Ny vecka och ny månad! Eller ja, oktober är ju inne på dag 3, men idag är första vardagen i oktober och en måndag är alltid lite mer nystart än någon annan dag. Så är det i mitt huvud i alla fall. Jag skrev i ett tidigare inlägg om frukost och hjälp att skaffa sig bra vanor där jag ville få tips om hur ni gör med era frukostar. Jag hinner inte med / skippar nämligen ofta frukosten på vardagar till förmån för att hinna göra bloggjobb som jag annars inte hinner under dagarna när jag har ett annat jobb att gå till.

Chia pudding with coconut milk

Jag tänkte först göra en personlig utmaning med mig själv att äta frukost på ett eller annat sätt varje dag i oktober, men så kommenterade Annie från Vegokäk att vi kunde ju utmana varandra under oktober att äta frukost varje dag. Så bra idé! Så då tänkte jag lyfta det här på bloggen, för ni är kanske fler precis som jag som egentligen vill äta frukost men skippar det till förmån för sömn, bloggande eller något annat? Plus att det är roligare att göra det ihop än att göra det själv.

Monthly Makers meeting

Så. Välkommen till Frukostutmaningen!

Tanken är enkel. Ät frukost varje dag i oktober. Något stort som du står dig på länge, eller bara något för att stilla den värsta hungern. Vi är alla olika och har olika mycket matlust på morgnarna. Jag måste ha varit igång en stund innan jag känner att jag har lust att stoppa i mig något till exempel. Men jag tror på att ibland är det bra att tvinga sig att göra något ett tag för att sen på köpet ha skapat sig en ny vana.

A day in May

Jag tänkte att jag varje söndag delar jag med mig av en frukost från veckan som gått och lite tankar om hur det går för mig. Sen tänkte jag att ni som också vill haka på får dela era frukostar i kommentarsfältet. Det kan vara något ni tyckte var extra smidigt att göra, extra gott eller bara en idé på hur ni får det att gå ihop. Så tipsar vi och peppar varandra där plus att jag kan göra en sammanställning av allt sen.

Hur tycker ni att det låter? Vilka är med mig?

 

11 Comments

 1. Amanda Jona [SPONTAN] 3 oktober, 2016 at 10:12

  Himla bra utmaning! Frukost är ju ett så viktigt mål mat på dagen 🙂

  Reply
  1. Anna María Larsson 4 oktober, 2016 at 19:18

   Visst är det! Ja, det är ju det, så nu ska jag få ordning på mina rutiner.

   Reply
 2. Vicky 3 oktober, 2016 at 14:11

  fin idé! älskar frukost <3333

  Reply
  1. Anna María Larsson 4 oktober, 2016 at 19:17

   Jag älskar också frukost! Men tiden älskar inte mig :'(

   Reply
 3. Danni 3 oktober, 2016 at 16:57

  Jag är på! Men det blir nog bara mest toast och te för min del… men bättre än inget alls!

  Reply
  1. Anna María Larsson 4 oktober, 2016 at 19:17

   Kul! Verkligen bättre än inget alls! Min tanke är att bara skapa en vana 🙂

   Reply
 4. Wilda 4 oktober, 2016 at 09:51

  Åh underbart! Behöver verkligen frukost-inspo! <3

  Reply
  1. Anna María Larsson 4 oktober, 2016 at 19:16

   Visst kan en aldrig få för mycket av frukostinspiration?

   Reply
 5. Jess 6 oktober, 2016 at 17:05

  Vilken genialisk idé! Frukost är snudd på heligt så för mig blir det ingen utmaning på det viset, men jag ser fram emot massa härlig frukostinspiration!

  Reply
  1. Anna María Larsson 10 oktober, 2016 at 15:13

   Härligt! Jag önskar att jag ska bli en person som har tid att riktigt njuta av frukosten.

   Reply
 6. Pingback: Frukostutmaningen vecka 2 - samanfattning - Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *