→ Detta inlägg är ett samarbete med APCOR 

I juni åkte jag tillsammans med APCOR på en korkresa i Portugal. Där fick jag och Helena Lyth som var mitt resesällskap lära oss massa om kork, produktionen av kork och hur den växer och skördas. Det var en så himla rolig resa och varje gång jag ser kork i en butik eller på en möbel blir jag lite glad. Glad för att det är ett himla fint material, men också för jag vet om hur hållbart materialet är, det gör att det liksom känns bättre i magen.

Jag har fått höra från flera kompisar som också blivit inspirerade av kork och mer peppade på materialet generellt efter min resa. Det tycker jag känns både fint och roligt! Jag vet inte om det beror på att jag har blivit mer medveten om kork, men jag tycker verkligen mig se det mer och mer i butiker. Jag hoppas att det fortsätter så. Att större bitar kork kommer säljas i butiker så att sånna som jag kan köpa det och göra egna grejer men också att kork börjar användas mer som material i kläder, på möbler, anteckningsböcker och andra produkter.

 

3 grejer jag tar med mig från resan

⧫ Miljövänligt och hållbart – att kork är båda delarna och att verkligen ALLT används i produktionen, inget går till spillo, det gjorde mig imponerad och otroligt glad.

⧫ Hur mycket som går att göra med och av kork. Det är verkligen ett sjukt mångsidigt material och det går att göra kläder, skor, möbler, leksaker, smycken, konst, bruksvaror med mera. Och kork används inom sporten (bland annat istället för plastkulor på konstgräsplaner), som byggmaterial, isolering, ljuddämpning, i kosmetikabranschen, rymdindustrin och inom musikindustrin. Puh! och det är bara en bråkdel! Det är så himla mycket mer än bara vinkorkar!

⧫ Hur kul det var att riktigt få grotta in och nörda ner i något! Att få träffa massa människor, lyssna och se på det från ett annat håll än att bara se en färdig produkt eller en bit material i en butik. Jag vill åka på fler studiebesök och sånna här resor!

 

Som avslutning tänkte jag att vi kunde kika på en film som filmades under vår resa. Se den i sin helhet här:

MER OM KORKRESAN I PORTUGAL

→ Detta inlägg presenterades i samarbete med APCOR 

 

4 Comments

 1. Frida G Svensson 7 november, 2017 at 10:03

  Jag tycker det är helt magiskt att du liksom fick göra detta i egenskap av bloggare. Jag strävar så efter att komma till en plats där bloggen verkligen är mitt jobb fullt ut! Och lite avis är jag att du fick åka med Helena, för hon är typ världsgulligast ju!

  Reply
  1. Anna María 8 november, 2017 at 16:42

   Ja, det känns superkul att jag fick möjligheten att göra den här resan. Otroligt tacksam för det. Och ja visst är Helena så fin! 🙂

   Reply
 2. Wilda 11 november, 2017 at 10:38

  Otroligt vackert och så spännande vilka möjligheter kork erbjuder!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *