Väggspeglar på 3 sätt – Spegel med glasfärg

→ Detta inlägg presenteras i samarbete med Panduro 

Dags för mitt andra inlägg i min serie som jag gör tillsammans med Panduro där jag tipsar om hur du kan med enkla medel boosta dina väggar med hjälp av speglar. I mitt första inlägg visade jag hur du kan göra en spegel med träram. I dag tänkte jag visa hur du kan måla med glasfärg på en spegel och skapa fina geografiska färgblock.

Måla på en spegel med glasfärg

Svårighetsgrad:
▲△△△△

Tidsåtgång:
▲△△△△

Du behöver:

 

Väggspegel på 3 sätt – Måla på spegel

Gör såhär:

Väggspegel på 3 sätt – Måla på spegel

Tejpa spegeln med maskeringstejp i det mönster du vill göra. Här kan du tejpa bara en gång eller tejpa fram roliga mönster. Tänk på att trycka till ordentligt så att ingen färg smiter igenom.

Blanda ihop din önskade nyans med glasfärg. Jag ville inte att min färg skulle vara heltäckande så jag använde förtunning och blandade ut till en mix som kändes bra. Tänk på att det kan vara lite lurigt att veta hur täckande färgen är. Jag gjorde min ganska tunn, men målade i flera lager tills jag fick den så täckande som jag ville ha den.

 

Väggspegel på 3 sätt – Måla på spegel

Måla på färg med din pensel. Eftersom jag bara ville ha en heltäckande yta tyckte jag att det blev lättast att droppa på färgen och vicka spegeln lite fram och tillbaka tills färgen täckte hela ytan och var jämntjock. Försök att spräcka eventuella luftbubblor som uppstår. Jag gjorde det genom att dutta med penseln.

 

Väggspegel på 3 sätt – Måla på spegel

Låt torka i någon timme och dra sedan försiktigt bort maskeringstejpen. Låt sedan torka ordentligt i 24h.

OBS! På glasfärgen står det att den ska brännas i ugn för att härdas. Men det behövs inte och du bör inte göra det om du använder en spegel av akrylglas som jag gjorde. Då kommer spegeln att smälta och det vore himla trist. Det går däremot superbra att torka av spegeln med både vatten och förnsterputs efter att färgen har fått torka.

 

Väggspegel på 3 sätt – Måla på spegel

Häng upp på väggen gärna som en del av en tavel- eller spegelvägg. Den sista delen och det sista DIYet med en spegel kommer på tisdag. Då ska jag visa hur du kan använda kontaktplast på en spegel. Det går snabbt och det är superenkelt.

Fler DIY med speglar

→ Detta inlägg presenterades i samarbete med Panduro 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

3 Comments

  1. Daniella 20 augusti, 2017 at 12:03

    vad coolt! du är så jäkla inspirerande kreativ!

    Reply
  2. Wilda 22 augusti, 2017 at 10:52

    Åh så otroligt fint! Blir verkligen inspirerad!

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *