Så himla roligt att ni gillade min Pennywise som jag hade som Halloweenkläder. Och extra kul att så många uppskattade kragen, det var helt klart min favoritdel också. Och just därför (och för att jag hade fotat alla delarna) så tänkte jag att jag skulle dela hur du kan göra själva kragen med steg-för-steg-beskrivning i bild här på bloggen. För den här kragen funkar bra till alla möjliga typer av clowner faktiskt, eller om du vill ha en sån där krage som präster använde på 1500 till 1600-talet. Eller något annat roligt tillfälle som lurar runt hörnet.

Principen för kragen är enkel och det handlar bara om att repetera samma steg många gånger. Och materialet i kragen är faktiskt stora kaffefilter.

DIY Clownkrage / Prästkrage av kaffefilter

Svårighetsgrad:
▲▲△△△

Tidsåtgång:
▲▲▲△△

Du behöver:

✢ Stora kaffefilter med platt botten (jag använde 76 st kaffefilter till min krage, men beroende på hur grov hals du har kan du behöva fler eller färre)
✢ Häftapparat
✢ Hålslagare med ett hål / håltång
✢ Sax
✢ Band som räcker runt din hals + lite till

Beskrivning efter bilderna

DIY Clown collar | by Dnilva

Gör såhär:

✢ Platta till ett kaffefilter till en cirkel, vik tre gånger på mitten så du får en liten tårtbit

✢ Häfta ihop kaffefiltret en bit in

✢ Klipp av den yttersta spetsen och gör ett hål med hålslagaren mellan häftklammern och den nyklippta kanten.

✢ Gör jättemånga tårtbitar

✢ Trä på tårtbitarna på ditt band tills du har en lagom stor och fyllig krage

Sen är du klar och redo att möta världen med din krage! Och hittar du inte exakt samma kaffefilter som jag så kan du absolut använda stora muffinsformar eller prova med vanliga kaffefilter. Det finns massa möjligheter.

Och vill du se hur jag använde min krage och hur jag fixade mig när jag klädde ut mig till Pennywise, kolla in min video Clownen IT – Pennywise. Halloweensminkning och hur du gör en clownkrage

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

2 Comments

 1. julia 8 november, 2017 at 08:20

  så cool alltså! 😀

  Reply
  1. Anna María 8 november, 2017 at 16:43

   Tack snälla! Gillar den verkligen jag med 🙂

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *