jag såg den! Riktigt snyggt!

  Reply
  1. Anna María Larsson 25 augusti, 2016 at 07:15

   Tack! Hehe, har nåt klart till nästa midsommar då. Framförhållning delux! 😛

   Reply
 7. Beatrice 21 augusti, 2016 at 21:52

  Det här är verkligen superfint!! Och håller med om att det är somrigt som bara den. Tekniken du använder är förresten intressant, jag hade en heeeelt annan som ger liknande blommor, fast den har tre trådar och är därmed krångligare om tråden mest vill glida ur händerna… Ska testa det här, helt enkelt!!

  Reply
  1. Anna María Larsson 25 augusti, 2016 at 07:15

   Åh, kul att du hade en annan teknik, nästan så jag vill veta den också 🙂 Bara för att lära och jämföra.

   Reply
 8. Jess 22 augusti, 2016 at 09:21

  Men åh, så himla fint! Somrigt och härligt 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 25 augusti, 2016 at 07:14

   Tack snälla! Jag hoppas att sommaren kan stanna kvar lite extra med hjälp av det 😛

   Reply
 9. Anni 22 augusti, 2016 at 11:08

  Så ljuvligt somrigt och fint! Ett halsband man verkligen blir glad av!
  (Men de där ödlorna vill jag ju ha en tutorial om!)

  Reply
  1. Anna María Larsson 25 augusti, 2016 at 07:13

   Tack! Och extra kul att bli glad av ett halsband. Ska se om jag kan ordna en tutorial på dem 🙂

   Reply
 10. Silje 22 augusti, 2016 at 17:11

  Vakkert! Fargane er så himla fine saman, nydelege kontrastar ^^

  Reply
  1. Anna María Larsson 25 augusti, 2016 at 07:11

   Tack! Jag gillar verkligen också färgerna tillsammans. Känns så somrigt tycker jag.

   Reply
 11. Louie 22 augusti, 2016 at 19:09

  Så himla vackert!

  Reply
  1. Anna María Larsson 25 augusti, 2016 at 07:04

   Tack 🙂

   Reply
 12. Jessica 23 augusti, 2016 at 07:34

  Men du vad snyggt!!! Och såna där ödlor (och annat) gjorde jag MASSOR när jag var typ 10 <3 så nostalgiskt. Vi har en hel bok med en massa pärldjur!!!

  Reply
  1. Anna María Larsson 25 augusti, 2016 at 07:04

   Åh vad roligt! Jag vill bara göra fler. hade en tanke på att göra ett helt zoo först 😛

   Reply
 13. Grahnslöjd 3 september, 2016 at 11:49

  Vilket snyggt halsband!!! Gjorde mkt såna smycken när jag var yngre, gjorde även pärlödlor, fjärilar, zebror m.m. i små glaspärlor. Blev nästan sugen på att prova på det igen:)

  Reply
  1. Anna María Larsson 5 september, 2016 at 06:51

   Tack! Vad kul att du gjorde det. Jag blev peppad på att göra massa fler djur. Så kul ju!

   Reply
 14. Johanna (Månfabriken) 7 september, 2016 at 21:12

  Så himla inspirerande blogg och instagram (Har nyligen hittat till Monthly Makers på instagram)! Har precis startat egen blogg och youtubekanal. Så himla roligt men också väldigt svårt att få till som man vill och hinna göra alla idéer!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *