Idag kom november verkligen med besked. Det är grått, regnigt och mörkt ute. Men här inne på bloggen tänkte jag pynta med bilder från ett 30°C Barcelona! Jag hade precis vinkat hejdå till Philip som åkte hem till Stockholm igen efter att vi semestrat i två hela dagar. Jag hade ingen aning om vad jag skulle hitta på så jag tog sikte på Placa Espanya och vidare upp mot Montjuïc och Museu Nacional D’Art de Catalunya.

anna-maria-barcelona-15

Jag gick högre och högre upp. Buskarna var så himla fint klippta och det kändes så sagolikt.

anna-maria-barcelona-20

Jag hoppas och tror att hennes bild blev svinbra. Hon gick verkligen in för poserandet. Heja! Mer öppen posering, selfies på offentliga platser tycker jag. Jag själv kan känna mig så himla obekväm, men önskar att jag inte gjorde det.

anna-maria-barcelona-18

Det var brudpar till höger och vänster som tog sina bilder vid Font Màgica de Montjuïc. Fattar att de gjorde det. Så himla fint ju.

anna-maria-barcelona-16

Först när jag kom hit hade inte fontänen satt igång än, vilket kändes som ett litet minus. Men jag dröjde kvar ett bra tag och precis när jag var på väg bort så slogs fontänen på. Så då stannade jag ytterligare i en halvtimme. Hehe.

anna-maria-barcelona-01

anna-maria-barcelona-02

anna-maria-barcelona-05

Jag gick in i museet och fascinerades över vilka magiska lokaler. Ljuset, statyerna och stillheten i att bara promenera runt utan varken plan eller syfte kändes himla fint. Så jag gick runt där inne, utnyttjade deras wifi och tog verkligen tid på mig.

anna-maria-barcelona-04

anna-maria-barcelona-03

anna-maria-barcelona-06

barcelona-panorama

Till sist tog jag mig högst upp i museet och ut på den stora takterassen. Där kunde jag se ut över Barcelona. Älskar för övrigt att i nya städer ta mig till utsiktsplatser där en kan få en överblick av stan. Känns alltid fint tycker jag.

Sen promenerade jag ner för berget och lyxade till det med att ta tunnelbanan tillbaka till Hotellet.

MER FRÅN BARCELONA
Torsdag i Barcelona – La Sagrada Familia
La Rambla ner till Barceloneta
Minnen från Barcelona – Casa Batlló


Följ mig på Bloglovin’, instagram (@Dnilva) och Pinterest

8 Comments

 1. Ellen 1 november, 2016 at 09:38

  Flådiga tak och detaljer i byggnaderna alltså, så himla fint!

  Reply
  1. Anna María Larsson 1 november, 2016 at 09:56

   Ja, men visst är det!

   Reply
 2. Ljuva Julia 1 november, 2016 at 10:52

  Ja dit skulle jag sannerligen vilja zappa mig själv nu genast omedelbart och på en gång!

  Reply
 3. Ljuva Julia 1 november, 2016 at 16:00

  Jag är förresten också jättepeppad på att julgreja, men jag har som regel att jag inte får börja förrän efter min födelsedag (20 november) så jag måste hålla mig i 19 dagar till >.< Men då har jag fler saker att räkna ner till liksom ^^

  Reply
 4. Mikaela 1 november, 2016 at 16:32

  Åh så fint! Vi var där på kvällen när vi var i Barcelona och då var fontänen igång med tusen olika färger, hur fint som helst! Men resten missade vi då vi var där med en pubrunda från hostelet vi bodde på 😛 Så det var inget långt stopp direkt, men kul att få se det i dagsljus med via dina bilder!

  Reply
 5. Lund Johanna 1 november, 2016 at 17:41

  Himla fint! Och vilken pepp i novembermörkret!

  Reply
 6. Wilda 3 november, 2016 at 11:52

  Åh vilka vyer! Ljuset! Hjälper mycket en grå dag som denna (även om jag anar ljuset bakom molnen nu).

  Reply
 7. rebecca 3 december, 2016 at 13:46

  å hjälp vad jag längtar bort till något sådant nu. Ljuset och lukten, jag kan känna den nu. Speciellt ljuset som är varmare och konstmuséer jag aldrig besökt, å.

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *