Glad måndag på er gänget! Min helg har varit riktigt lugn faktiskt. Precis vad jag känner att jag ville ha. I lördags hann jag med träning på förmiddagen och resten av dagen tog vi det bara lugnt. Småfixade med grejer och på kvällen åt vi pizza och drack bubbel till Melodifestivalen. Sen somnade jag i soffan. High life!

 

Vasaloppsfrukost | Dnilva

Söndagen bjöd på traditionsenlig frukost framför Vasaloppet. Självklart med inslag av blåbärssoppa. Det är något alldeles extra mysigt med att sitta och titta på skidor och äta frukost. Samtidigt som så många tappra sliter de där nio milen mellan Sälen och Mora. Och så blir jag alltid lite sugen på att någon gång åka Vasaloppet själv.

Efter Vasaloppet åkte Philip och jag till Kungens Kurva och gick mest runt och kollade. Bland annat ett varv inne på Stoff & Stil, det är för övrigt helt ofattbart att jag inte har varit där tidigare. Älskade butiken! Annars fixade vi lite sånt vi behöver och så kollade vi efter inspiration i några köksbutiker.

För i lördags var Philip och jag i valet och kvalet om vi skulle sätta igång och måla om alla köksluckorna. Men vid närmare eftertanke kändes det som ett alldeles för stort jobb att dra igång utan någon planering. Vilken färg ska vi ha till exempel. Känns som ett typiskt beslut som bör tänkas igenom mer än fem minuter. Och dessutom verkade det vara väldigt spridda åsikter på internet om att måla köksluckorna själv eller lämna in dem på lackering. Har någon av er någon erfarenhet av att måla om köksluckor? Blir det bra nog att göra det själv eller är det mer värt att lämna in på lackering?

 

10 Comments

 1. Carin H Brander 6 mars, 2017 at 13:07

  Vad säger du!? Finns Stoff & Stil som fysik butik? I Stockholm? Det har jag totalt missat. Härligt, då har jag en utflyft att göra framöver.

  Reply
  1. Anna María 8 mars, 2017 at 08:43

   Ja!! Blev så himla glad själv när jag hörde talas om butiken 🙂

   Reply
 2. Sandra ~ Diagnos:Kreativ 6 mars, 2017 at 14:16

  Vi målade våra köksluckor själva när vi flyttade till vår villa. Innan var de mörkbrunt betsade. Det var en hel del jobb men så värt det i slutändan. Vi slapp lägga ut onödiga tusenlappar på ett nytt kök och fick ändå en helt ny känsla i köket! Jag säger kör (när ni hittat en färg ni vill ha)!

  Reply
  1. Anna María 8 mars, 2017 at 08:45

   Ja det känns som att en ommålning är värd att göra och det kommer bli en stor skillnad i slutändan. Just nu ska vi inte göra något på direkten utan vi får ta det i lugn och ro. Men härligt att höra att det var värt!

   Reply
 3. Cissy 6 mars, 2017 at 19:17

  Jag har målat om stommar själv men lämnat luckor för omlackering till Söderbergs Måleri och Lack här i Sthlm. De var snabba, trevliga och fixade både upphämtning och leverans för en spottstyver. Det var SÅ värt att lämna in dem. Målning är kul men det blir inte alls samma jämna resultat. Det var också ganska mycket jobb att tvätta bort fett och smuts, slipa och måla 3 ggr för att stommarna skulle vara så snygga jag ville ha dem.

  Reply
  1. Anna María 8 mars, 2017 at 08:47

   Hm. Får kolla upp Söderbergs. Tack för tips. Känns väldigt mycket snabbare att låta någon annan göra jobbet. Men samtidigt tycker jag det är kul att måla. Vi måste fundera helt enkelt.

   Reply
  1. Anna María 8 mars, 2017 at 08:47

   Visst! 🙂

   Reply
 4. Wilda 7 mars, 2017 at 11:22

  Åh myshelg! Jag låg i sängen fram till lunch och såg Vasaloppet och åt frukost. Ovanligt för rastlösa jag men så mysigt. Missade dock blåbärssoppan. Nyponsoppan fick duga. Och åh jag vill också åka Vasaloppet en dag!

  Reply
  1. Anna María 8 mars, 2017 at 08:48

   Men precis vad som hör till tycker jag. Nyponsoppa är dessutom inte fy skam heller!

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *