Kräftskiva i Årsunda

Vasastefetten 2013

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg är Philip och jag på jakt efter ett torp eller en stuga att kunna åka till på helger och tillbringa sommaren i. Vi har spanat en hel del på hemnet och varit på några visningar. Grejen är ju att det är ju fler än vi som vill ha ungefär samma sak. Men! Om jag får drömma fritt och hade oändligt med pengar vill jag att stället ska ha några, helst alla av de här punkterna.

◆ Fint och charmigt hus
◆ Bra kök för matlagning
◆ ”Vanlig” toalett och dusch
◆ Kakelugn för att elda i kyliga höstdagar
◆ Gäststuga
◆ Snickarbod
◆ Plats för att odla, kanske plats för ett växthus
◆ Nära till skog (gärna full med blåbär och svamp)
◆ Nära till en badplats
◆ Nära till en sjö som en kan fiska i
◆ Max 2,5h från Stockholm
◆ Möjlighet att hänga på tomten
◆ Inte för långt till en matbutik

Jag inser ju att vi inte kommer kunna få allt på listan, men det känns bra att veta vad vi vill och att ha något att sikta på. Vi får se vad som händer, om det rätta stället dyker upp nu snart eller om ett tag.TRANSLATION: We’re dreaming about having a small place on the countryside. 

 

5 Comments

 1. Lund Johanna 29 augusti, 2016 at 09:11

  Helt rätt att drömma! När ni väl tittar på det rätta kommer den där prioriteringen nog sortera ut sig själv, vad som är must have och vad som är ”det vore ju nice”.

  Och ja, ni är nog inte ensamma 🙂

  Reply
 2. Mikaela 29 augusti, 2016 at 09:16

  Prick allt det där skulle stå på min önskelista också om vi skulle köpa ett torp, men har insett att särskilt den där närheten till vatten är viktig för mig. Min killes familj har ett torp ut mot Salahållet och det prickar in en del av de där kraven, men man är så fast på tomten. Skogen har inga naturliga stigar alls och är inte så mysig att gå i, och sen är det bara grusvägar och andra hus i närheten. Så för att ta sig någonstans måste man ta bilen, närmsta sjö är väl en tjugo minuter bort men den är inte badvänlig. Så just den biten tycker jag är viktig, vatten <3

  Reply
 3. Wilda 29 augusti, 2016 at 18:47

  Jag håller tummarna att ni hittar något som är nära det ni önskar. Jag har turen att ha en vän som lånar ut sin stuga till mig ibland och en annan vän som har bil och kan åka med mig dit. I framtiden vill jag också ha en egen liten stuga att bo in mig i ibland, komma bort från stan med katten. Helst vill jag ju bo där permanent.

  Reply
  1. Anna María Larsson 30 augusti, 2016 at 13:06

   Det där ligger i mina sparade på hemnet just nu. Så fint! 🙂

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *