Avlång kudde i sammet med pompoms

→ Detta inlägg presenteras i samarbete med Panduro 

Även om jag inte är helt redo att erkänna det så börjar sommaren att lida mot sitt slut och hösten gör entré med allt vad det innebär. Jag tänker först och främst på tända ljus, krispig luft, mysiga hemmakvällar och att umgås med vänner hemma. Något som hösten ofta för med sig till mig är behovet av att liksom boa in mig, det tror jag knappast att jag är ensam om. Med tanke på att vi köpte en ny matta så har jag redan börjat att göra det. Fram med filtar och kuddar i soffan! Och det bästa! Du kan såklart göra mycket själv!

I samarbete med Panduro kommer jag att visa två olika kuddar du kan göra själv. Den första kudden som jag kommer visa i det här inlägget är en avlång kudde med sammetsdetaljer och pom poms. Jag tycker det är fint att ha flera olika sorter och typer av kuddar, det känns som en skön mix i soffan. Självklart kan du variera storlek, färg och form efter eget tycke och smak.

Men såhär gjorde jag, vi kikar!

Avlång kudde i sammet med pompoms

Svårighetsgrad:
▲▲▲△△

Tidsåtgång:
▲▲▲△△

Du behöver:

Börja med att göra dina garnbollar / pompoms. Jag använde mig av 2 st 50g garnnystan. (Av ett nystan fick jag ihop 3 bollar.) Beskrivning hur du ska göra efter bilderna.

Gör garnbollar med en pompom-maker

Gör såhär

☆ Börja med att sätta ihop den ena delen av din pompom-maker enligt beskrivningen på just din förpackning. Börja sedan att vira ditt garn runt, runt, runt.

☆ Vira tills du har en lagom tjocklek. Jag stannade när jag hade ett jämntjockt lager av garn nere i botten, det som senare kommer bli mitten.

☆ Gör samma sak på den andra halvan.

☆ Sätt ihop de två halvorna till en hel cirkel.

☆ Ta en spetsig och vass sax som kan klippa hela vägen ut på spetsen och klipp upp garnet hela varvet runt. Jag hade ganska mycket garn på min så det var rätt tjockt och lite knepigt att få allt att vara stilla och på plats hela tiden. Upplever du samma sak, ta det bara lugnt och försiktigt så går det bra.

☆ Knyt en bit garn i samma spår som du nyss klippte upp. Vira några varv och knyt knutar med jämna mellanrum. Kom ihåg att dra åt ordentligt! Lämna kvar en bit av garnet som ett litet hänge eller en svans, det är den du kommer att fästa i kudden sen.

☆ Ta bort själva verktyget från bollen.

☆ Frisera och klipp till garnbollen i önskad form.

☆ Gör ytterligare tre garnbollar.

När garnbollarna är klara är det dags att göra själva kudden.

Tvådelad avlång kudde

DIY Velvet and pom pom pillow by Dnilva

Gör såhär

☆ Börja med att rita upp ditt mönster på mönsterpapper, jag hade inget mönsterpapper men brukar faktiskt använda smörgåspapper på rulle till det. Funkar fint det också! Min kudde är 40×65 cm så jag gjorde ett mönster i den storleken. Dela sen själva mönstret i två delar från ett hörn diagonalt till det andra.

☆ Rita av ena triangeln på ena tyget. Kom ihåg att lägga till sömsmån. Jag hade 2 cm runt hela. Vänd på mönstret och rita en spegelvänd variant om du vill att kudden ska se likadan ut på båda sidorna. Gör samma sak på det andra tyget men kom ihåg att lägga till 15-20cm ytterligare på ena kortsidan. Det är för att du ska kunna sy en ficka och stoppa in kudden där som ett örngott. Självklart går det också bra att ha ett blixtlås eller valfri typ av stängnig, jag tycker att det här är absolut smidigaste sättet därför gjorde jag så.

☆ Dags att sy ihop till en hel framsida. Ta de två olika tygerna och sy ihop längs med diagonalen. Gör samma sak med de andra delarna.

☆ När du har två rektanglar är det dags att sy ihop själva kudden med garnbollarna. Nåla ihop de två delarna med varandra och lägg in garnbollarna i hörnen. Tänk också på att vika in själva överviket på kudden åt rätt håll. Och blir det fel är det inte hela världen, bara att sprätta och sy igen.

☆ Vänd kuddfodralet rätt och sätt in en kudde eller fyll med vadd. KLART!

DIY Velvet and pom pom pillow by Dnilva

→ Detta inlägg presenterades i samarbete med Panduro 

 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

2 Comments

  1. Wilda 10 september, 2017 at 09:46

    Åh så fint! 😀

    Reply
  2. Pingback: Kudde med sammetstryck | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *