Morgonen efter poolpartyt i Villa Gioconda åt vi tidig frukost och packade in oss i hyrbilarna. Målet var att åka ut på upptäcksfärd, bada i havet och se fina nya platser. Vi hade kikat ut på kartan i vilken riktning vi ville åka och hade spetsat in oss på Agnone Cilento som utgångspunkt. Vi åkte söderut och passerade en hel del gamla platser som vi rörde oss i när vi bodde i Villa Trotta 2015. Jag tycker det är extra roligt att känna igen mig när jag är utomlands. Jag känner mig liksom lite extra världsvan då.

 

Agnone Cilento – Italy

Första stoppet blev i Agnone Cilento, där blev det ett stopp för lunch, men framförallt så ville vi bada. Badet blev lite väl kort tyvärr. 10 peppade svenskar redo för årets första havsdopp bytte om på stranden och klev ner i vattnet. Det tog typ 3 minuter så blev två av oss brända på en brännmanet. Badlusten avtog och vi siktade in oss på lunch istället. Efter en rejäl pasta hoppade vi in i bilarna igen och körde vidare.

 

Till nästa badställe. Spaiggia de Baia Arena, tror jag den hette. De brända från maneterna hade lagt sig och vi ville verkligen få ett bättre bad. Vi hittade en helt magisk strand med lite folk och sandstrand så långt ögat kunde se. På stranden låg även ett supermysigt café/bar som hette La Baia del Sole. Vi stannade en liten stund men de sålde tyvärr bara vanlig glass i kiosken så vi åkte vidare till nästa by i jakt på gelato. För när en är i Italien är det ett måste att äta så mycket gelato det bara går. Det är sen gammalt.

 

Oligastro Marina

Så vi körde en liten, liten bit till Ogliastro Marina. Det var himla pittoreskt. Där fanns även en liten promenad längs med kusten. Utsikten var magisk och när vi dessutom suttit stilla i bilen så mycket kunde vi lika gärna röra lite på oss.

 

Oligastro Marina

Oligastro Marina– Där borta finns det glass!

 

Oligastro Gelato

OM vi hittade gelato! Jajemen, nog den godaste vi hittills ätit på resan. Vissa körde två omgångar bara för att det var så gott.

 

Oligastro Marina

Oligastro Marina

Oligastro Marina

Så gick vi tillbaka längs kusten, hoppade in i bilarna och körde hem till Villa Gioconda igen.

Mer från Italien

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

4 Comments

 1. Wilda 19 juli, 2017 at 10:51

  Åh men sååååå fint och drömmigt ju!!!

  Reply
  1. Anna María 19 juli, 2017 at 16:17

   Tack, det var det verkligen. Så fint att det finns platser som dessa.

   Reply
 2. Pingback: Besök på vingård i Italien – San Salvatore | Dnilva

 3. Pingback: Bland borgruiner i San Severino di Centola och bad i Palinuro | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *