I tisdagens avsnitt av Superskaparna, det kreativa tävlingsprogrammet som jag är med och tävlar i, gjorde jag en drömfångare med ett träd av metalltråd i. Har du inte sett avsnittet kan du se det avsnitt 4 av Superskaparna här.

Jag vann drömfångarutmaningen och fick då inte behålla min drömfångare. Så jag gjorde faktiskt en ny, som jag gav mig lite mer tid än en timme på. Själva drömfångaren gjorde jag runt en sybåge. Jag gillade att det går att se att det är en sybåge, men såklart hade jag kunnat ta bort den yttre ringen så det bara blir en rund träbåge också. Sen virade jag metalltråd i formen av ett träd som jag trädde på glaspärlor på. Och under drömfångaren hängde jag träkulor i ett snöre. I programmet hängde jag också på ett gäng fjädrar.

Superskaparna – Drömfångare | by Dnilva

Superskaparna – Drömfångare | by Dnilva

Så här ser drömfångaren ut om man kikar lite närmare. Glaspärlorna skulle kanske kunna vara äpplen i trädet, knoppar eller nåt annat. Fritt fram för fantasin.

 

Superskaparna – Drömfångare | by Dnilva

Och det blir ett ganska så fint skuggspel när solen ligger på och en kan se grenarna som en till dimension.

Köpa drömfångare?

Jag har fått en del förfrågningar om drömfångaren är till salu. Självklart kan jag göra nya och sälja! Jag tar 600 kr för en drömfångare, materialet i den kostar ca 300 kr. Eftersom detta är ett hantverk så blir varje drömfångare unik. Har du särskilda önskemål om hur du vill att den ska se ut så kan vi diskutera det. Annars gör jag drömfångaren ungefär som den här i inlägget. Maila mig på annamarialarsson@gmail.com så ordnar jag det.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram & Facebook

10 Comments

  1. Anna María 21 mars, 2017 at 07:31

   Tack snälla! Känner mig väldigt nöjd med hur den blev 🙂

   Reply
 1. Hanna 17 mars, 2017 at 15:12

  Hej och tack för en super kreativ blogg.

  Vad heter fågel över din sänggavel? Var kommer den ifrån?

  Mvh//Hanna

  Reply
  1. Anna María 21 mars, 2017 at 07:32

   Vad kul att du gillar min blogg. Fågeln över sänggaveln har jag gjort själv genom att tejpa upp washitejp på väggen bara.

   Reply
 2. Mikaela 19 mars, 2017 at 19:56

  Den var så himla fin! Vad hände med allt ni skapade i programmet? Tog de bara vinnargrejerna? Och i vilket syfte? Blir så nyfiken!

  Reply
  1. Anna María 21 mars, 2017 at 07:36

   Tack Mikaela 🙂 Kanalen ville behålla några av grejerna som vi vann med. Jag tror att tanken var att de skulle ha dem för någon auktion på Tradera eller så har jag för mig att det var något snack om att de skulle de ha dem för att visa upp i Nyhetsmorgon. Men faktiskt så vet jag inte exakt. Resten fick vi ta hem eller så skänktes det till välgörenhet.

   Reply
 3. Pingback: Några frågor från er | Dnilva

 4. Pingback: DIY: Gullig och enklel sovmask | Dnilva

 5. Pingback: 12 fantastiska drömfångare | Dnilva

 6. Pingback: Nytt skåp i vardagsrummet | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *