Utflykt på Amalfikusten – Minori, Ravello, Positano

Nu har det gått precis en månad sedan jag kom hem från Italien och det är kanske dags att fortsätta rapporteringen av semestern därifrån. Förlåt att det tar lite tid, men jag vill också hinna blanda upp mitt bloggande med lite andra inlägg. Idag tänkte jag att vi skulle kika på dagen då vi åkte på utflykt till Amalfikusten. Drömplatsen! För wow vad vackert det är där. Men nu tar vi det från början.

Tidigt på morgonen packade vi in oss i våra två hyrbilar och körde från Villa Gioconda. Målet med dagen var att se Amalfikusten. För trots att vi varit i området två gånger och bott i olika hus med utsikt över Amalfikusten så hade vi aldrig åkt dit. – Det är så turistigt, skippa det har folk sagt. Ja, visst kan det kännas turistigt på sina ställen. Men alltså! Det här hade jag inte velat missa för allt smör i Småland! Så tack till oss själva för att vi åkte!

 

Roadtripping the Amalfi coast – Minori

Roadtripping the Amalfi coast – Minori

Roadtripping the Amalfi coast – Minori

Efter nästan två timmar i bilarna var vi framme vid första stoppet. Minori. Hej nästan hela gänget! Havet var knallblått, solen stekte och vi befann oss mitt i ett vykort. Färgglada parasoll i prydliga rader. Små pittoreska gränder och vackra hus i pastelliga färger. Det var fortfarande förmiddag men vi var rätt hungriga ändå så vi alla ville ha något i magen. Stefan hade hittat en klassisk pasticceria som vi bara var tvugna att prova.

 

Roadtripping the Amalfi coast – Sal de Riso Minori

Roadtripping the Amalfi coast – Sal de Riso Minori

Sal de Riso heter stället och låg nere vid vattnet. De sålde allt som är sött. Gelato och tjusiga bakverk.

 

Roadtripping the Amalfi coast – Sal de Riso Minori

Roadtripping the Amalfi coast – Sal de Riso Minori
Magisk cheescake på Sal de Riso i Minori

Det var otroligt fancy och himmel vilka goda grejer de hade. Jag åt en cheescake med frutti di bosco och drack en färskpressad citron och apelsinjuice. Smarr! Vad som inte syns på bilden men är ett faktum, var min enorma mensverk från helvetet som infann sig just på den här vackra platsen. Jag trodde jag skulle svimma och kräkas tio gånger om. Men allt gick fint och efter lite värktabletter var jag lite mer mig själv igen. Nåja, finns ju tråkigare ställen att ha mensverk på.

 

Roadtripping the Amalfi coast – Ravello
Ravello

Nästa stopp på resan var Ravello. Det ligger lite mer upp i bergen så vägen dit var slingrig och brant. Vi visste egentligen inte alls vad vi hade att vänta oss, men vi hade läst att det skulle vara fint. Och OM det var fint. Jag blev helt golvad av hur vackert det var. Kolla bara!

Roadtripping the Amalfi coast – Ravello
En trädgård med utsikt

Själva byn var omgiven av berg och hus på branta klippor. Smala gränder och en ständig doft av Bouganvillea i luften. Det fanns odlingar i nivåer fulla med grönsaker. Om jag var en zucchini hade jag tyckt det var ett helt okej ställe att växa upp på.

 

Roadtripping the Amalfi coast – Ravello Villa Cimbrone Gardens
Innan entrén till Villa Cimbrone Gardens

Vi gjorde en snabb koll på Trip Advisor och där stod det att det fanns en fantastisk utkiksplats en bit bort som hette Terrazzo dell’lnfinito och det tyckte vi alla lät som en fin idé, så vi gick dit. Utkiksplatsen låg inne i trädgården till Villa Cimbrone så det kostade några € att gå in. Men det var det lätt värt. För där inne fanns en makalöst vacker trädgård.

 

Roadtripping the Amalfi coast – Ravello Villa Cimbrone Gardens
Villa Cimbrone Gardens
Roadtripping the Amalfi coast – Ravello Villa Cimbrone Gardens
Terrazzo dell’lnfinito (the Terrace of Infinity)

Hörrni den här utkiksplatsen var helt klart något utöver det vanliga. Nog kanske något av det mäktigaste jag sett. Oändligt blått när du blickar ut över havet och högt så det pirrar till i magen. För det stupade rakt ner. Så det här kanske inte är en favorit för den som är höjdrädd. Jag som inte alls är höjdrädd insåg dock min dödlighet när jag kollade ner.

 

Roadtripping the Amalfi coast – Ravello Villa Cimbrone Gardens

Men titta bara så vackert! Som ett miniatyrlandskap nedanför.

Och åt andra hållet var det hus längs med hela bergsväggen nästan. Jag hade lätt kunnat ha ett litet hus här.

 

Roadtripping the Amalfi coast – Ravello Villa Cimbrone Gardens

Vi fortsatte att utforska trädgården som var riktigt stor och otroligt vacker. Här hade jag kunnat hänga runt en hel dag. Som jag förstod det var det ett hotell här som heter just Villa Cimbrone. Där hade jag helt klart kunnat spenderat en vecka och bara slappna av.

 

Vi åt lunch på Villa Maria som hade egen trädgård med alla grönsaker du kan tänka dig vägg i vägg med restaurangen, närodlat kan man helt klart säga. De hade till och med en egen vegetarisk meny vilket kändes nice för mig som ofta annars får nöja mig med det enda vegetariska alternativet som finns på en restaurang.

Mätta och belåtna hoppade vi in i bilarna igen och körde vidare till Amalfi där vi gjorde ett snabbt stopp för ett litet dopp. Mer än så kollade vi inte på där för vi ville hinna bort till sista stoppet innan det blev för sent.

 

Roadtripping the Amalfi coast – Positano

Nämligen Positano. Har du någon gång sett ett vykort från Amalfikusten har det med största sannolikhet varit en bild från Positano, för himmel och pannkaka så vykortslikt allt var där.

 

Vi promenerade upp och ner för branta backar. Gick förbi mysiga restauranger, gelaterior, små butiker som sålde keramik och limoncello. Hit vill jag absolut åka igen. Det gör inget att det var ganska turistigt för det är nog precis en långhelg eller en vecka på en sån här plats som skulle kunna få mig att stressa ner eller glömma den svenska vintern för en stund.

Det sista vi gjorde innan vi vände hemåt igen var att äta kvällsmat. Vi hittade en trevlig och god restaurang i närheten av där vi parkerade bilarna. Perfekt! En lång och otroligt fin dag längs Amalfikusten. Tack livet för att jag har möjligheten att göra detta!

Mer från Italien

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7 Comments

 1. Ronette 15 augusti, 2017 at 18:43

  Herreguuuu så fint! *skriver upp på platser-att-besöka-listan* Älskar att cirka alla små hus ser ut som glassar.

  Reply
 2. Vicky 16 augusti, 2017 at 03:58

  DÅNAR!!!! fy tusan vad fint. efter att ha bott i nice i ett år trodde jag mig vara unimpressed med medelhavet, men icke!! omg alltså, så fint du fångat det.

  Reply
 3. Wilda 22 augusti, 2017 at 09:54

  Oh my så vackert! Älskar hur du skriver! ”Om jag var en zucchini” <3 Vill åka till Positano DIREKT!

  Reply
 4. Pingback: Besök på vingård i Italien – Vini Marino | Dnilva

 5. Christin - Midis 29 augusti, 2017 at 17:59

  Älskar Amalfi! Jag och Anton hade vår bröllopsresa där helt otroligt. Men det var inte det jag ville säga mest utan FASIKEN VAD FINA BILDER!!!

  Reply
  1. Anna María 29 augusti, 2017 at 18:17

   Vilket fint ställe att ha bröllopsresa på! Jag vill absolut åka dit igen! Men tack snälla!

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *