Här i Stockholm har den första snön nu kommit och lagt sig som ett vitt, mjukt och fluffigt täcke över hus och träd. Jag älskar det! Det blir ljusare och en fin stillhet har lagt sig. Nu får vi se hur länge det håller sig såhär säger pessimisten i mig. Men en gång kan det gärna få smälta bort. För vi har visst lite grejer kvar ute på balkongen som vi borde ha tagit hand om för längesen. Hoppsan, så kan det går! Men ibland räcker tiden liksom inte till.

Det var egentligen inte den ofixade balkongen eller vädret jag tänkte prata om idag. Nej. Något lite roligare. I början av december åker nämligen Philip och jag till Milano på en weekend. Jag älskar Italien, men har inte varit i Milano tidigare. Så när vi fick tag på bra biljetter slog vi till. Däremot har vi inte bokat boende än. Vi är verkligen himla dåliga på det här med att boka hotell. Det blir liksom alltid i sista stund. Så har du nåt tips på hotell framförallt, eller saker att se och göra i Milano, tipsa gärna i kommentarerna.

Milano av Jeanette Seflin
Foto Jeanette Seflin

Jag vet att det inte kommer vara någon vidare värme i Milano nu i december, men det känns väldigt fint att åka bort och bara hänga med Philip i några dagar på en ny plats. Det har varit fullt upp för oss båda den senaste tiden så det här känns som ett perfekt litet avbrott innan slutspurten med jobb och grejer inför jul kommer.

 

Guide till Milano av Beata Cervin
Foto Beata Cervin

Så just nu googlar jag guider för fullt och blev helt klart mer peppad på Milano efter att ha sett Jeanettes magiska bilder därifrån (utsiktsbilderna ovan har hon tagit) i hennes inlägg 6 fantastiska vyer i Milano. Och i Beatas Milano-guide hittade jag flera ställen jag absolut tänker besöka, kolla bara stället på bilden här ovanför !! LuBar heter det och ligger i ett gammalt växthus.

Och som sagt, tipsa med alla tips ni har så kan jag sen sammanställa till en liten gemensam guide om ni vill.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

2 Comments

 1. Sofia 9 december, 2017 at 00:12

  Du kanske inte hinner se detta innan du lämnat Milano. Men Duomo och gallerian är ju ett måste. La Scala, har hört man kan få gå in och kolla loger o sådant men inte kollat upp det.
  Kolla i vallgraven (torrlagd) vid slottet, där bor det massor av katter, ta en promenad i parken där.
  Naviglio Grande bör du inte heller missa. Och om det är fint väder – kolla mot alperna.
  Finns en affär som säljer ungefär en miljon prylar som är julrelaterade, den är värd ett besök.
  Och beställer du varm choklad, var beredd på typ varm chokladpudding.

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *