Här om dagen när Philip och var ute och firade oss hade vi bokat bord på Rutabaga. Det är Mathias Dahlgrens lakto-ovo-vegetariska lyxrestaurang som ligger intill Grad Hotel i Stockholm. Och lyxrestaurang känns väl ändå värdigt när vi firade att vi varit förlovade i 10 år! Både Philip och jag gillar att äta och dricka gott så det passade perfekt.

På Rutabaga serveras mellanrätter som du delar med ditt sällskap. En annan fin grej är att du sitter bredvid den du äter med istället för mittemot. I alla fall om man är 2 st. Hur som helst. Mellanrätter som du kan dela. Det fanns också en avsmakningsmeny som kändes lagom, så den tog vi.

Rutabaga – Stockholm
Till försnacks fick vi ett magiskt gott bröd från Green Rabbit, nötter, inlagd gurka och ett smör som smakade himmelskt
Rutabaga – Stockholm
Rårivna morötter med smak av Vietnam och en kålsallad
Rutabaga – Stockholm
Fänkål med potatiscreme och grillad hjärtsallad

Jag gillar verkligen att då och då gå ut och äta kul och ny spännande mat. För det tycker jag det verkligen var. Särskilt kul är att det är vegetariskt. För jag har vant mig vid att när jag går ut och äter finns det knappt några alternatvi för att jag vill ha veg. Ofta blir det den där ensamma risotton liksom. Även om Stockholm är en sjukt tacksam plats för en vegetarian att gå ut och äta på så känns det fint att kunna gå till en restaurang där jag kan tänka mig att äta allt.

 

Sommartryffel och ett 63°C ägg med stekt svamp och sojasmörsås

 

Grönsallad, röda bär och jasminte. Kokos, lingon och dulce de leche.

Jag tycker det var supergott och den sista desserten med kokos och dulce de leche var helt magisk !!! Kanske det bästa jag ätit i dessertväg någonsinn. Vi parade dessutom middagen med det lilla vinpaketet vilket betydde att vi fick små glas vin till varje rätt. Det var perfekt. För annars kan jag tycka att det blir så himla mycket vin om jag tar ett vinpaket. Det här var precis lagom. Extra plus såklart för roliga viner till.

Rutabaga ligger på Södra Blasieholmshamnen 6 i Stockholm.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

6 Comments

  1. Helly 17 augusti, 2017 at 19:31

    Mumma! Allt ser ju görgött ut. Och hurra för en restaurang som är helveggo. Samt en lyxig sådan. Älskar mat med lite finess liksom.

    Reply
    1. Anna María 18 augusti, 2017 at 10:38

      Men visst! Mer lyxigt vego åt folket!

      Reply
  2. Daniella 18 augusti, 2017 at 20:18

    Kan du inte äta (intolerant) eller har du valt att vara vegetarian själv? 🙂

    Reply
    1. Anna María 21 augusti, 2017 at 09:32

      Det är självvalt. Jag tycker att miljöpåverkan är alldeles för stor på grund av köttindustrin och väljer då att avstå från att äta kött.

      Reply
  3. Lund Johanna 25 augusti, 2017 at 08:35

    Jag är så sugen på att testa den. Och vi firar ju faktiskt också tio år i år så det kanske är läge att slå till 🙂

    Reply
    1. Anna María 28 augusti, 2017 at 22:36

      Ja! Det tycker jag absolut ni ska göra! Perfekt ställe för just 10-årsfirande 😉

      Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *