Välkomna till en ny dag i Villa Gioconda! Den här dagen flöt nog på som många andra. En god och lång frukost, bad i poolen, ett eller två parti Chicago, och så lite aktivitet. En kan inte bara sitta still bara för att det är semester. Elin brukar köra ett armpass med Ida Warg, den här dagen hakade alla på. Stört jobbigt! Testa! Riktigt bra träning och det tar bara 4 minuter ↓

 

Villa Gioconda, Agropoli

Villa Gioconda, Agropoli

Till lunch gjorde vi det enkelt för oss. Enkelt, men vansinnigt gott. En caprese, stekt bröd gnuggat med vitlök och inlagda anjovisar med örter och citron. Yum!

 

Villa Gioconda, Agropoli

Framåt eftermiddagen var det dags för dusch och ombyte, vi hade nämligen planerat att åka in till stan för att äta kvällsmat. Här ovanför är föresten utsikten från balkongen i mitt och Philips rum. Staden som syns där nere i mitten är Agropoli och om en följer kustlinjen så är det Amalfikusten. Dit åkte vi på utflykt en dag, men mer om det senare.

 

Villa Gioconda, Agropoli

Innan vi åkte in till stan var det dags för quiz! Linus och Elin hade roddat ett mycket bra quiz i Jeopardy-stil. ”Blandat Italien 400, tack!”. Så bra quiz!

 

Väl nere i Agropoli hade vi kollat upp en bra vinbar som hade apertivo. Där beställde vi in lite småplock och drack gott vin. Vår plan var egentligen att gå till en restaurang efter detta och äta mer, men det var så himla mycket mat här, trots att det bara var småplock att vi klarade oss resten av kvällen. Och det här var faktiskt den sista kvällen för några i gänget.

Så vid lunch dagen efter vinkade vi hejdå till Linus, Elin, Anna och Marit.

 

Villa Gioconda, Agropoli

Men då sa vi också hej och välkomna till Calle, Fredrik och Idamarie! Vi började direkt med bollning i poolen. Nya rekord måste sättas och det fanns ingen tid att spilla.

 

Mellan rekordförsök i poolen var det dags att börja förbereda lite med middagen. Vi hade hittat färska borlottibönor på marknaden och då måste vi såklart testa laga något kul med dem. Bara det faktumet att de är så fina och färgglada gör att det är lite roligare. Idamarie och jag rensade dem och vi gjorde en ljummen sallad.

Och efter salladen hade vi gjort egen ravioli med tomatsås. Det blev vansinnigt gott kan jag säga er.

 

Och som sig bör tackade vi för dagen och välkomnade de nya till Villa Gioconda med ett litet glas bubblor.

Mer från Italien

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

3 Comments

 1. Johanna 26 juli, 2017 at 21:42

  Hej! Hittade din blogg av slump när jag googlade huset, vi räknar nämligen själva ner dagarna till vi får komma ner dit på lördag! Vi har rest en del kring Amalfikusten men första gången vi hur hus. Otroligt fina bilder och allt ser så fantastiskt härligt ut – verkligen inspirerande både för resan och från bloggen i övrigt :-). Önskar er en fin avslutning på veckan!

  Reply
  1. Anna María 28 juli, 2017 at 18:12

   Men lyllos dig som ska till huset! Hoppas ni får det fint. Har du någon fundering eller undrar om något i närheten så hjälper jag gärna till! Hoppas du får en fin semester. Hälsa huset! 🙂

   Reply
 2. Pingback: Utflykt på Amalfikusten – Minori, Ravello, Positano | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *