När vi är i Italien brukar vi alltid försöka att passa på att kolla in vingårdar i närheten av där vi bor. Det känns liksom extra roligt att dricka ett vin från trakten och särskilt om vi har fått besöka vingården i fråga också. Vi hörde av oss till ett gäng olika gårdar i närheten och fick svar från några. Bland annat San Salvatore 1988. Det är en ganska ung vingård och det var väldigt modernt i deras lokaler. Vi fick en rundvandring där de producerar vinet, vi fick se där de lagrar vinerna och allt runt i kring. Extra kul den här gången var att jag både såg och kunde fråga lite mer om deras vinkorkar. Efter jag var på korkresan i Portugal ser jag kork överallt och tänker på det på ett helt nytt sätt. Det blir liksom en ny dimension, vilken kork de olika producenterna väljer att använda. Dessutom kan ett vin i mina ögon få mer status om producenten är mån om att välja rätt slags kork.

 

Azienda Agricola San Salvatore
Utsikten från San Salvatore

Azienda Agricola San Salvatore

Efter att vi hade kollat klart på själva produktionen åkte vi vidare till en av San Salvatores restauranger i närheten. Där komponerade vi ihop en egen liten vinprovning och fick testa några av deras olika sorter. Till det fick vi lite småplock att äta till. Bland annat supergod mozzarella som de gjorde själva. Campanien, som området vi var i, är mozzarellans ursprungsplats. Så är det någonstans du ska äta mozzarella är det här. Och det gör jag så gärna!

 

Azienda Agricola San Salvatore

Sen gick vi loss i deras butik och köpte med oss viner för att ta hem till Sverige och vin och mat som vi ville äta i huset. Det är en sån himla lyx att kunna köpa riktigt bra mat av bra råvaror till en bråkdel av priset som det kostar hemma. Vi köpte mozzarella, flera sorters ostar, marmelad gjord på den typiska druvan för området vi var i (Aglianico) och olivolja från deras egna gård. Och såklart lite gelato. För det går det bara inte att få nog av.

 

Villa Gioconda - Agropoli | Dnilva

Sen åkte vi hem till Villa Gioconda igen och hängde vid poolen, tog det lugnt och njöt av semestern. Framåt solnedgången var det dags att skåla för en fin dag och titta på när solen gick ner över Amalfikusten. Det har blivit en fin tradition, att alla samlas vid solnedgången och vi sitter ner en stund och snackar samtidigt som vi dricker något med bubblor i. Precis lagom innan det är dags att fixa det sista med middagen och sätta oss till bords.

San Salvatore Gioí
Vi köpte med oss ett bubblande rosé från vingården vi var på. Så gott!
Villa Gioconda - Agropoli | Dnilva
Det går liksom inte att tröttna på den här utsikten. Så brutalt vackert!

 

Villa Gioconda - Agropoli | Dnilva

Mer från Italien

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

5 Comments

 1. Therese 22 juli, 2017 at 22:24

  Verkligen fantastisk solnedgång!

  Reply
  1. Anna María 23 juli, 2017 at 07:59

   Ja, visst! Och den var olika varenda dag. Så himla vackert!

   Reply
 2. Mikaela 24 juli, 2017 at 11:42

  Alltså era Italiensemestrar verkar såå magiska! Vill också!

  Reply
  1. Anna María 28 juli, 2017 at 18:14

   Ja, men alltså. Det ÄR dom! Önskar det dock var mer än 2 veckor om året bara 😛

   Reply
 3. Pingback: Apertivo i Agropoli, quiz och nytt folk i huset | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *