1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 /

För några dagar sedan, närmare bestämt den 10:e september presenterade Stina månadens tema i Monthly Makers som är BOKSTÄVER & ORD. För mig känns detta som ett hyfsat konkret tema. Men såklart med lite extra rum för tolkning. (Som ändå alla våra teman har.) Jag som jobbar med form dagarna i ända tänker osökt på bokstäver, typografi och alfabetet. Jag har alltid gillat typografi och att det är ett så starkt uttrycksmedel. Beroende på vad du vill ha sagt kan du få helt olika innebörd bara genom att ha olika typsnitt på samma ord.

Som ni kanske förstår är jag inne på att göra något typografiskt. Jag har en idé som jag har velat göra ett tag som jag tror jag kommer ta tag i. Men en kan i princip göra vad som helst. Att brodera ord på kläder är verkligen så fint. En kan göra något av böcker. Ett smycke med ett ord eller en bokstav på. Göra bokstäver som dekoration. Betong, trä, blommor, garn. Ja, vilket material du än är sugen på får säkert att kombinera med temat. Under hela månaden kommer Stina att porta tankar och inspiration på Monthly Makers instagram. Så in och följ oss för en stor dos inspiration.

Vad har du för tankar på tema BOKSTÄVER & ORD? 

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Den 20:e september kommer Stina att blogga sitt bidrag, senast den 28 september vill hon ha en länk till det du skapat.

Vi som driver Monthly Makers är Alicia, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag.

Du hittar oss på facebook, instagram, pinterest och på monthlymakers.com

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

 TRANSLATION: Monthly Makers is a creative challenge where we want you to create with us. Each month has a theme and based on the theme we all create awesome stuff. This months theme is LETTERS & WORDS.

8 Comments

 1. Alicia 13 september, 2016 at 09:01

  Vad roligt att se vilka tankar du har och vad du inspireras av på det här temat, för det är så annorlunda från mina egna första infall! Kul (men kanske inte så konstigt) att du tänker grafik och jag korsstygn liksom. Grafik-tanken kom till mig enbart i form av kalligrafi, men det är så klart man kan jobba i datorn också! Svinbra tema för det ju 🙂 Älskar pizza princess och det sista broderiet, plus garnbollarna med bokstäver alltså HUR lyckas man med såna??

  Det ska bli så kul att se vad alla hittar på + få ta del av några favoritcitat och motton den här månaden 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 13 september, 2016 at 23:42

   Ja, som vanligt kan en ju ha tusen olika infallsvinklar. Och nä, det är väl inte så konstigt att jag tänker grafik och du korsstygn. Hehe. Garnbollarna känns ju som ett mysterium att få till. Men är säkert inte det när en väl vet hur en ska göra 😛

   Reply
 2. Lund Johanna 13 september, 2016 at 10:44

  Åh, nu känner jag mig pepp för att haka på för första gången (peppad har jag varit många gånger, men att faktiskt vara med skulle vara första). Bokstäver gillar jag också, och har en relation till! Så jag tror vi har något här 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 13 september, 2016 at 23:41

   JA! Vad glad jag blir 🙂 Det vore så roligt om du ville vara med.

   Reply
 3. Wilda 17 september, 2016 at 09:45

  Jättefint inlägg, Anna María! Inspirerande och informativt i fin kombination <3 Och hjälp den där sista vill jag ha nu! Är också inne på typografi. Får se vad jag hittar på idag.

  Reply
  1. Anna María Larsson 17 september, 2016 at 13:45

   Tack! Och vissst är den där sista så fin. Himla jobb säkert, men så fin!

   Reply
 4. Hanna 17 september, 2016 at 13:08

  Tycker det är så fint med dom där broderade orden på kläder, vet inte hur många sådana bilder jag har sparat på pinterest, haha!

  Reply
  1. Anna María Larsson 17 september, 2016 at 13:42

   Ja, men det är verkligen så fint. Måste komma på något jag vill brodera bara 🙂

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *