Italien! Vilket land hörni! Här har jag det superbra! Vad roligt föresten att ni var så många som ville veta så mycket som möjlgt från resan. Jag ska försöka redogöra allt jag bara kan för er. Nu har jag faktiskt varit här i över en vecka, det är sjukt vad tiden går snabbt ändå. Men vi börjar från början tycker jag.

 

Sunset in Villa Gioconda - Italy

Förra lördagen kom vi fram till huset på eftermiddagen. Vi mötte upp Anna som är den som tar hand om huset. Oklart om hon också äger det. Hon visade oss alla delar och gick igenom hur allt fungerade. Allt på italienska såklart. Så det blev en hel del gestikulerande. Vi delade upp rummen mellan oss och sen var det bara att börja njuta! Några av oss åkte iväg och storhandlade så vi skulle klara oss ett tag framöver. Första solnedgången i huset satte standarden för kommande kvällar. Wow!

 

Nästa morgon vaknade vi av att det var lite mulet. Vi passade på att gå ut på promenad och de som kände sig pepp stack ut och sprang. Det gäller att passa på när solen inte steker. 

Jag hade satt en deg på jäsning kvällen innan. (Bästa baguetten)  Så vi åt nybakade baguetter, yoghurt, frukt och den obligatoriska semester-nutellan. 

När vi nästan hade ätit upp frukosten dyker Anna som tar hand om huset upp med en nybakad paj. Hur fint!?

Efter frukosten åkte vi in till Agropoli för att köpa frukt och grönsaker på marknaden. 
Agropoli

Sen tog vi sikte på högsta punkten och gick upp för superlånga trappor. 
Agropoli

Så fin utsikt! 
Agropoli

Och där uppe på toppen i mitten kan ni se lite vitt. Det är vårt hus! Hej hej! 

Agropoli
Vi gick upp till gamla stan och till Castellet. Så himla fint. Philip tog en paus i skuggan. 

Elias vinkar – Agropoli

Elias hälsade oss välkomna till sin borg 👋🏻
Villa Gioconda – Agropoli Italy

Så åkte vi hem igen, badade i poolen och framåt solnedgången var det dags för mat. Till förrätt åt vi anjovis på grillat bröd. Så galet gott! 

Sunset in Villa Gioconda - Italy

Sage Pasta

Hejdå solen och tack för idag. Samtidigt som solen gick ner åt vi världsgod salviapasta med tryffelolja. 

Sugen på att hyra hus i Italien? Läs min hyra hus i Italien guide här. 

10 Comments

  1. Vicky 10 juli, 2017 at 19:23

    fy tusan! maten! färgerna! ser HELT magiskt ut.

    Reply
    1. Anna María 17 juli, 2017 at 10:03

      Det är det också! Magiskt alltså! 🙂

      Reply
  2. Alicia 11 juli, 2017 at 10:12

    Åååh vad fint!!

    Reply
  3. Wilda 13 juli, 2017 at 13:49

    VILKEN DRÖM!!!!!

    Reply
    1. Anna María 17 juli, 2017 at 10:04

      Jag vet! Får typ nypa mig själv i armen!

      Reply
  4. Pingback: Pasta vongole och poolparty | Dnilva

  5. ljuva julia 17 juli, 2017 at 13:25

    Det ser verkligen underbart, och så härligt att bo i hus så man laga och fixa och dona själv 😀 Även om restaurangmat är lovely också förstås <3

    Reply
    1. Anna María 17 juli, 2017 at 14:02

      Men det är verklkigen det. Särskilt när jag har lyxen att bo tillsammans med riktigt duktiga matlagare!

      Reply
  6. Pingback: Dagsutflykt i Italien – från Agnone Cilento till Ogliastro Marina | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *