I början av sommaren åkte jag tillsammans med ett gäng kompisar till Italien i två veckor. Vi hyrde ett stort hus, lagade mat och njöt av att vara lediga. Jag tänkte vi kunde kika på en ganska så typisk dag i Villa Mami.

Alla dagar började med frukost. Och faktiskt rätt ofta var många av oss ute och sprang innan själva frukosten eller körde något pass. Verkligen ett så himla härligt sätt att starta dagn på plus att det är enda sättet att komma ut på en löptur, för senare framåt dagen var det alldeles för varmt.

Vi brukade duka upp all frukost vi hade hemma inne i köket, så plockade en med sig ut lite av varje och så satte vi oss i skuggan under ett träd, åt, småpratade och planerade vad vi skulle hitta på under den kommande dagen. Just den här dagen bestämde vi oss för att inte göra något särskilt. Mest hänga runt hemma vid poolen, gå ner till stan för att köpa glass, och fixa sånt vi behövde för att kunna laga mat framåt kvällen.

Italy – Villa Mami

Till lunch grillade vi alla grönsaker vi hade hemma för att göra en varm sallad. Alltså, ser ni vilket himla läge grillen har. Ej trist att stå där och grilla och blicka ut över vidderna!

Italy – Villa Mami

Det blev en vansinnigt god sallad med grillade grönsaker och parmesan om jag inte minns fel. Enkelt och så gott att bara grilla på grönsakerna. Det ger så himla mycket mer smak till dem.

Italy – Villa Mami

Efter lunchen tig vi en tur ner till poolen, hängde där, badade och carpade dagen.

Italy – Villa Mami

Så blev det kväll och vi tände grillen igen! Vi skulle laga Frutti Di Mare. Så några av oss hade åkt ner till fiskhandlaren tidigare under dagen och köpt in färsk fisk och skaldjur.

Italy – Villa Mami

Helt ok utsikt även i solnedgång.

Italy – Villa Mami

Vi dukade upp långbord ute under bar himmel, plockade blommor, ställde i vaser och tände ljus. Så dömysigt men när vi var i Italien hörde detta liksom vardagen till.

Italy – Villa Mami

Italy – Villa Mami

Vi gjorde två stora skålar med mat. Och även om jag inte är en skaldjursfantast så tycker jag att det är så himla gott. Kanske inte alla skaldjuren just, men smakerna som det blir. Yum!

Italy – Villa Mami

Italy – Villa Mami

Till maten drack vi ett gott vitt vin från vingården vi hade besökt några dagar tidigare. När vi ätit klart tog Elias fram gitarren och vi körde allsång med önskelåtar. Så satt vi ute tills det blev mörkt och ljusen brann ut.

 

MER OM ITALIEN:
☞ Ancona
Vi flyttar in i Villa Mami
Utflykt till Grotte di Frasassi
Välkommen till Villa Mami
Poolhäng och helgrillad fisk
En utflykt till havet, bad från klippor och utomhusbio
Midsommaraftom i Villa Mami
Utflyktsdag – Sassoferrato, Acqualagna, Passo Furlo
Urbino i solnedgång

 


TRANSLATION: One day, three meals at Villa Mami. I just loved how much good food we had when we were there and all the effort we put into making every dinner special.

1 Comment

  1. Sandra 25 augusti, 2016 at 15:44

    Men wow detta är ju drömmen! Vilken fantastisk resa ni verkar ha haft!! Och MATEN!!! Kollade in några av de andra inläggen och blev så avis!

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *