Nu tänkte jag dra igång med serien Gör det själv igen efter ett litet sommaruppehåll. Hoppas att ni tycker det är lika kul som jag att få lite regelbunden inspiration från internets alla hörn. Idag har jag samlat på mig fyra projekt jag gillar extra mycket just nu.

1. Broderade tofflor via Drawn to DIY – Att brodera på kläder, skor och väskor syns lite här och var och jag tycker det är ett himla fint sätt att få en personligt prägel på ett plagg. Och de här tofflorna är ju bara så fina. Jag fryser lätt om fötterna och på hösten och vintern går jag ofta runt i tofflor, tjocka sockar eller annat på fötterna för att hålla mig varm. Nu vet jag vad jag ska göra för att steppa upp stilen på mina frusna fötter.

2. Hanging organiser via the Lovely Drawer – Först och främst, vad heter ens detta på svenska? Hängade skrivbordsförvaring? Ingen aning, men det jag vet är att det är fint och smart att förvara grejer hängandes på väggen. Jag har ett litet skrivbord som verkar dra till sig småprylar som lösa hårddiskar, kablar, pennor och anteckningsblock. En sån här variant vore ju himla fin att ha på väggen. Kanske skulle kunna göra något liknande att ha på jobbet dessutom…

3. Globlampa med betong via Paper & Stitch – Jag är extra svag för IKEA-hacks och detta är precis ett sådant. Tycker lampan är riktigt fin och ser nästan lite dyr ut. Skulle nog passa himla bra här hemma hos oss.

4. Side Saddle Stitch via Make & Do Crew – Jag vet inte vad det är, men framåt hösten får jag ofta ett sug att sticka och virka. Jag gör det sällan, men jag tänker mig att det vore väldigt avslappnande att sitta och jobba med något framför TVn i höst. Jag tyckte det här mönstret var himla fint att göra exempelvis en filt av. Någon som vet vad tekniken heter på svenska?

Vilket projekt gillade ni bäst?

Fler grejer du kan göra själv
#10 / #11 / #12 / #13 / #14 / #15 / #16 / #17 / #18 / #19 / #20 / #21 / #22 / #23 / #24 / #25 / #26 / #27

P.S. Kom ihåg att skicka in era bidrag för Monthly Makers på tema PÄRLOR till Mikaela senast den 28:e för att hinna vara med i samlingsinlägget.


TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend.
1. Constellation slippers via Drawn to DIY
2. Hanging organiser via the Lovely Drawer
3. Concrete Globe Table Lamp via Paper & Stitch
4. Side Saddle Stitch via Make & Do Crew

4 Comments

 1. Wilda 26 augusti, 2016 at 09:29

  Vilket superfint mönster! Känner samma sak inför vintern. Påbörjade en garnbolls-matta förra hösten som aldrig blev klar så mitt mål är att den ska bli klar i år 🙂
  Och jag tror att det kallas organiserare. Har inte hittat något annat bra namn för det dock. Funderar själv på att köpa en hängande garderob för att organisera mitt skaparmaterial (och framför allt för att få plats när jag flyttar till mindre).

  Reply
 2. Beatrice 27 augusti, 2016 at 17:37

  Så mycket fint! Får samma sug närmre hösten, men har så otroligt dåligt tålamod med sånt där som tar sån tid… Men stygnet (?) var väldigt fint, har tyvärr ingen aning om vad det heter på svenska dock, har aldrig sett det innan….

  Reply
 3. Pingback: Gör det själv #29 - Anna María

 4. Pingback: Gör det själv #30 - Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *