Mimmi Staaf och Betonggruvan har en mycket bra grej som de kallar för Hantverka. Det är kurstillfällen i olika hantverk. De har exempelvis vävkurser där du får göra en väggbonad. En kurs i makramé där du lär dig att knyta amplar. Och så har de en läderkurs där en får lära sig grunderna i läderhantering samt att en får göra två mindre projekt i just läder. Den här kursen är det Johanna Landin från Myr Studio som håller i.

Och det var just för den här läderkursen som jag gick bort till Midsommarkransen och Mimmi Staafs fina butik här om dagen.

Hantverka med Mimmi Staaf och Betonggruvan

Under kvällens gång fick vi som sagt lära oss grunderna i läderhantering och vi fick även prova på att göra två mindre projekt. Jag valde att göra en nyckelring med en fläta och att bara skära i lädret och få det rakt och bra var en konst i sig. Men så antar jag att det är med allt en gör första gången. Trots att jag vill vara proffs från början och göra rätt går det inte alltid.

Hantverka med Mimmi Staaf och Betonggruvan

Men det är lite det jag gillar med kurser. En kan få lite mer information och lära sig mer om något av någon som är riktigt duktig. Och det roligaste är ju att en får prova på. Plus passa på att misslyckas för det är då en lär sig mest. (Även om jag själv avskyr att misslyckas så vet jag om att det kan vara bra för utvecklingen.)

Hantverka med Mimmi Staaf och Betonggruvan

Jag hann med att göra två nyckelringar. En med en fläta och en med text på. Den med texten misslyckades jag monumentalt med. Det kanske inte syns här på bilden, men på andra sidan om nyckelringen har jag bankat alldeles för hårt med bokstäverna så det knappt går att tyda vad det står. Men nu vet jag det. En behöver inte banka så hårt för att det ska synas något.

Till höger i bild är min nästan klara korg. En fin liten korg en kan ha smågrejer i. Jag hann inte helt klart med korgen väl på plats. De tre timmarna kursen var gick alldeles för snabbt. Men det jag hade kvar var att knyta två sista hörn, så det var lätt fixat när jag kom hem.

Jag blev verkligen sugen på att hålla på mer med läder. Eller det jag mest tänker att jag ska göra är en kamerarem. (Äntligen!) Jag tänker mig att den där flättekniken skulle passa himla bra för det ändamålet.

Vill du gå samma kurs som jag gick har de en ny kurs i läder den 9 november. Än verkar det finnas platser kvar till det tillfället, så passa på.

Hantverka med Mimmi Staaf och Betonggruvan

Och när jag ändå var hos Mimmi Staaf var jag såklart tvungen att ta mig ett litet varv i butiken och känna och titta på allt fint. Jag tycker den här sänghörnan är så himla inbjudande och skulle gärna lägga mig där.

Hantverka med Mimmi Staaf och Betonggruvan

Hantverka med Mimmi Staaf och Betonggruvan

Följ mig på Bloglovin’, instagram (@Dnilva) och Pinterest

 

4 Comments

 1. Mikaela 19 oktober, 2016 at 08:59

  Vad kul! Det är så roligt att få gå såna små kurser som bara är en kväll för att prova på! Det kommer vara en i screen tryck här snart som jag funderar på att gå på 🙂

  Reply
 2. Alicia 19 oktober, 2016 at 09:23

  Ååååh vad roligt!! Det är nog det bästa jag vet alltså, att gå kurs och prova på eller fördjupa mig i nåt material. Så himla sugen på att hålla egen också, kanske får börja titta på datum efter nyår! Läderhantverk är dessutom så otroligt vackert och blir ju bara finare med åren. Såna flätor utan ändar gjorde jag på scouterna när jag var liten och har varit sugen på att prova igen men jag minns verkligen inte hur man gör, haha. Kul att du hade kameran med, Anna María! Så inspirerande och härligt att se 🙂

  Reply
 3. Wilda 20 oktober, 2016 at 22:03

  Häftigt att få testa på! Och så himla fint du lyckades med både nyckelringar och korg 🙂 Du är ju verkligen duktig, även när du själv tycker att du misslyckas är jag ju helt fascinerad 😉

  Reply
  1. Anna María Larsson 25 oktober, 2016 at 19:22

   Ja, det var så himla kul att få prova. Jag fick verkligen mersmak.

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *