Det går verkligen att förändra rätt mycket i ett rum genom att bara ändra en grej. Precis det har vi gjort hemma i vardagsrummet. Vi har nämligen köpt en ny matta! Både Philip och jag har länge känt att mattan vi har haft inte alls funkar. För det första har den väl egentligen alltid varit lite för liten och för det andra så har den blivit rätt sliten med tiden, den har inte alls samma lyster och fina färg som den hade från början.

Vardagsrummet FÖRE

Vardagsrummet före
Välkomna in i vårt vardagsrum, helt ostylat, men för en gångs skull städat!

Så här om kvällen åkte Philip och jag till IKEA och mer eller mindre snubblade över en superfin matta som är en av årets nyheter. Vi hade egentligen inte alls någon plan på att köpa ny matta då, men vi har ändå haft tanken med oss i bra många månader. Så när vi båda såg den så kände vi att det absolut var dags att slå till! VINDUM heter den och är blå, grön, vit och gul i en härlig mix. Den har ganska långa fransar och är helt makalöst mysig att gå barfota på. Bara en sån sak!

Vardagsrummet EFTER

Ny matta i vardagsrummet – IKEA Vindum
Vardagsrummet med nya mattan VINDUM från IKEA

Och såhär blev det med nya mattan! Visst skillnad ändå! Och nu knäppte jag bara några supersnabba bilder innan jag skulle iväg. Så totalt ostylat, men lite som ett vardagsrum ser ut. När inte mina tusen projekt ligger framme alltså. Hehe. Men jag tycker att det är superstor skillnad och det känns liksom lite trevligare och mer ombonat i vardagsrummet. Nu vill jag byta ut soffan också, för den känns som att den har gjort sitt. Men en soffa kostar pengar, så kanske att det skulle räcka med att bara byta klädsel på den eftersom den ändå fyller en viktig funktion då det är en bäddsoffa?

Och så tänker jag att soffbordet också borde bytas ut. Jag vill gärna göra ett nytt även om det här IKEA-hacket som jag gjorde 2014 kändes lite bättre med den nya mattan. Men en sak i taget, nu tänker jag njuta av den nya mattan en stund.

 

Ny matta i vardagsrummet – IKEA Vindum

FLER INLÄGG HEMIFRÅN
Sovrummet
Badrummet

 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

11 Comments

 1. Emelie 23 augusti, 2017 at 09:39

  Mattan blev klockren! Och vilket härligt rum! Lekfullt, avslappnat…..

  Reply
  1. Anna María 28 augusti, 2017 at 22:41

   Tack snälla! Jag trivs verkligen bra i vardagsrummet, särskilt med den nya mattan 🙂

   Reply
 2. Emilia Westerström 23 augusti, 2017 at 18:10

  Men wooooow vilken förändring! Önskar lite att jag också ”vågade” mig på en så färgglad matta, det är verkligen coolt! Ser så mycket mer städat ut också med en stor matta, fint!

  Reply
  1. Anna María 28 augusti, 2017 at 22:40

   Ja! Visst blev det! SÅ nöjd! Kör, bara kör när det gäller färg. Visst var väl du inne på gröna nyanser? Tror den här skulle passa fint om du är ute efter det.

   Reply
 3. Jenny 24 augusti, 2017 at 16:56

  Vilken förändring det blev! Mattor gör verkligen så mycket. Är själv ute efter en ny, eller ja – jag letar inte aktivt men hoppas på att springa på någon 😉 Har en jag gillar väldigt mycket men tycker inte den gör sig bra alls i min nya lägenhet.

  Reply
  1. Anna María 28 augusti, 2017 at 22:38

   Ja, det gör verkligen så stor skillnad! Hoppas du springer på en fin du med 🙂 Den fina du har kan du kanske spara till framtiden?

   Reply
 4. Clara 25 augusti, 2017 at 08:47

  Vilket mysigt vardagsrum! Mattan hjälpte verkligen till att binda ihop allting också, superfint!

  Reply
  1. Anna María 28 augusti, 2017 at 22:35

   Tack! Ja, visst gjorde det det. Tycker det är sån stor skillnad alltså. Supernöjd!

   Reply
 5. Wilda 26 augusti, 2017 at 10:59

  SÅ stor förändring och supersnyggt! Men haha alltså är det där ditt stökiga? 😛 Gillade sittpuffen också! Och boken på bordet blev jag sugen på 😀

  Reply
  1. Anna María 26 augusti, 2017 at 11:10

   Haha! Neeeej nej nej! Det här är inte stökigt alls. Det här är städat vilket hör till ovanligheten. ? När det är stökigt hos mig är det STÖKIGT!

   Reply
 6. Pingback: Avlång kudde i sammet med pompoms | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *