Det känns som att torsdagar är officiella blicka-tillbaka-dagen så det passar väl utmärkt med en liten återblick till Italien och när vi besökte vår andra vingård för resan. Vini Marino, en vingård som bara låg ett stenkast bort från vårat hus Villa Gioconda. Så med ganska kort varsel bokade vi in oss för en vandring runt vingården och lite vinprovning. Vi tittar!

 

Vini Marino Agropoli | Dnilva

Vi kom fram till vingården strax innan solen skulle gå ner. Finast och betydligt svalare att vandra ute bland vinrankorna då. Själva vingården hade vi hittat när vi åkte förbi en dag. Den låg bara tre kilometer från huset vi bodde i och det kändes extra kul att kunna besöka en gård som vi bokstavligt talat kunde se från huset.

 

Assunta Marino som var olivolje sommelier (!!) visade oss runt vingården och berättade om druvorna, jorden och de övriga odlingarna de hade av oliver och frukt. En ny grej som jag lärde mig var att anledningen att det ofta är rosenbuskar planterade vid ändarna av raderna med vinrankor är för att de ska kunna upptäcka enventuell ohyra. Är rosen dålig eller smittad kommer eller är även vinrankorna det. Smart ändå!

 

Vini Marino Agropoli | Dnilva

Vi kunde se hem till oss! Här högst uppe på berget vid masten låg vårt hus. Hej hej!

 

Vini Marino Agropoli | Dnilva

Så gick vi in mot gården och fick se hur det såg ut i vinkällaren. Plus se massa nyfödda kattungar. Hej gullisar! Efter den utmärkta guidningen var det dags för oss att smaka på vinet. Och med vinet fick vi världens brakmåltid med typisk mat från området. Jag var proppmätt efter första rätten vilket var ett litet minus. Men otroligt kul, gott och trevligt att få komma såhär till en vingård för en kväll.

 

Vini Marino Agropoli | Dnilva

Mer från Italien

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

1 Comment

  1. Pingback: Bland borgruiner i San Severino di Centola och bad i Palinuro | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *