Just nu pågår Stockholm Filmfestival och det är enligt mig en ultimat grej att syssla med när höstmörkret och kylan är ett faktum. Perfekt att krypa ner i biostolen och drömma sig bort till andra platser och berättelser. Att gå på filmfestivalen är något jag har gjort mer eller mindre varje år sen jag flyttade till Stockholm 2008. Det är nåt extra härligt med att maxa mängden film jag ser på under några få dagar.

Det är alltid olika hur mycket film jag ser, men jag försöker att se så mycket det bara går och min tid och plånbok tillåter. Sen i onsdags när festivalen drog igång har jag sett fyra filmer. Så en rätt lugn start ändå.

Idag tänkte jag tipsa om tre av filmerna jag sett då alla var riktiga fullträffar.

The shape of water

The Shape of Water
Bildkälla: Stockholm Filmfestival

En otroligt fin kärlekshistoria om en stum städerska, Elisa, som jobbar på en hemlig anläggning där diverse märliga saker pågår. En dag kommer det en mystisk vattenvarelse till anläggningen och Elisa märker att hon kan komunicera med den. Militären som experimenterar med den har däremot andra avsikter med varelsen. Jag blev helt tagen av filmen och den är så vacker både i sin historia och i hur den ser ut.

TRAILER

Gemini

Gemini
Bildkälla: Stockholm Filmfestival

Gemini är en mysitsk mordthriller som utspelar sig i Los Angeles där vi får följa Heather, skådespelare och Jill som är hennes assistent. Heather börjar ledsna på att ständigt vara följd av paparazzis och känner sig inte säker i sitt egna hem. En morgon hittas hon död i sitt hus och Jill hamnar mitt i mordutredningen. Bra och spännande film helt enkelt.

TRAILER

Three billboards outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Bildkälla: Stockholm Filmfestival

Mildreds dotter har blivit brutalt våldtagen och mördad. Polisen hittar inga spår efter förövaren och utredningen har lagts på is. I ett desperat läge och för att få fart på utrednigen igen i hopp om att mördaren åker fast sätter Mildred upp en egen kampanj på tre av reklamskyltarna i utkanten av stan. Filmen klassas som ett mörkt, skruvat feministiskt drama och jag gillar verkligen filmen! Mörk men rolig och i det dystra finns det ändå en värme.

TRAILER

Filmfestivalen håller på till och med 19/11 2017 och jag har bokat in ett gäng filmer till, men håller det också lite öppet för att spontant kunna sticka iväg på en bio när det passar.

Brukar du gå på filmfestival?

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

3 Comments

 1. Vicky 13 november, 2017 at 19:49

  bio i november är bäst. även fast jag inte är hemma i sverige har jag lyckats få tag på biljetter till the square ikväll här i sf! visas typ bara 3-4 gånger hehe. och tack för dessa tips gullo!

  Reply
  1. Anna María 13 november, 2017 at 19:58

   Ja!! Men vad kul med The Square! Jag gillar den supermycket! Hoppas du gör det också 🙂

   Reply
 2. Pingback: Filmtips: The shape of water | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *