Känner ni hur våren bara närmar sig mer och mer? Solen värmer och jag får liksom gå runt och kisa för att det är så himla ljust ute. Jag älskar det! Och med våren kommer också kliet i odlingsnerverna. Eller vad säger ni?

Philip och jag har en liten balkong på drygt en kvadrat. Det är inte mycket. Men! Det går att få plats med en hel del ändå. Och nu såhär på våren här det hög tid att förså och förbereda för vad du vill kunna skörda framåt hösten. Jag använder en pluggbox för att driva upp mina frön. Det bästa är att många frön får plats på en liten yta. Sen planterar jag om en efter en planta i större krukor.

 


Förra året så byggde jag faktiskt ett miniväxthus av tavelramar just för att kunna ha mina små plantor i. Bakgrunden var att jag länge hade spanat efter ett snyggt miniväxthus att kunna ha hemma. Men så hittade jag inget som kändes helt rätt plus inte kostade en förmögenhet. Och vad får en göra då? Jo! Ett eget!

 


Så kolla in min guide och bygg ett eget miniväxthus av tavelramar du också. Matilda gjorde en egen variant. Visst blev det fint?! Eller använd ett gammalt akvarium. Det var min plan B när jag gjorde detta.

Jag har petat ner två sorters chili, två sorters tomat, slanggurka, salvia, gräslök, persilja och schalottenlök än så länge. Och så fick jag en passionsfrukt från Moa som jag pluggade i Piteå med.

Vad har ni petat ner i jorden?

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram & Facebook

11 Comments

 1. Lina 6 april, 2017 at 14:45

  Men DÖR på din elefantöra, fyfan vad fin. Har en liten, liten en som jag ska försöka vårda så den blir lika fantastisk som din… ojojoj.

  Reply
  1. Anna María 10 april, 2017 at 08:02

   Den här var en gång i tiden så liten så liten så det tror jag du kan lyckas med också! 🙂

   Reply
 2. Clara Kron 6 april, 2017 at 16:13

  Fint!
  Jag har gått loss i år, har nog lika stor balkong som dig och bara odlat ätbar! Och i år satte jag potatis som redan tittat fram; stor fest!

  Reply
  1. Anna María 10 april, 2017 at 08:02

   Att bara odla ätbara grejer är det bästa! Pepp med potatis, föresten! Har också fuderat om det vore något för oss.

   Reply
 3. Rangel 6 april, 2017 at 18:35

  Gö gött! Alltid fint att se dem växa! Älskar växter!

  Reply
  1. Anna María 10 april, 2017 at 08:03

   Ja, det är något visst med att se när det växer. Jag brukar tänka att det är som ett litet husdjur ibland. Hehe.

   Reply
 4. Ellen 6 april, 2017 at 20:06

  Min kille har pillat ner lite frön av allt möjligt, mestadels olika sorters chili. Nu går han där flera gånger om dagen och tittar om något har kommit upp <3

  Reply
  1. Anna María 10 april, 2017 at 08:04

   Åh! Känner igen det där. Jag och Philip traskar runt här hemma och håller koll flera gånger om dagen. Så kul att se det växa faktiskt!

   Reply
 5. Lund Johanna 9 april, 2017 at 18:28

  Så briljant ju. Heja dig!

  Vad härligt med odling. Jag har inte pillat i nåt dessvärre, men nästa år kan man ju hoppas jag kommer till skott (höhö)…

  Reply
  1. Anna María 10 april, 2017 at 08:06

   Tack! Haha! Hoppas du kommer till skott nästa år. Nu har du ju i alla fall sått ett frö om att odla något nästa år 😉

   Reply
 6. Jessica 12 april, 2017 at 11:40

  Alltså shittttt vad snygg byrån blev tillsammans med Colour Emotions-planschen!! Har tagit ner min till förmån för en av mina egna bilder (hehe) men vill ha upp den igen!!! Och ditt växthus är magnifikt!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *