Hos mig har det regnat och varit allmänt höstigt väder idag så för att glömma det för en stund tycker jag vi hoppar tillbaka till sommaren i Italien. Jajemen! Än finns det lite kvar att berätta om. Hoppas ni inte har tröttnat! För idag ska vi ut på utflykt. Jag, Elias, Johannes, Stefan och Patrik var sugna på att hinna med en sista utflykt innan semestern var slut så vi fem hoppade in i en bil och tog sikte på några platser vi fått rekomenderade av ägarna till vingården vi var på.

 

Första stoppet blev San Severino di Centola. Där hade vi hört att det skulle finnas en supergammal medeltidsstad med borgruiner som låg uppe på en kulle. Efter lite felkörning och sightseeing kom vi tillslut rätt. Vi tog oss upp för något suspekta stigar och jag borde helt klart ha haft nåt annat än sandaler på fötterna. Men vi var ändå sugna på att upptäcka. Allt var väldigt övergivet och här var det tydligt att ingen hade bott på flera hundra år. Men så häftigt att kunna vandra omkring och titta.

 

Borgo Medivale di San Severino Italy | Dnilva

Borgo Medivale di San Severino Italy | Dnilva

Hela byn låg liksom högst uppe på en klippa. Lite som farmor bor i Bamse nästan. Det var brant och stup överallt. Själva landskapet var stenigt som bara den och det hade förmodligen brunnit rätt rejält där nyligen för allt kändes så övergivet. Har försökt att googla om det var en skogsbrand eller nåt, men hittar inget så jag får spekulera vidare.

 

Borgo Medivale di San Severino Italy | Dnilva

Utsikten var kanontoppen och sällskapet lika så! Kolla vad glada!

Vi hoppade in i bilen igen och njöt för fulla muggar av AC:n. Alltså, jag minns när jag var liten och familjen åkte på semesten i en Volvo 740 från 1986 med skinnsäten och enda möjligheten till sval fläkt var att veva ner rutan. Hallå klibbigt och varmt! Fint att tiderna ändras och att utvecklingen går framåt. I alla fall. Vi körde vidare på smala serpentinvägar, stannade till i en liten by på vägen mot nästa mål och tog en kaffe och glass på första bästa ställe.

 

Så kom vi fram till Palinuro där vi först åt lunch, men det viktigaste vi var där för var för att BADA och efter alldeles för många privata stränder vi inte kunde komma ner till, eller bada ifrån hittade vi en liten öppning med stenar som var fritt fram att bada ifrån. Minns extra tydligt hur Stefan säger när vi går svettiga som bara den och det enda vi vill är att bada ”Hörni, nu tycker jag att alla ska ta en minut och tänka lite på Allemansrätten!” Verkligen! Vilken lyx vi har det i Sverige att bara kunna använda naturen så som vi gör. Det är en ynnest verkligen!

 

Palinuro Italy | Dnilva

Palinuro Italy | Dnilva

Palinuro Italy | DnilvaOch vilket efterlängtat bad sen! Jag njöt för fulla muggar. Medan Elias mest var skräckslagen. Hehe, nej, men skämt å sido. Älskar dock den här bilden. Så himla mycket som händer i den ♡

Så packade vi ihop och styrde bilen hem mot Villa Gioconda igen och resten av gänget ↓

Villa Gioconda sunset | Dnilva

Villa Gioconda sunset | Dnilva

Så fick det bli en sista solnedgång från den här magiska platsen, för nästa morgon packade vi ihop och sa hejdå till Italien för den här gången. Men vi ses såklart igen!

Har du missat något inlägg från Italien rekomenderar jag dig att dyka ner bland inläggen här nedan och drömma dig tillbaka till sommaren.

Mer från Italien

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

2 Comments

 1. Wilda 23 september, 2017 at 09:32

  Åh härligt inlägg! Precis vad jag behövde denna grådisiga dag. 🙂 Verkligen underbar bild där i vattnet och ser riktigt härligt ut!

  Reply
  1. Anna María 24 september, 2017 at 22:36

   Åh det var verkligen så härligt också. Vill tillbaka nu!

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *